renovat.ro

» » » » » » »


La ce sa fii atent inainte sa cumperi o casa veche pentru a investi cat mai putin


O casa veche poate fi mai eficienta si mai practica decat una noua, dar in spatele unor avantaje la prima vedere se pot ascunde lipsuri si probleme de care nu o sa-ti spuna nimeni, nici proprietarul, nici agentul de vanzare, asa ca trebuie sa ai experienta si abilitatea de a le identifica singur.

Ponturi de stiut inainte de a cumpara o casa veche
La ce sa fii atent inainte sa cumperi o casa veche pentru a investi cat mai putin

Galerie poze
  • Ponturi de stiut inainte de a cumpara o casa veche
  • Sfaturi cumparare casa veche
  • Ce trebuie sa cunosti despre casele vechi
  • Casa veche renovata
Galerie poze





Casele vechi au farmecul lor aparte. Scartaitul usilor sau al parchetului dau un aer vintage unei locuinte vechi, insa dupa o scurta vreme e posibil ca aceste zgomote sa deranjeze. Sunt multe detalii la care trebuie sa fii atent inainte de a cumpara o casa veche. Fundamental este sa te uiti dupa o suma de detalii care fac diferenta intre o investitie rentabila si una care o te coste, dupa semnarea actelor, bani in plus pentru reparatiile pe care aceasta le necesita si pe care nu le-ai luat in calcul la evaluarea corecta a casei.

Recomandare: Despre consolidari si subzidiri la case mai vechi

In primul rand, nu cumparati o casa veche daca nu are plansee de beton si daca fundatia acesteia nu are cel putin 50 de centimetri adancime, pentru o casa pe un singur plan, si cel putin 75 de centimetri pentru o casa cu pod si mansarda potential locuibila. O casa cu doua etaje nu poate avea o fundatie mai mica de un metru.

Este important sa se faca o expertiza tehnica autorizata casei inainte de a o cumpara. Un expert va sti exact ce sa caute si la ce sa fie atent. Este posibil sa se descopere mari defecte, de la structura de rezistenta, pana la probleme legate de structura interioara.
Cand cumperi o casa veche, verifica daca a suferit transformari in timp, daca a fost sau nu extinsa si, neaparat, calitatea fundatiei.

Recomandare: Consolidare pereti BCA cu plasa metalica de Buzau

Verificati sistemul de filtrare a apei si scurgerea de apa. Ca sa nu aveti surpriza dupa ce va mutati ca apa miroase urat, ca este prea dura si ca trebuie sa investiti intr-un nou sistem de filtrare pentru casa, deschideti un robinet si verificati mirosul, culoarea si calitatea generala a apei.

Calitatea instalatiilor de gaz si calitatea fosei septice sunt la fel de importante. Nu este complicat sa faceti o fosa septica noua, dar imaginati-va ce inseamna sa fie nevoie sa refaceti o fosa veche care are probleme.

Recomandare: Fosa septica din caramida sau beton

Verificati in mai multe randuri podul, beciul si subsolul casei. Ideal ar fi sa faceti aceste verificari dupa cateva zile ploioase. Apa in beci si subsol apare la cateva zile dupa ploaie, din infiltratii, dar in pod urmele se vad imediat.

Recomandare: Prevenirea infiltrarii apei de ploaie sub tamplaria PVC a geamului termopan

Interesati-va de cat timp nu a mai fost locuita casa. In cazul in care casa a stat goala mult timp, situatia se complica putin din cauza parazitilor de care va trebui sa scapati. Daca este o casa pe care v-o doriti cu adevarat, iar dezinsectia si deratizarea nu reprezinta un deranj, va trebui sa fiti pregatiti financiar pentru ca asta presupune o cheltuiala in plus.

Verificati vopseaua. Daca in casa pe care tocmai v-ati hotarat sa o cumparati tapetul peretilor a fost acoperit cu var pentru ca proprietarii nu au fost dispusi sa investeasca prea mult, pot aparea tot felul de probleme mai tarziu. Pe langa efortul de a da jos tapetul, curatat peretii si varuit din nou, sub tapet se pot dezvolta spori de mucegai si alte lucruri pe care nu le-ati vrea imprastiate prin casa cand renovati.

Recomandare: Cum se da jos faianta

Feriti-va de mucegai si umiditate. Ati fi surprinsi sa descoperiti pete de mucegai in locuri la care nu v-ati fi gandit atunci cand ati cumparat casa pentru ca ati avut impresia ca ati verificat fiecare coltisor. Insa se intampla des ca urmele evidente sa fie acoperite temporar printr-un strat de var, astfel incat la final sa va treziti cu o problema la care nu v-ati fi gandit. Fiti atenti la mirosul specific si la umezeala. Aceasta poate face vopseaua sa se scorojeasca si cu siguranta nu vrei sa vopsesti tocurile usilor si ferestrelor la fiecare cateva luni.

Recomandare: Curatarea peretilor de mucegai

Nu neglijati starea podelelor, a tavanului si a peretilor. O podea subreda, parchet vechi si degradat, pereti strambi sau deteriorati sau un tavan care curge nu sunt decat niste probleme serioase care nu va pot aduce decat un singur lucru: investitii serioase in reparatii.

Recomandare: Reconditionare si vopsire pardoseala veche din lemn masim

Atunci cand cumparati o casa veche, luati in calcul ca multe dintre deficientele casei va pot ajuta sa scadeti pretul, dar este important sa evaluati corect. Este posibil ca investitia pentru remedierea unor probleme sa fie cu mult mai mare decat reducerea pe care o primiti pentru casa. Insa, daca aveti abilitatea de a face corect o evaluare si o strategie de reabilitare, puteti face o excelenta afacere.


Recomandari articole: sfaturi, cumparare, casa veche, instalatii electrice, instalatii sanitare, alimentare apa, gaze,

‹‹ Casa de doar 29 de metri patrati - ideala ca si locuinta temporara

Proiect de casa moderna cu mansarda, 3 dormitoare si garaj ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro