renovat.ro

» » » » » »


Izolare plafon


Am un apartament de 3 camere la etajul 7/7. As vrea sa izolez plafonul, pentru a nu mai pierde caldura iarna, dar in special pentru a reduce temperatura in timpul verii. De asemenea, as vrea sa pot ascunde macar o parte din cablurile existente in casa (tv, net, eventual montarea unor prize de curent noi). Care ar fi solutia optima, tinand cont ca am capat de conducta in toate camerele?

Izolare plafon
Izolare plafon

Galerie poze
  • Izolare plafon
Galerie poze

Raspuns: In primul rand, daca termoizolati plafonul, trebuie sa termoizolati si peretii exteriori.
Solutii exista pentru a ascunde si cablurile, una dintre ele ar fi daca termoizolati cu vata minerala + gipscarton, le puteti ascunde in spatele gips-ului.

Pentru ascunderea cablurilor exista si varianta unor aparatori din material plastic ce vor ascunde cablurile pe la imbinarile peretilor cu pardoseala. (locurile cele mai putin vizibile). Motivul pentru care va spun acest lucru este ca daca se intampla ceva si trebuie inlocuit un cablu, trebuie sa stricati o parte din finisajul peretelui.

Si pentru montarea unor prize noi, cablurile se pot ascunde in spatele finisajului pe care il faceti cu ocazia termoizolarii. Contactati un electrician si el va sti cum sa rezolve problema.

Iar pentru zonele pe unde trec aceste tevi, puteti folosi un strat mai subtire de material termoizolant (polistiren sau vata minerala), astfel incat sa incapa prin spatele lor.

Cred ca cea mai buna solutie ar fi totusi cu polistiren, pentru ca ia mai putin din dimensiunile camerei, iar in spatele tevilor puteti pur si simplu sa folositi un polistiren mai subtire, sau chiar polistiren extrudat (mai rezistent, mai compact - acelasi efect termoizolator cu o grosime mai mica) - folosit in general pentru pardoseli.

Intrebare: Renovez apartamentul complet si vreau sa fac izolatie la interior locuind la 4/4; un singur perete este exterior, restul dand in cele doua balcoane. M-am gandit sa izolam tavanele si acel perete plus balcoanele. Zugravul a luat polistiren extrudat de 2 si acolo unde sunt tevile zice ca nu poate pune lasand fara izolatie. Este corect? Ce risc de igrasie exista? E mai bine sa optez pentru izolatie exterioara? Astept urgent raspunsul. Si inca ceva - baile care nu au geam, ci doar acea aerisire mica si bucataria se izoleaza sau nu tinand cont ca sunt camere cu aburi in mare parte. Va multumesc.

Raspuns : Izolatia exterioara este de preferat. In zona tevilor, daca ramane neizolat, clar o sa aveti igrasie. Se izoleaza toti peretii exteriori, fara exceptii.

Intrebare: La o casa abia consruita cu mansarda ce fel de izolatie trebuie aplicata la tavane?

Raspuns : Puteti folosi un termosistem pe baza de vata de sticla, dar solutii sunt mai multe.

Intrebare: Cum pot sa maresc confortul termic intr-o casa de la tara cu pereti din piatra de 50 cm grosime si planseu de beton armat, ferestre din lemn si incalzire cu lemne in teracote? Folosirea unui glet termoizolant ar aduce vreo imbunatatire? Va multumesc.

Raspuns : Orice material termoizolant aduce o imbunatatire comfortului termic. Dar cea mai buna solutie este termoizolarea exterioara a intregii cladiri, inclusiv a plafonului si podelei.

Intrebare: Am o casa mai veche si are tavanul din grinzi de lemn placat deasupra lor cu scanduri de lemn de 2cm gros. As vrea sa-l plachez cu rigips si intre grinzi vata minerala. As vrea sa va intreb daca inainte de a pune placile din rigips este nevoie sa pun si folie bariera contra vaporilor? Avand in vedere ca voi placa tot plafonul casei baie, bucatarie etc. Sau cum ma sfatuiti sa fac? Multumesc.

Raspuns : Folia anti-vapori este necesara la izolarea acoperisului. Aceasta se pune la partea interioara (spre camere), peste vata minerala. Dupa aceea puteti monta scheletul pentru placarea cu rigips.

Intrebare: Am lipit polistirenul pe tavan si acum trebuie sa finisez. Cum trebuie sa procedez si ce materiale sa folosesc astfel incat sa nu imi cada tavanul in cap peste cativa ani??

Raspuns : Pentru siguranta, polistirenul puteti sa-l fixati in dibluri. Mai ales ca este pe tavan. Peste polistiren se tencuieste, si la imbinarile placilor se inglobeaza in adeziv plasa de armare.


Recomandari articole: izolatie, tavane, polistiren, constructii,

‹‹ Izolatie exterioara cu polistiren

Reabilitarea termica a blocurilor ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii
Fredd a scris:

Buna am si eu o intrebare
Am un apartament la etajul 1 din 4 blocul este izolat exterior si din caamida dar tavanele sunt crapate si se crapa tot timpul pentru ca sunt cu placi de beton eu a trebuit sa fac instalatia electrica noua si am izolat tavanul cu polistiren extrudat de 3
Intrebarea mea este voi avea vreo problema cu tavanul mai tirziu pentru ca unii spun ca va crapa altii ca voi face igrasie?

Maria a scris:

Buna dimineata,as dori un sfat de la un specialist in constructii.Avem casa construita din boltari,isolate pe exterior cu fata de 100mm,insa dupa o iarna ne dam touch seara .ca se pierde caldura si prin plafoane. Care ar fi pasi si cu ce materiale sa Izolam si plafoanele. Mentionez .ca sus avem mansarda care este inchisa ,insa nelocuibila cu placa izolata fiind cu fata de 100mm,insa cred .ca tavanele ( plafoanele) ne fura caldura.Va multumesc, si astept un respuns sincer si corect

ALEXANDRU a scris:

Bună ziua. Am casă cu etaj iar la.etaj este turnată placă de beton ca și între parter și etaj. Vă rog să-mi spuneți dacă este mai bine să izolez plafonul camerelor de la etaj pe interior sau exterior(în pod) cu extrudat? Mă interesează să cresc temperatura iarna iar vara să am răcoare la etaj. Cu stimă

ALFARRA a scris:

buna ziua
am casa la tara , tavanul din OSB si vreau sa izoleaz cu polistiren extrudat de 3 cm dar ma gandesc sa nu tencuisc tavanl dupa izolare intrebare mea ,
1- se poate fara tencuiala
2- are riscul pentru sanatate ?

mersi

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro