renovat.ro

» » » » » » »


Magnolia - ghid de ingrijire al acestui copac deosebit de frumos


Daca cu ani in urma, admiram magnolia  cea plina de culoare in gradinile sediilor unor institutii publice, in prezent minunatul arbore poate fi vazut in curtile oamenilor gospodari tot mai des. A devenit un copac comun, dar mereu admirat.
Magnolia se regaseste in peste 120 de specii, mai mica sau cat mai inalta, in culori diferite, fie aprinse, fie pastelate. Mereu este insa minunata si admirata.

Ghid ingrijire magnolie
Magnolia - ghid de ingrijire al acestui copac deosebit de frumos

Galerie poze
  • Ghid ingrijire magnolie
  • Magnolie copac mod ingrijire
  • Flori de magnolie roz
Galerie poze





In general, nu este un copac pretentios, dar sunt specii care nu rezista la temperaturi sub 15 grade Celsius. Iar majoritatea arborilor Magnolia prefera locurile ferite de vant, cat mai aproape de casa sau sediul unde vor fi plantati. Mai precis, la adapost de intemperiile vremii.

Vezi si: Lavanda - o planta minune , nepretentioasa pe care trebuie sa o ai in gradina. GHID de plantare, ingrijire, inmultire

Sunt si specii care iubesc soarele, dar, initial, plantarea se va face in locurile semi-umbroase, pana ajung la maturitate.
O alta conditie importanta pentru o magnolie de vis este legata de calitatea solului. Magnolia prefera solul umed, lutos. Astfel, dupa ce alegeti locul unde va fi plantat arborele, ganditi-va si la calitatea solului sau drenati-l. Compostul este o alta regula de baza in cresterea unei magnolii minunate. Conteaza foarte mult ca solul sa fie bogat in materii organice.

Stiati asta?

Magnolia poate sa-si schimbe culoarea in ceea ce priveste florile in functie de soare. Asadar, soarele influenteaza culoarea florilor. Mai mult, cele mai multe magnolii cumparate sunt la ghiveci. Singura grija a voastra este aceea ca radacinile sa fie bine infipte in sol, ci nu rasfirate te miri unde.

Citeste si: Trandafirii de gradina - ghid complet de plantare, ingrijire, taiere, inmultire, combatere boli si daunatori

Pe de alta parte, niciodata nu trebuie sa plantati magnolia prea adanc. Ea isi ia toate nutrientele din sol, de la suprafata pamantului. Groapa unde va fi plantata trebuie sa fie spatioasa pentru ca radacinile sa stea lejer. Conteaza foarte mult modul cum sunt plantate radacinile, deoarece daca au parte mici incidente se vor reface foarte greu, pe un termen indelungat.

Un sfat al specialistilor in domeniu este acela ca, pe ramurile cu flori, nu se vor efectua taieri, ca la alte plante. Totusi, daca chiar este nevoie, faceti-o in cazul magnoliilor care au inflorit primavara, si asta la inceputul verii.

Iata si: Flori de piatra - scurt ghid despre plantarea si ingrijirea lor

Magnoliile au si ele nevoie de ingrasamant, iar acesta trebuie sa contina trei substante nutritive importante: fosfor, potasiu, azot. Ingrasamantul trebuie imprastiat in perioada martie - aprilie sau septembrie - octombrie.

Magnolia sau planta medicinala
Chinezii folosesc de secole bune magnolia in uzul medicinal. Florile sunt folosite pentru tuse, expectoratie, facandu-se un tonic foarte bun ca leac. Mugurii de magnolie au si ei o intrebuintare; sunt foarte buni in afectiunile digestive, intestinale. Iar exemplele pot continua.
Iata asadar cum un copac intalnit destul de des in zilele noastre pe alei, in curtile caselor, la umbra cladirilor nu este doar de decor.


Recomandari articole: ingrijire, inmultirea plantelor, boli si daunatori la plante, plante de gradina, altoire copaci,

‹‹ Constructia pas cu pas a unui garaj din panouri sandwich

32 Cele mai ingenioase case din containere marine ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro