Magie neagra sau pereti cu atitudine?
Negrul a fost dintotdeauna tonul neutru pentru excelenta in lumea modei. Elegant, clasic, dar in acelasi timp modern. Dar daca in moda vestimentara este mai mult decat ravnit, in ceea ce priveste design-ul interior, negrul nu are aceeasi popularitate. Este adevarat ca micsoreaza si intuneca o camera, dar in anumite conditii si bine asortat, el poate face minuni.

Ales pentru a colora doar o sectiune a peretelui, negrul creeaza o senzatie de profunzime si de adancime asupra camerei si ii ofera personalitate. Un perete vopsit negru ofera un efect dramatic intr-o incapere, insa bine plasat si bine combinat, acesta poate fi un plus real in casa dumneavostra, dand atitudine camerei si decorului.
In plus, negrul poate fi plasat in orice camera din casa, incepand cu holul de la intrare pana in camera de zi, trecand prin dormitor sau baie. Un perete negru ofera profunzime camerei si pune in evidenta obiectele din fata lui. Nimic mai cochet decat un tablou colorat asezat pe un perete negru, cu conditia ca acesta sa nu fie prea intunecat, binenteles.
Vopseaua neagra este potrivita si pentru a masca sau a face mai discrete anumite spatii din casa, cum ar fi spatiul de sub scari. O pata de negru pe tocurile usilor, pe grinzi sau pe plinte poate evidentia arhitectura camerei aducand in acelasi timp si echilibru. In general, peretii negri ofera o senzatie de spatiu mai mic, dar nu si in camerele cu ferestre mari, unde lumina naturala va crea impresia de spatiu larg.
Si daca totusi ideea de a acoperi o suprafata mare cu vopsea neagra nu va atrage, atunci puteti opta sa colorati doar o parte din perete sau o banda ingusta pe un perete care sa separe doua parti. Puteti merge, de asemenea, departe de stilul traditional de altadata si sa pictati lambriurile in negru iar partea de sus a peretilor in alb.
Atunci cand v-ati hotarat asupra unei camere cu personalitate, pictate in negru, trebuie sa tineti seama de anumite aspecte in ceea ce priveste lumina din camera si materialele folosite pentru decor. O lumina moale va scoate in evidenta detaliile, pe cand una puternica va face camera sa para rece. Cat despre materiale, recomandate sunt cele din materii prime si naturale (lemn, piatra, lac), cele din plastic si catifea fiind de evitat in combinatie cu negrul.
Dupa cum stim, negrul, ca si albul de altfel, are tot felul de nuante. Nu ne ramane decat sa descoperim intunericul cel mai placut pentru casa noastra!
Recomandari articole: negru, gri, culori pereti, tapet, vopsea, culori living, culori dormitor, decor interior casa,
‹‹ Idei pentru redecorarea dressing-ului
Decoratiuni de Halloween pentru casa ››
Share daca va place
Raspunsuri si comentarii
Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!
Posteaza!