renovat.ro

» » » » »


Lipirea placilor de polistiren cu adeziv


Dupa ce in prima parte a acestui articol dedicat izolarii interioare cu polistiren am vazut cum arata o placa de polistiren, cum pregatim peretii inainte de placarea propriu zisa si cum se aplica adezivul pe placa , in continuare vom trece la lipirea propriu zisa a placii pe peretele dat cu amorsa.

Lipire placa de polistiren pe perete
Lipirea placilor de polistiren cu adeziv

Galerie poze
  • Lipire placa de polistiren pe perete
  • Decupare polistiren in jurul prizelor si intrerupatoarelor
  • Fixarea placii de polistiren pe perete
Galerie poze





Dupa cum veti observa in imaginile prezentate mai jos, tehnica de montare a placilor de polistiren este foarte  asemanatoare cu placarea cu gresie si faianta a peretilor.

lipire polistiren pe perete cu adeziv

Lipirea placii de polistiren pe perete

Polistirenul va trebui decupat in locurile unde avem prize sau intrerupatoare, asa cum vedeti si in poza.

decupare polistiren in jurul prizelor

Decuparea polistirenului in dreptul prizelor

Batem usor cu mana placa de polistiren, pentru a ne asigura de o lipire uniforma, pe toata suprafata peretelui. Atunci cand peretii sunt foarte denivelati, se foloseste o alta metoda de lipire a placilor de polistiren. Se aplica adeziv numai in cateva puncte: centru si colturi. Astfel, polistirenul nu va urma denivelarile peretelui.

Fixarea placii de polistiren pe perete

Fixarea placii de polistiren

Intrebari si raspunsuri despre izolatia interioara cu polistiren:

Intrebare: Am trei pereti in exterior, unde am mucegai si igrasie. Este o solutie daca izolez cu polistiren sa scap de mucegai si igrasie?
Raspuns: Izoland cu polisitren, doar ascundeti mucegaiul. Pentru sporirea confortului termic, se recomanda izolatia exterioara cu polisitren extrudat. In cazul in care nu se poate face izolatia pe exterior, atunci o solutie este izolatia interioara cu polistiren. Dar, in orice caz, trebuie sa identificati si sa inlaturati cauza aparitiei igrasiei inainte. Pentru mai multe informatii, va recomandam si articolele despre umiditatea relativa si igrasie pereti

Intrebare: Doresc sa izolez peretii exteriori ai apartamentului cu polistiren extrudat, acesta fiind mai dens, chiar daca este mai scump, dar merita investitia. Am tot citit ca nu se recomanda la izolarea peretilor in interior. Sfatul dumneavoastra?
Raspuns: Izolatia interioara cu politiren extrudat nu se justifica din punct de vedere al costurilor, la interior nefiind aceleasi diferente de temperatura si expunere la intemperii ca in exteriorul cladirii. In general, nu se recomanda izolatia interioara decat in cazul in care nu se poate realiza izolatia exterioara. Sfatul nostru ar fi sa faceti placarea exterioara cu politiren extrudat.

Intrebare
: Detin etajul I al unei vile care este tencuita pe exterior dar la interior nu. Optez pentru o izolatie atat exterioara, cat si interioara. Intrebarea este daca la interior, pot aplica placile de polistiren direct pe peretele din BCA (fara tencuiala).
Raspuns: Da, puteti aplica placile de politiren la interior direct pe peretele din BCA, insa nu se recomanda izolarea atat pe interior, cat si pe exterior, deoarece poate sa apara igrasie. In general, se recomanda placarea exterioara, si doar daca acest lucru nu este posibil se poate realiza izolatia pe interior.

Intrebare: Daca este bine izolarea plafonului cu polistiren intr-un apartament de la ultimul etaj.
Raspuns: Daca aveti siguranta ca nu exista infiltratii de la terasa, atunci puteti izola tavanul cu polistiren. Insa daca vor aparea mai tarziu infiltratii, acestea nu vor fi vizibile, dar nici nu se vor usca, ceea va duce la aparitia igrasiei intre polistiren si tavan.

Intrebare: Merge sa se aplice glet peste ampora? Pot aplica plasa de fibra si peste ea glet direct peste ampora?
Raspuns: Nu puteti aplica nici glet, nici plasa de fibra direct peste polistiren (ampora) deoarece nu va face priza. Trebuie aplicat mai intai un strat de adeziv cu fibra de sticla, asa cum puteti vedea in pagina Aplicarea plasei din fibra de sticla cu adeziv peste polistiren

Intrebare: Vreau sa plachez casa cu piatra (siga) si interiorul cu vata de sticla. Este in regula? Sau este mai bine sa o izolez pe exterior? Siga constituie un izolator?
Raspuns: Piatra de placare pentru fatade nu este termoizolatoare datorita grosimii relativ mici. Izolatia interioara cu vata de sticla presupune si aplicarea foliei anticondens, care va masca eventualele infiltratii din exterior. In cazul izolatiei interioare, daca apar infiltratii din exterior (de exemplu pe la tocurile usilor sau ale ferestrelor) nu veti putea vedea si lua masurile necesare. Daca nu ar exista placarea cu piatra pe exterior, zidul s-ar usca in zilele fara ploaie. In cazul placarii, daca apar infiltratii, nici piatra nu va permite uscarea zidului, nici folia anticondens din interior nu va facilita acest lucru. Va fi un sandwich cu doua straturi impermeabile si la mijloc zidul.

Intrebare: Daca am izolatie de 10 cm. pe exterior, folie de aluminiu + pvc placat cu rigips de 9mm pe interior, pe pereti de bca fara tencuiala, o sa am probleme cu igrasia ?
Raspuns: Depinde de umiditatea relativa din camera (mai ales iarna). In plus, daca nu s-a facut hidroizolatia pe langa tocul ferestrei , atunci peretele va fi umed pe durata sezonului ploios, cu posibile infiltratii si in interior. In cazul in care nu exista infiltratii, atunci singura problema posibila ramane umiditatea relativa. Prin asigurarea unei aerisiri bune, care sa tina umiditatea sub 60% si pe perioada iernii si incalzirea camerei la o temperatura de peste 23 grade C, reduceti riscul aparitiei igrasiei.

Intrebare: Am izolatie exterioara a apartamentului la etajul 4/4 cu polistiren de 10 cm dar tot fac igrasie pe peretii aflati la exterior. Ce ma sfatuiti?
Raspuns: O prima masura este ventilarea camerei cat mai des prin aerisire cu geamul larg deschis.
In plus, cu ajutorul unui higrometru , puteti masura umiditatea relativa din incapere. Daca aceasta este crescuta peste 60%, atunci va recomandam sa instalati un dezumidificator.
In plus, iarna ar fi bine ca incaperea sa fie incalzita la o temperatura de peste 23-24 grade C.

Intrebare: Am apartamentul izolat interior cu polistiren extrudat. Este recomanta izolarea peretilor exteriori?
Raspuns: In general, polistirenul extrudat se foloseste la placarile exterioare. Asa cum am mai spus, nu se recomanda dubla izolatie - si pe exterior si pe interior - deoarece peretii nu mai pot respira. Daca apar infiltratii pe la tocurile usilor si ale ferestrelor, umezeala nu are pe unde sa se usuce si atunci va aparea condensul. Chiar daca acesta nu se vede sub polistiren, mirosul se simte...

Intrebare: Vreau sa pun polistiren extrudat in cofragul tavanului de la demisol. Oare fac bine?
Raspuns: Va recomandam sa consultati inginerul de rezistenta sau arhitectul care a realizat proiectul casei.

Intrebare: Stau la bloc. Am 1 perete exterior (cel cu geamul) izolat cu polistiren normal de 2 cm. Intrebarea este: sa-l dau jos si sa pun vata minerala sau sa pun vata minerala peste el?
Raspuns: Ambele variante se pot realiza. Daca dati jos polistirenul, veti avea ocazia sa verificati si faptul ca nu a aparut igrasie intre timp.
Daca spatiul permite, se poate si varianta a doua - sa aplicati vata peste polistiren. Trebuie insa sa realizati un cadru de sustinere a vatei minerale, cadru ce va trebui sa fie prins de zid (nu de polistiren) cu dibluri mai lungi.


Recomandari articole: materiale de constructii, fatade, polistiren,

‹‹ Izolatia interioara cu polistiren

Aplicarea plasei din fibra de sticla cu adeziv peste polistiren ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii
Mihail a scris:

Buna ziua!
Am soclul de la casa izolat cu polistiren extrudat de 5 cm iar peretii cu polistiren expandat de 10 cm. Problema este ca mesterii dupa ce au aplicat decorativa STO pe pereti, ezita sa dea si pe soclu cu decorativa, considerand ca nu adera bine pe extrudat si exista riscul de cojire. Mentionez ca adezivul folosit la soclu este in general WEBER, iar in portiunile foarte expuse la intemperii, plasa de armare de pe polistiren s-a desprins dupa cativa ani.
As vrea sa stiu ce solutie tehnologica trebuie aplicata si cu ce material ar putea fi realizata, pentru a avea o aderenta corespunzatoare a stratului final.
In varianta in care adopt solutiacojirii stratului de armare cu plasa si de lipire peste polistirenul extrudat existent a unui nou strat de plistiren expandat tare, este de preferat lipirea placilor cu spuma poliuretanica sau cu in adeziv special (si care). Si in general ce adeziv este recomandat pentru extrudat. Multumesc!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro