renovat.ro

» » » » » » »


Izolatii cu pluta


Doresc sa izolez pe interior peretii unui apartament si caut cea mai buna solutie (izolare termica, antimucegai obligatoriu). Am citit despre pluta granulata pentru izolatii. Este recomandata? Cum se aplica? Trebuie decopertati peretii inainte sau merge aplicata peste zugraveala deja existenta? Va multumesc.

Izolatii cu pluta
Izolatii cu pluta

Galerie poze
  • Izolatii cu pluta
  • Pereti living placati cu pluta decorativa
Galerie poze

Raspuns : Izolatiile cu pluta sunt in general folosite pentru pardoseli, dar si la pereti, in general ca izolatie fonica. Insa avand in vedere ca este un material termoizolant, este eficient si din punct de vedere termic, el lipindu-se direct pe perete. Puteti opta pentru un gen de lambriu din pluta, daca doriti sa-l lasati la vedere. Cat despre aplicarea lui peste zugraveala existenta, mai bine o dati jos, pentru ca daca se intampla sa se desprinda, o va face cu tot cu pluta lipita peste ea.

Intrebare: Izolatii termice pardoseli - inainte de a pune gresie in living - cu ce se face?

Raspuns : Termoizolatia pardoselii care urmeaza a fi finisata cu gresie se poate face cu polistiren extrudat de 3-5 cm grosime ori strat de sapa termoizolatoare. Cel mai eficient fiind polistirenul extrudat.

 


Recomandari articole: izolatie, termoizolatie, igrasie, constructii, materiale de constructii,

‹‹ Cum aleg cea mai buna termoizolatie

Izolatie exterioara cu polistiren ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii
sorin heinrich a scris:

Am construit o casa si as dori sa o izolez la exterior cu Pluta de 10cm grosime ....desi este foarte scumpa pluta as dori cateva pareri asupra eficientei termice si fonice sau a dezavantajelor . Va multumesc

Luis a scris:

Pluta de fapt este mai scumpa decat alte material.
Pluta este la nivel de rezistenta termica un pic mai performante decat poliestiren extrudat cu avantaj ca lasa casa sa respira, nu dauneaza sanatate, si este foarte performant la izolarea fonica.

Mihai U. a scris:

Pluta, ca material utilizat in izolatia interioara termica si fonica, a aparut pe piata relativ recent, dar avantajele utilizarii acesteia sunt maxime. Este bun izolator termic, in conditiile in care se utilizeaza placi/panouri cu grosimea de 15 sau 20 mm. Se aplica foarte usor pe orice tip de perete utilizandu-se in acest scop fie adeziv special, fie Ceresit CM11 sau CM 17. Se poate fixa din loc in loc si cu dibluri. Pe langa efectul izolator al incaperii, mai prezinta avantajul ca pot fi montate placile si pe tavan; peretele are o nuanta personalizata; se vinde la baxuri care acopera 3 mp sau 4 mp, in functie de tipul de livrare; placile se taie usor reusindu-se configuratii personalizate pentru grinzi sau arcade.

Camelia a scris:

Bună. Am un apartament la demisol, si as dori sa izoleze cu pluta. Am avut mucegai si am spalat pereții. Ca sa pun pluta trebuie să dau tencuiala jos? Ce pluta imi recomandați si cum se aplică. Mulțumesc anticipat

Luis a scris:

Placi de pluta sa aplica direct pe perete exact cum este in moment de fata cu adeziv si dibluri. Pluta ca izolator fonic/termic cin in placi de pluta expandata sau aglomerata, find aglomerata varianta performanta si expandata o varianta buna pentru aplicare la teavan find ma usora ca greutate.

Mihaela a scris:

Buna seara
Vreau sa izolez fonic un perete din interiorul casei, peretele cu vecinul . M-am gandit sa-l izolez cu pluta . Nu stiu ce e mai simplu de folosit rola de pluta sau placile de pluta ? Care este grosimea cea mai potrivita pentru izolatia fonica ?


Mioara a scris:

Buna ziua!
Ce materiale se pot utiliza pentru finisarea peretilor izolati cu placi de pluta la exterior si tavanele la interior? (care este tehnica de aplicare a finisajelor?)
Ma intereseaza in special daca peste izolatia unui tavan cu pluta se poate aplica apoi tinci, asfel incat si tavanul sa fie la fel cu peretii (ce tip de pluta se poate folosi pentru izolarea unui tavan din scandura de lemn?). Multumesc!Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro