renovat.ro

» » » » » »


Izolatii pentru casa din lana naturala


Una dintre variantele imbatabile ale izolarii termice, dar si fonice a locuintei, a podurilor, pardoselilor sau mansardelor este izolatia din lana naturala. Acest produs este 100% natural si asigura conductibilitate de ? = 0.0356 W / mK.
Sa nu intelegeti gresit ca se ia lana de la oi deja tunsa si se aseaza in pereti!

izolatii termice cu lana de oaie
Izolatii pentru casa din lana naturala

Galerie poze
  • izolatii termice cu lana de oaie
  • Balor de lana de oaie pentru izolatie
  • Casa izolata pe interior cu lana de oaie
Galerie poze





Lana naturala se spala si se trateaza antibacterian si ignifug, firele sunt presate mecanic pentru a-si pastra proprietatile, sau se pot folosi 12% fibre de poliester si rezulta un produs cu proprietati specifice benefice. Materialul termiozolator se livreaza in placi, saltele semirigide sau role si poate avea diferite grosimi.

Citeste si despre: Izolatia interioara pentru case de lemn

Are proprietatea:
- de a nu se deforma in cazul socurilor mecanice;
- isi pastreaza densitatea indiferent de conditii;
- este permeabila la vapori; are capacitate de difuzie (nu influenteaza schimbarea de umiditate datorita succesiunii anotimpurilor sau a umiditatii din interior);
- se aplica foarte simplu, chiar si de catre un novice;
- se fixeaza simplu cu un capsator specific activitatilor din constructii  sau cu adeziv pe baza de latex si se taie la dimensiunile dorite cu o foarfeca bine ascutita.

Vezi si: termoizolatie cu lana de oaie

Se recomanda utilizarea acestui tip de izolator termic in interior: intre pereti de OSB, intre pereti de rigips, pe peretii interiori ai unei locuinte din lemn, bca sau caramida, sub parchet laminat, pe podurile circulabile sau locuibile, intre capriorii acoperisului, sub stratul de rigips de pe tavan.

Un alt aspect foarte important in privinta utilizarii lanii naturale ca izolator termic si/sau fonic il reprezinta faptul ca se poate folosi la orice tip de casa, la orice tip de material utilizat in constructia peretilor sau chiar in cazul constructiilor partial din bca si partial din lemn sau caramida. in orice zona a tarii, indiferent de clima preponderenta in acea zona. Un alt element demn de semnalat este faptul ca poate fi utilizat ca izolator termic pentru poduri deasupra carora este acoperis din sindrila, tigla, tabla sau din otel prelucrat la cald.

Recomandare: izolatiile interioare cu celuloza -  o solutie ecologica si eficienta

In privinta pretului pe mp fireste ca este putin mai mare decat cel al vatei minerale, dar si calitatea difera in mod fundamental. In cazul in care va doriti o astfel de izolatie termica si fonica, veti constata ca are o durata de viata de cel putin 100 de ani in conditii normale de utilizare, iar dupa aceasta perioada este un material biodegradabil, care nu influenteaza negativ nici organismul uman in timpul montarii si implicit folosirii, dar nici a naturii dupa eliminarea acesteia ca izolatie.

Izolatia din lana naturala, datorita procesului de tratare si fabricatie nu permite existenta moliilor, a daunatorilor si in multe cazuri a soarecilor care pot sa distruga lemnul.


Recomandare: Cum aleg cea mai buna termoizolatie?

Acest material izolator nu se recomanda pentru izolatiile exterioare ale blocurilor, deoarece stratul de mortar care se aplica nu permite o rezistenta in timp a acestui tip de lana in scopul pentru care a fost montat, izolatia.

Ideea de a produce acest tip de material izolator din lana de oaie au avut-o francezii, dar acum s-a implementat si in alte tari, chiar si in tara noastra. Materia prima este din belsug si de multe ori profitul este mai mare din vanzarea si/sau prelucrarea lanii in acest mod, decat din vanzarea branzei sau a mieilor.

Vezi si: Dezavantajele izolatiei interioare cu polistiren


Recomandari articole: izolatie casa, izolatie interioara, izolatie termica interior, lana de oaie,

‹‹ Proiect de casa din lemn in stil conac - rafinament desavarsit

Bicarbonatul de sodiu - IATA UTILIZARILE LUI IN CASA - unele nici ca le banuiai ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro