Izolatii impotriva spargerii conductelor pe timp de inghet
Daca nu doresti sa ai probleme cu apa si condensul pe viitor, te sfatuim sa citesti acest articol si sa iei in considerare sfaturile noastre. Izolarea va impiedica intotdeauna formarea condensului, astfel suprafata conductei izolate va avea aceeasi temperatura cu aerul.

Daca vei izola conductele nu vei mai avea probleme, vei proteja suprafetele de vaporii de apa si acestia nu vor mai putea trece prin izolatie.
Cum procedezi cu conductele aflate in exterior
Daca te confrunti cu problema conductelor aflate in exterior, atunci iarna vei avea nevoie de cateva sugestii bune. Nu risca ca aceste conducte sa iti inghete. Opteaza pentru izolarea conductei. Odata izolata, conducta nu mai poate ingheta, nu se mai poate fisura si va trece cu bine peste perioada inghetului. Este indicat sa izolezi conductele cu risc de inghetare si sa previi problemele.
Aplicarea izolatiei corecte pe conducte va reduce pierderile de energie. Cu cat temperaturile de operare sunt mai extreme, cu atat se pierde o cantitate mare de caldura si este nevoie de izolatii groase si de calitate pentru a reduce pierderile majore.
In general, prin conducte trec substante la temperaturi extreme, iar riscul ca persoanele care intra in contact cu acestea este foarte mare si nociv.
Conductele vor ajuta ca zgomotele sa se propage dintr-o parte a cladirii in alta. Izolarea de tip acustic previne propagarea sunetului si actioneaza ca un amortizor pentru peretele conductei. Izolatia conductelor este realizata printr-o gama larga de materiale si prin diverse tehnici. Majoritatea izolatiilor sunt executate conform legislatiilor in vigoare si respecta normele. Se folosesc materiale precum: vata de sticla, vata minerala, spume flexibile electrostatice, spume rigide, aerogel, sticla celulara, polietilena.
Ar fi bine sa iei in considerare aceste sfaturi daca ai probleme cu conductele. Acum se apropie vremea rece si inghetul si ar fi pacat sa te confrunti cu probleme majore. Cel mai bine este sa previi din timp.
Incearca sa faci tot posibilul ca iarna sa nu iti inghete tevile. Intotdeauna verifica toate tevile de langa peretii exteriori, cele situate in beciuri, garaje, spatii diverse, etc.
Daca nu ai reusit inca sa faci o izolatie a conductelor si a venit iarna, atunci clar trebuie sa iei masuri. Lasa mereu un robinet partial deschis pentru a permite circulatia unei mici cantitati de apa. Daca ti-ai planuit un concediu si vei fi plecat o perioada mai lunga de acasa, atunci va trebui sa iei in considerare cateva sugestii. Opreste alimentarea cu apa, apoi deschide robinetul pana cand toata apa din conducte se scurge. Asigura-te ca urmezi acelasi procedeu atat cu apa calda cat si cu cea rece. Astfel, indiferent de temperatura sau de perioada in care vei lipsi de acasa, vei avea siguranta ca totul va fi in regula si ca nu vei avea surprize neplacute.
Intotdeauna izolatia este benefica pentru orice tip de tevi. Nu sta pe ganduri, nu te gandi la costuri, apoi in cazul in care vei avea probleme cu conductele, costurile vor fi mult mai mari si pagubele vor fi majore. Tevile neizolate intotdeauna vor transpira, pe cand cele neizolate nu. De ce sa pierzi caldura, energie, timp, cand poti alege sa izolezi tevile si sa ai parte de o iarna linistita.
Curata intotdeauna tevile corect de grasime, rugina, etc. O poti face cu o carpa inmuiata intr-o solutie eficienta de curatare. Izoleaza tevile corect si apeleaza la materiale de calitate si speciailisti in domeniu. Masoara cu atentie lungimea tevilor, ofera chiar tu o baza de protectie tevilor tale si nu lasa apa si inghetul sa le sparga. Opteaza pentru cele mai bune solutii impotriva inghetului.
Recomandari articole: conducte, izolatie casa, protectie inghet, alimentare apa, apa,
‹‹ Model ingenios de casa construita cu dragoste
Sticla sparta - ghinion sau redecorare? ››
Share daca va place
Raspunsuri si comentarii
Buna ziua,
Sunt PRODUCATOR de izolatii din vata minerala bazaltica si anume:
-cochilii din vata minerala bazaltica (caserate sau necaserate);
-saltele lamelare din vata minerala bazaltica;
-vata bazaltica maruntita;
-placi flexibile din vata minerala bazaltica (caserate/necaserate);
-placi rigide din vata minerala bazaltica (caserate/necaserate);
Ne gasiti si pe www.izolatii-arges.ro
CALITATEA NE REPREZINTA!!!
Sunt producator de cochilii din vata minerala bazaltica densitate 80kg/mc caserate/necaserate la cele mai mici preturi.Pentru izolarea conductelor cel mai indicat este vata minerala bazaltica densitate 80kg/mc sub forma de cochilii. Ne gasiti pe [email protected]
As dori sa izolez o țeavă exterioara de apa, la - 20 de grade cam ce cochilie de vata miar trebui ca să nu inghete
Posteaza!