renovat.ro

» » » » » » »


Izolarea exterioara a casei


Locuiesc la ultimul etaj si as vrea sa izolez tavanul; blocul este acoperit, insa acoperisul este locuinta porumbeilor si izolatia o pot face doar pe interior. cum fac? oare ar trebui sa mai stiu si altceva legat de acest mod de izolatie?

Izolare exterioara a unei case
Izolarea exterioara a casei

Galerie poze
  • Izolare exterioara a unei case
Galerie poze

Raspuns: (Nicolae - constructor):
La exterior se poate folosi polistiren cu grosimea de 10 cm. peste care se toarna o sapa de egalizare " pentru porumbei". La interior se foloseste polistiren de grosimea cea mai mica cu inconvenientul ca micsoreaza spatiul, prin reducerea inaltimii.


Intrebare: Am o casuta cu suprafata peretilor exteriori de 40 mp,este ridicata din caramida de aprox. 15 ani si a ramas asa pana in prezent. Acum doresc sa o finisez interior si exterior. Pentru placarea cu polistiren imi recomandati prinderea cu dibluri si atat sau trebuie si adeziv(la tub as prefera) si grund pt a avea priza? dar pt interior ce solutii mai ieftine as avea? placarea cu rigips sau tencuiala peste caramida? tavanul este din placa de beton,acolo ce solutie am pentru izolare si finisare?

Raspuns: (Nicolae - constructor):
Recomand desi este mai costisitor, tencuirea exterioara a peretilor, apoi placarea cu polistiren prin lipire cu adeziv pe toata suprafata iar dupa intarirea adezivului fixare prin ciuperci speciale pentru adeziv, plasa de armare, adeziune si netezirea acestuia peste plasa, uscarea si vopseaua decorativa.


Intrebare:pot izola tavanul subsolului blocului daca acesta este ud din cauza vaporilor de aer cald ce se ridica, nefiind aerisit subsolul? din aceasta cauza am mucegai in tot apartamentul si persista umiditate

Raspuns arh. Razvan Berindei: Din pacate trebuie rezolvat subsolul. Orice solutie locala, nu rezolva problema. In primul rand trebuie aerisit foarte bine subsolul, dupa care rezolvata problema umiditatii. In orice caz o ventilatie buna va ameliora problema.

Intrebare: Am cumparat un apartament la parter, in bloc vechi si neizolat,l-am renovat complet pe interior (turnat sapa, curatat pereti,etc) - renovarea s-a facut vara si s-a aerisit totul bine; problema este ca a aparut mucegaiul: mai intai langa plintele de la parchet, apoi in spate la mobilier, atat la peretii care dau spre exterior, cat si la cei din interior. acum ne-a aparut si o pata in coltul perete-tavan, dormitor; vecinii refuza sa facem izolarea blocului (batrani, pensii mici, etc) daca ne izolam doar noi apartamentul, avem garantia ca scapam de problema mucegaiului? specific ca blocul nu are nici subsol si avem foarte multa vegetatie afara (iedera, copaci, deci umbra si umezeala mai mereu). ajutati-ne cu un raspuns, va rugam!

Raspuns arh. Razvan Berindei: Condensul apare in principal la "puntile termice" ale cladirii. Acestea sunt elementele din beton armat neizolate. Betonul are o conductivitate foarte mare si din acest motiv face punte termica. Dupa cum ati putut observa,mucegaiul provacat de condens apare la intersectia placilor cu planseele cat si in zona stalpilor de beton cat si a buiandrugilor. Nicioadata mucegaiul nu porneste in campul peretilor,pt ca BCA-ul este un material izolant. Problema dvs. nu o sa se poata rezolva definitiv decat in momentul in care se face izolarea integrala a blocului. Ca solutie de moment exista vopseluri pe baza de apa (lavabile) cu proprietati antimucegai. Insa dupa cum am spus aceasta este doar o solutie provizorie. Nu incercati sa izolati apartamentul pe interior din cauza ca o sa faceti mai mult rau.In sensul in care mucegaiul tot o sa fie prezent insa in spatele izolatiei. Termoizolarea se face intotdeauna catre exterior.

Intrebare: Locuiesc la bloc si am un perete la dormitor spre nord,care e umed pe timp de iarna cam 1m de la podea.a fost izolat pe interior si am dat jos izolatia,dar degeaba. Peretele e din placa de beton apoi e o portiune goala si e alt perete de caramida. Daca il izolez pe afara se mai uda? Mentionez ca am centrala de apartament iar caldura o tin la 24 de grade si aerisesc in permanenta si tot se uda. Va rog sa-mi spuneti daca puteti ce trebuie sa fac ca sa scap de umezeala din camera.va multumesc.

Raspuns Nicolae - constructor:
Umezirea este datorata infiltratiilor din sursa externa. Izolarea exterioara va constitui un bun remediu.

Intrebare: Am o casa din lemn placata la exterior cu lambriu ( lemn model american -scanduri suprapuse cu diferente de cca 5mm ) -as dori sa realizez termosistem va rog ce solutie este optima?

Raspuns arh. Razvan Berindei: O metoda de a termoizola locuinta este vata minerala bazaltica ( nu de sticla) exista o vata minerala bazaltica tencuibila de la Rockwool- FrontRock Max E. Aceasta vata are 2 straturi de vata cu densitati diferite. Astfel se preteaza foarte bine la lucrarea dvs. finisajul final fiind o tencuiala decorativa silicatica.


Recomandari articole: izolatie, termoizolatie, decorare casa, caramida, blocuri,

‹‹ Reparatie a tocului la usa de interior

Sfaturi utile despre calorifere si instalatiile termice ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii
Costi iordache a scris:

Blocul in care stau este format din doua tronsoane aflate la distanta de cativa zeci de milimetri. Dormitorul apartamentului meu are un perete exterior si unul la separatia dintre cele doua tronsoane ale blocului. Iarna apare umezeala la coltul fomat de peretii mentionati anterior. Va intreb: izolatia interioara rezolva problema?
Va multumesc anticipat.

Bukosza Cornelia a scris:

Bunã seara domnu Nicolae am o casã construitã din bca137mp ac operitã cu țiglã.Nu am tras încã curentul apa trasã in curte fãrã geamuri si nici usi e de terminat si podul casei.As fi interesatã dacã din septembrie as da o parte din valoare finalizãrii acestei case poi cu ratã fixã a fiecãrei luni sã achit in maxim1-2ani stabilitã cu serviciul in Italia cu contract.00393282423575.Casa se aflã in Gãtaia jud Timiş. Vã mulțumesc anticipat

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro