renovat.ro

» » » » »


Intretinere si curatare mocheta


Spre deosebire de covoare, care pot fi scuturate, batute sau chiar duse la spalatoria chimica, intretinerea mochetei se poate face numai la fata locului, deoarece aceasta este lipita de pardoseala cu adeziv special de mocheta.

Intretinere curatare mocheta
Intretinere si curatare mocheta

Galerie poze
  • Intretinere curatare mocheta
Galerie poze

Despre montarea mochetei sau cum se pune mocheta intr-o camera am discutat deja intr-un alt articol. Sa vedem in cele ce urmeaza cum se intretine si cum se curata mocheta.

O operatiune simpla, efectuata la curatenia periodica, este aspirarea mochetei. Astfel, indepartam praful si murdaria in profunzime. In incaperile cu trafic intens, unde mocheta este foarte murdara, o putem curata prin samponare. Mai intai dam cu aspiratorul, pentru a indeparta praful, si apoi aplicam un detergent special pentru covoare. In general, trebuie evitata umezirea puternica a mochetei si de aceea, majoritatea detergentilor formeaza o spuma uscata. Aceasta poate fi apoi indepartata prin aspirare sau conform instructiunilor producatorului.

O problema o reprezinta insa curatarea petelor. Majoritatea petelor de mancare, precum lapte, frisca, ciocolata, sosuri se pot indeparta cu solutie de indepartat pete si apoi detergent pentru covoare si mochete. Substantele lipicioase, cum ar fi guma de mestecat, ceara de lumanare sau ceara de parchet se pot indeparta prin razuire cu un cutit pana la desprinderea peliculei.

Firmele de curatenie folosesc si o metoda de curatare prin pulverizare si extractie, cu un aparat special. Suprafata se pulverizeaza cu o masina sub presiune si apoi este aspirata cu acelasi procedeu.

Desigur, cel mai bine sa prevenim murdarirea mochetei cu substante care o pot deteriora, insa exista si situatii cand se mai intampla si accidente. In ultima instanta, cand o pata chiar nu poate fi curatata, se poate decupa si inlocui bucata de mocheta deteriorata.


Recomandari articole: mocheta, covoare, podea,

‹‹ Imbinarea culorilor in designul interior

Decoratiuni interioare | Covoare ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro