renovat.ro

» » » » » » »


Izolarea fundatiei cu polistiren extrudat - etape de lucru pas cu pas pentru o executie corecta


Ce tipuri de polistiren expandat gasim pe piata... Atat spuma de polistiren extrudat, cat si spuma din polistiren simpla sunt metode de incalzire a locuintelor, iar modul de lucru nu este diferit. Difera doar tehnologia si pretul.  Specialistii recomanda polistirenul extrudat fiind practic, dar si la un pret accesibil. Mai mult, EPPS nu lasa umezeala sa treaca si este adecvat oricarei fundatii.

Izolare fundatie cu polistiren extrudat
Izolarea fundatiei cu polistiren extrudat - etape de lucru pas cu pas pentru o executie corecta

Galerie poze
  • Izolare fundatie cu polistiren extrudat
  • Pregatire fundatie pentru placare cu polistiren
  • Aplicare adeziv pe placa de polistiren
  • Fixare placi polistire de fundatie
Galerie poze
  • Tencuire polistiren extrudat fundatie





Pe piata, veti gasi placi din polistiren extrudat a caror grosime este intre 10 si 120 mm.


Iata de ce aveti nevoie la o fundatie folosind polistirenul extrudat:

- polizor prevazut cu disc pentru taierea betonului
- burghiu cu ciocan
- mixer pentru amestecarea tencuielii si lipiciului
- spatule plate si spatule tip piepten
- ciocan, cutit si banda pentru masurat.
Ca si materiale, va mai trebuie:
- materialul specific izolarii (EPS sau spuma)
- lipici pentru polistiren extrudat
- dibluri de disc din plastic. SE face un calcul: cam 5 bucati la metru patrat, iar calibrul tine de grosimea polistirenului.
- un amestec uscat pentru tencuiala din-afara
- grund pentru tencuiala

Recomandare: Ce ciment se foloseste la fundatie si la placa? Care-i cel mai recomandat? Retetele pentru prepararea betonului

Pregatirea terenului

Se va da start izolarii fundatiei imediat dupa constructia acesteia, cand se va indeparta si cofrajul. La o casa gata construita, este nevoie de un sant in jurul perimetrului, pana la fundatie. Latimea santului va fi suficienta pentru lucrarile propriu-zise. Peretii fundatiei vor fi curatati de vegetatie si uscati. La fel se va intampla si cu eventualele denivelari ce vor fi inlaturate, pentru indreptarea peretilor.

Peretii verticali ai fundatiei vor fi tratati cu mastic de bitum hidroizolant sau se va lipi un material impermeabil. Decizia va apatine in acest sens.

Vezi si: Solutii pentru izolatia termica a fundatiei casei - ce trebuie sa faci pas cu pas pentru o eficienta termica maxima

Gata de incalzirea cu polistiren extrudat

Placile din polistiren extrudat vor fi atasate deasupra hidroizolatiei cu ajutorul  unui adeziv special. Este indicat ca pe o foaie de 1x1 m sa distribuiti aproximativ 16-18 puncte de adeziv pe care le veti intinde uniform folosindu-va de o mistrie pentru tencuiala. De asemenea, pe partea inferioara a placii, pentru intindere, folositi o mistrie pieptene, astfel preveniti patrunderea apei subterane sub fundatie.

Incepem cu instalarea placilor de polistiren extrudat, ce vor fi instalate din coltul de jos al fundatiei. Pe partea inferioara a placii nu veti folosi diblu pentru fixarea acestora. La umplerea din nou a santului, solul va apasa implicit asupra fundatiei, adica pe spuma din polistiren extrudat.

Iata si: Reguli pentru o fundatie rezistenta. 7 secrete de constructie

Cand am ajuns la ultimul rand de placi de polistiren extrudat, aplicati un strat de lipici pe marginea superioara. Cum am mai spus, veti preveni, in acest mod, patrunderea apei de ploaie sub fundatie. Deasupra, veti fixa placile cu ajutorul diblurilor din plastic. Ca si indiciu: pe o foaie de 1 metru patrat, veti folosi cate un diplu pentru fiecare colt, adica 4, plus unul pentru mijloc. in cazul in care suprafata nu este uniforma, va veti lovi inevitabil de goluri. Atunci, acestea vor fi umplute cu mastic sau lipici.

La final, tot acest plan al izolatiei, si ne referim la cel de la suprafata, va fi strans cu ajutorul unei plase din sticla de fibra armata, urmand sa fie aplicat un strat de tencuiala de 3-8 mm. Dupa ce stratul de tencuiala se usuca, va fi acoperit, la randul sau, cu un grund puternic penetrant.

Citeste si: Adancime fundatie casa - Care este adancimea minima de fundare

Finalizarea

In acest stadiu, santul se umple cu pamant si nisip. Cand mai aveti aproximativ 20 cm pana la sol, adaugati nisip si pietris, in amestec. Este vorba de acoperirea zonei oarbe, cum spun specialistii in domeniu.
Cam acestia sunt in mare pasii pentru acoperirea, respectiv izolarea cu polistiren extrudat a unei fundatii.


Recomandari articole: fundatie casa, hidroizolatie fundatie, protejare fundatie, izolatie cu polistiren, polistiren extrudat,

‹‹ Casa frumoasa de 60 mp doar cu parter - un proiect la fix pentru familii mici

Casa frumoasa doar cu parter si 3 dormitoare - Un proiect superb! ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro