renovat.ro

» » » »


Itea Virginica - arbust decorativ -ingrijire si inmultire


Itea Virginica este un arbust decorativ aclimatizat din zonele cu clima mediteraneana. Are aspectul unei tufe bogate, cu inaltimea de aproximativ 2,5 m. Frunzele sale alungite sunt dispuse simetric pe lastarii flexibili, iar la sfarsitul lui august din verzi, devin rosiatice. In partea superioara a tulpinitelor subtiri cresc florile albe, lungi de 10-12 cm fara parfum puternic.

Arbust decorativ cu flori circhine itea virginica
Itea Virginica - arbust decorativ -ingrijire si inmultire

Galerie poze
  • Arbust decorativ cu flori circhine itea virginica
Galerie poze

Florile au forma de amenti, ciorchini tubular, alungiti spre varf cu inflorire bogata. Planta prefera spatii insorite si multa umezeala. Vara se uda cel putin o data la doua zile, dupa apusul soarelui pentru ca frunzele si tulpinile sa nu se opareasca. Perioada de inflorire este iunie-iulie, dupa care florile se usuca si frunzele rosiatice continua sa reziste impodobind gradina pana la inceputul lui septembrie. Pot fi saditi individual sau in siruri cu distante intre ei de 50-60 cm pentru a avea spatiu suficient de dezvoltare a ramurilor. Este o planta perena, rezistenta la frig in timpul iernii.

Inmultire


Arbustul se inmulteste prin butasi care se obtin din planta mama dup ace aceasta are deja 2-3 ani. Desprinderea tufei in scopul inmultirii plantei se realizeaza in septembrie, dupa terminarea infloririi si incep frunzele sa se scuture. Se planteaza in pamant proaspat afanat, la adancime de 30-35 cm si se uda din belsug. Noua planta va inflori in vara urmatoare. Este un arbust decorativ rezistent la boli si daunatori; singurii factori care ar determina uscarea ar fi lipsa apei, a luminii si caldurii solare.


Recomandari articole: arbusti ornamentali, flori de gradina,

‹‹ Albastrelele - plantele din gradina cu proprietati medicinale

Arbusti decorativi cu flori pentru gradinile insorite ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro