renovat.ro

» » » » »


Izolatia interioara pentru case de lemn


La inceput, cand am decis modelul si structura casei, nu am luat in calcul nici un fel de izolatie interioara. Tanand cont de faptul ca o consideram o casa de week-end pentru primavara-toamna, nu am inclus in proiectul casei de lemn si un sistem de incalzire sau izolatie.

izolarea interioara a peretetilor cu vata
Izolatia interioara pentru case de lemn

Galerie poze
  • izolarea interioara a peretetilor cu vata
  • izolare a peretilor interiori din lemn cu polistiren si OSB
  • Izolare tavan de mansarda cu polistiren
  • Izolare interioara a peretilor cu polistiren
Galerie poze
  • Izolare interioara cu spuma
  • Izolare interioara mansarda cu spumaCele mai bune oferte online: reduceri la magazinele tale preferate!
Dupa ce am montat acoperisul de sindrila bituminoasa si am inceput sa aplic vopseaua de exterior pentru lemn , fiind in perioada calduroasa mi-am dat seama ca sindrila bituminoasa de culoare inchisa atragea razele soarelui, iar acoperisul emana caldura in interiorul casei. Astfel, pe timpul zilei temperatura din casa se ridica foarte mult in interior, mai ales daca geamurile erau inchise.


Imediat dupa asfintitul soarelui caldura se disipa si nu mai erau probleme, insa intr-o noapte am ramas acolo. Datorita transferului rapid de temperatura, spre dimineata temperatura a scazut mult, ajungand la fel ca temperatura de afara.

La scurt timp dupa aceasta experienta, am decis sa izolez peretii exteriori si acoperisul. Ca solutie, am optat pentru izolatia interioara cu polistiren expandat de 3 cm si acoperit cu placi de gips carton de 0,9 cm.

Astfel ca am creat o retea de profile din tabla pe pereti si pe tavan, in interiorul ochiurilor am fixat polistirenul iar dupa aceea am acoperit cu gips carton . La exterior, am chituit si zugravit gipsul carton. Aceasta operatiune, care a costat aproximativ 4000 RON, a fost o decizie intelepta, deoarece temperatura pe timpul zilei a coborat brusc, iar seara caldura nu se mai disipa cu aceeasi viteza ca inainte.

Un alt avantaj este izolarea fonica. Aici ma refer nu in primul rand la zgomotele de afara ci mai degraba la zgomotul produs in interior. Fiind pereti de materiale diferite, acestia absorb diferit undele sonore si aerul nu mai vibreaza, nu mai exista senzatia de ecou. Deasemenea sub dusumea am placat cu polistiren extudat de 4 cm, iar apoi am pus dusumeaua. Aceasta solutie este benefica atant pentru izolatia terminca cat si pentru rigidizarea dusumelei.

Concluzie: Izolatia unei case de lemn este o operatiune care trebuie luata in calcul indiferent de perioada in care folosim casa. Aceasta ofera casei de lemn, pe langa izolatia termica, si un aspect mai placut, astfel incat in camere exista atat pereti din lemn natur, cat si pereti din gips carton vopsiti cu vopsea lavabila. Aceasta alternanta creeaza o atmosfera familiara, calda in care pot fi obtinute forme noi, interesante in domeniul designului interior.

Articol de:   Manuel,   e-mail:  bajescu_manuel@yahoo.com

Intrebari si raspunsuri despre izolatie interioara a caselor de lemn:

Intrebare: Am o casa din lemn cu grosimea peretilor de 14 cm, iar la interior am izolat-o cu polistiren de 2 cm si apoi am pus rigips de 0,9. Urmeaza la exterior o izolatie cu polistiren de 8 sau 10 cm. Intrebarea este : este corect, este sanatos pentru casa, este bine?

Raspuns: In materialul prezentat de noi, casa a fost izolata la interior cu polistiren expandat deoarece se dorea pastrarea aspectul de lemn la exterior. Daca doriti sa izolati exteriorul cu polistiren, ar fi fost mai bine sa folositi la interior izolatie cu vata minerala. Lemnul intre doua placi de polistiren poate fi afectat in timp de umezeala si infiltratii, care nu se mai pot usca din cauza impermeabilitatii polistirenului.

Intrebare: Am izolat casa de lemn cu polistiren de 8 pe exterior. Cu ce pot izola interiorul?
Raspuns : Daca ati termoizolat la exterior, nu mai este necesar sa termoizolati si interiorul.

Intrebare: Daca am izolat casa din caramida cu polistiren de 3cm exterior, are ceva daca izolez si interiorul?
Raspuns : Daca tot vreti sa mai izolati ceva la casa, si sigur nu vreti igrasie, mai puneti tot pe exterior un polistiren de 5cm, pentru ca cel de 3cm nu va face fata singur.


Recomandari articole: izolatie, case de lemn, acoperisuri,

‹‹ Preturi case de lemn

Mansardarea unui bloc ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii
Marius a scris:

La o casa structura de lemn este izolata la exterior cu polistiren de 10 cm apoi placa osb după care vata bazaltică apoi placa de rigips la interior, dar între vata și rigips exista o folie. Este corecta izolație aceasta ? Va multumesc

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro