renovat.ro

» » » » »


Jaluzelele orizontale - decor vesnic la moda pentru ferestre


Jaluzelele venetiene, denumirea sub care mai sunt cunoscute jaluzele orizontale, nu par sa iasa niciodata din voga, ramanand o constanta in domeniul decoratiunilor interioare. Probabil pentru ca sunt usor de intretinut, practice si estetice. Sa vedem cateva modele si criterii de alegere.

Jaluzele orizontale din aluminiu
Jaluzelele orizontale - decor vesnic la moda pentru ferestre

Galerie poze
  • Jaluzele orizontale din aluminiu
Galerie poze

Jaluzelele orizontale pot fi din aluminiu, plastic sau lemn. Jaluzelele din aluminiu sunt foarte rezistente, flexibile si se intretin usor. Cele din plastic sunt mai avantajoase ca pret. Ambele modele se gasesc intr-o mare varietate de culori, in functie de culorile predominante in designul interior al incaperii. Sunt potrivite mai ales pentru amenajarea birourilor si holurilor. Jaluzelele orizontale din lemn sunt realizate din lemn stratificat, in diferite nuante naturale. Acestea ofera, alaturi de avantajele jaluzelelor clasice, si ideea de caldura si naturalete caminului nostru. Esentele exotice, precum bambusul, vor da un aer de originalitate.

Jaluzele orizontale din lemn
Jaluzele orizontale din lemn

Dimensiunile jaluzelelor variaza, in functie de dimensiunile standard ale ferestrelor, insa exista si producatori care ofera dimensiuni exceptionale, de pana la cativa metri. Lamelele sunt, la randul lor, de dimensiuni diferite. Avantajul acestor jaluzele este ca se pot monta pe orice tip de ferestre termopan.

Jaluzele orizontale din aluminiu
Jaluzele orizontale din aluminiu

Sistemul de manevrare este, in general, manual, dar exista si variante automatizate, prin actionare electrica a jaluzelelor, prevazute cu un sistem de comanda cu intrerupator sau prin telecomanda. Jaluzele orizontale au un sistem de rotire a lamelelor in plan orizontal, prin care se lasa sa patrunda mai multa sau mai putina lumina in incapere. Sunt prevazute si cu un sistem care permite ridicarea jaluzelelor pana la nivelul dorit. Cat despre decoratiunile interioare, putem folosi jaluzelele orizontale fie singure, fie vom completa decorarea ferestrei cu perdele asortate.

Intrebari si raspunsuri despre jaluzelele orizontale:

Intrebare: De unde pot cumpara acest fel de jaluzele?
Raspuns: Pentru produse, va recomandam sa contactati direct firmele de decoratiuni interioare prezentate pe site.

Intrebare: Ce pret au?
Raspuns: Preturile difera in functie de materialul folosit. Jaluzelele din aluminiu si lemn sunt mai scumpe, cele din PVC sunt mai accesibile ca pret. La fel, sistemul de manevrare poate aduce variatii de pret: cele cu telecomanda sau actionate electric sunt mai scumpe, in vreme ce jaluzelele cu sistem de deschidere-inchidere manual sunt mai ieftine. Pentru oferte concrete, va recomandam sa contactati direct firmele care comercializeaza jaluzele orizontale prezentate pe site.


Recomandari articole: jaluzele, termopan, decorare casa,

‹‹ Lipire linoleum

Decoratiuni cu tapet de matase ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro