renovat.ro

» » » » » »


Izolatie exterioara cu polistiren


Vreau sa izolez interior cu polistiren de 8 (sau 10) tavan + 2 perti exteriori, o camera pe colt la etaj 2/2, apartamentul avand acoperis din tigla neetansat, tavanul din beton turnat.

Izolatie exterioara cu polistiren
Izolatie exterioara cu polistiren

Galerie poze
  • Izolatie exterioara cu polistiren
Galerie poze

Ulterior (peste 2-3 ani), vreau sa izolez exterior cu polistiren de 10 tot apartamentul. Pot sa pastrez aceasta izolatie interioara? Sau va trebui sa o demontez pentru a nu face condens? Sau mai bine izolez doar interior tot apartamentul?

Raspuns : Cel mai bine este sa izolati pe exterior. De aceea, pentru a evita formarea condensului, daca planuiti o izolare exterioara, ar trebui s-o scoateti pe cea din interior.

Intrebare: Am placat casa cu polistiren de 5 cm si nu am avut randamentul asteptat. Pot placa cu inca 5 peste cel deja existent?

Raspuns
: Daca tot trebuie sa faceti o cheltuiala, dati jos polistirenul existent si puneti unul de 10cm in loc.
Un al doilea strat aplicat peste primul implica niste riscuri: daca primul strat este prins cu adeziv si nu cu dibluri, adezivul s-ar putea sa nu suporte greutatea in plus a celui de-al doilea; si adezivul cu care prindeti cel de-al doilea strat, din cauza ca acesta este subtire (5cm), are sanse sa inghete si sa vi se desprinda polistirenul.
In concluzie, decat sa mai faceti o izolatie termica care nu are sanse sa reziste prea mult, dupa care sa reveniti din nou asupra ei, mai bine faceti una si buna, cum se spune la noi, cum ar fi trebuit de la inceput, de 10 cm.

Intrebare: As dori si eu un sfat. Nu stiu ce sa aleg intre vata si polistiren. Am de izolat mansarda casei, mai exact osb-ul de dedesubt, cel pe care calcam. Datorita faptului ca este spatiu intre casa de jos si cea de sus in unele locuri, am dori sa-i punem o izolatie si sa astupam apoi cu alt osb si pentru aspect si pentru caldura. Fac precizarea ca peretii mansardei sunt izolati pe afara cu polistiren de 5 si prin interior cu vata de 5.

Raspuns : Pentru izolatia pardoselilor, puteti folosi polistiren extrudat. Puteti folosi si vata minerala, protejata corespunzator, sau puteti cauta alte metode de termoizolare a pardoselilor.

Intrebare: Se pot pune in aceeasi zi extrudatul, diblurile si plasa fara a avea probleme?

Raspuns : Nu aveti probleme daca le puneti in aceeasi zi, deoarece nu e necesar un timp de uscare a adezivului, polistirenul fiind montat cu dibluri.

Intrebare: Ce urmeaza dupa izolarea cu polistiren (exterior)?

Raspuns : Urmeaza sa aplicati o tencuiala in care se inglobeaza o plasa si tencuiala decorativa, sau alte finisaje pentru exterior.

Intrebare: Este bun polistirenul de 10cm, pentru ca altii spun ca trebuie de la 15cm in sus?
Raspuns : Pentru termoizolari exterioare, in zona tarii noastre, un polistiren de exterior de 10 cm este suficient.

Intrebare: Am casa izolata exterior cu zapada de 5, pot sa izolez pereti din interiorul casei?

Raspuns : Preferabil ar fi sa mai puneti tot pe exterior inca un strat de izolatie, de 3 sau 5 cm. Izolarea interioara si exterioara nu este recomandata. Pentru termoizolari exterioare, in zona tarii noastre, un polistiren de exterior de 10 cm este suficient.

Intrebare: Am dori si noi sa izolam mansarda, care are acum doar peretii exteriori, din lemn. Cum ar trebui sa facem mai departe? Vata, polistiren?

Raspuns : Spatiul dintre grinzi se umple cu vata minerala cu folie anticondens, si eventual peste grinzi mai puteti pune si un strat subtire de polistiren. Iar paretii puteti sa-i izolati tot la fel, depinde care este structura lor, sau in mod normal, pe exterior, cu polistiren de 10 cm.

Intrebare: Buna ziua, locuiesc la etajul 1 intr-o casa construita in anul 1940. Am parchet pus pe dusumea oarba si sub aceasta dusumea este un praf. Intrebare: cum pot izola fonic fara a scoate parchetul? Va multumesc.

Raspuns: Posibil ca acel praf sa provina de la vreun material izolator vechi. Oricum, curiozitatea mea este: daca nu ati scos parchetul, cum ati vazut ce este sub dusumea?

Dar ca sa va raspund la intrebare, daca exista acel spatiu sub dusumea, se pot face niste gauri din loc in loc si se poate injecta un material izolant de tipul spumei poliuretanice, pentru ca mai apoi sa se astupe gaurile cu kit si sa se lacuiasca. Dar acest procedeu este anevoios, si daunator si pentru estetica parchetului.
Ma tem ca cea mai buna varianta pentru a pune un fono/termoizolant este de a scoate parchetul si de a-l pune din nou (daca se poate reconditiona).

Intrebare: Sunt in renovare cu locuinta, pe exterior este tencuita, urmeaza a se placa cu polistiren de 10 cm, interiorul este caramida netencuita. Intrebarea mea este: pe peretele interior se poate aplica vata minerala de 5 si placa de rigips?

Raspuns: Puteti placa cu rigips fara vata minerala, nu mai este nevoie de termoizolatie interioara daca cea exterioara exista si are grosimea corespunzatoare.


Recomandari articole: amenajari exterioare, izolatie, termoizolatie, polistiren,

‹‹ Izolatii cu pluta

Izolare plafon ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii
sorin adina a scris:

Am tavanele facute din osb si placate cu polistiren mai trebuie izolat cu vata minerala? va multumesc

maria a scris:

As dori sa izolez casa pe exterior si din lipsa de spatiu as vrea ceva subtire dar eficient in acelasi timp. Ce sfaturi imi dati? Multumesc!

Lucia a scris:

Buna ziua.Am o casa cu o izolatie de de poliester expandat de5 si este frig iarna .Pot sa o izokez peste cu extrudat de 3?Va multumesc anticipat!

Alin a scris:

Polistirenul extrudat se foloseste de regula pentru suprafete intens circulate cum ar fi podelele. Puteti sa folositi polistiren grafitat, nu extrudat! Daca aveti de 5, puteti veni cu oricat vrei dvs. peste. Folositi un calculator pentru termosistem, eu folosesc materialele de la Adeplast si acolo gasesc exact ce materiale trebuie si in ce cantitati. Deci polistiren grafitat puneti

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro