renovat.ro

» » » » » » »


Mansardarea unui bloc


As dori sa va intreb daca doresc sa construiesc o scara interioara in apartament la ultimul etaj care sa duca in mansarda blocului, ce autorizatii am nevoie? Va multumesc.

Mansardarea unui bloc
Mansardarea unui bloc

Galerie poze
  • Mansardarea unui bloc
Galerie poze

Raspuns : Inteleg ca mansarda exista deja. Daca exista deja si o scara de acces, atunci va fi foarte greu sa obtineti autorizatii pentru a mai construi una din apartamentul dvs. Mai ales daca mansarda este in proprietatea tuturor locatarilor.
Profesional, nu m-am confruntat pana acum cu aceasta problema, dar va pot spune ce mi se pare logic ca va trebuie, urmand ca dvs. sa intrebati la primarie, cand solicitati certificatul de urbanism.
In mare, va trebuie cam aceleasi aprobari ca si pentru construirea mansardei. Dar daca vreti totusi sa o construiti, aveti nevoie de aprobarea arhitectului care a construit blocul sau/si de o expertiza tehnica de la un inginer structurist, care trebuie sa calculeze daca structura blocului poate sustine greutatea suplimentara si daca puteti demola plafonul in ziua in care vreti sa construiti scara. Eu v-as recomanda, daca obtineti toate aprobarile, ca scara sa fie cat mai usoara, in nici un caz turnata din beton.
Posibil sa aveti nevoie si de un Contract cu o intreprindere de salubrizare privind transportul deseurilor rezultate in urma demolarii plafonului in locul in care iese scara in mansarda, deasemenea ar trebui sa fie necesare si acordul Asociatiei de Proprietari a blocului si declaratia din care sa reiasa ca imobilul nu a fost instrainat, gajat, ipotecat si ca nu sunt instituite servituti care sa greveze asupra acestuia.

M-ar interesa sa aflu ce trebuie sa fac pentru a putea mansarda un bloc in care locuiesc deja ceva persoane (ma refer la ce acte, cum se obtin autorizatii, etc. etc.).

Raspuns : In primul rand este necesar un Certificat de Urbanism, care se obtine de la Primarie, in care va fi specificat ce alte expertize trebuie efectuate (trebuie evaluata structura blocului, daca poate sustine un etaj suplimentar - mansarda) si ce alte acte va mai trebuie. Si binenteles, anterior, acordul scris al tuturor locatarilor din bloc.
Daca doriti sa construiti peste acoperisul blocului, si sa fiti dvs. proprietarul, va trebui sa incheiati contracte de vanzare-cumparare cu fiecare dintre vecini (pentru ca fiecare proprietar detine si o parte din acoperisul blocului) la notar. De asemenea, trebuie sa intabulati, si dupa ce sunteti proprietar va trebuie autorizatie de constructie.
Va recomand sa consultati o firma de avocatura pentru eventuale legi referitoare la lucrarea pe care doriti sa o efectuati. Citeste mai mult:
http://www.avocatnet.ro/content/forum%7CdisplayTopicPage?pageID=0&topicID=6649#ixzz1TiOAw0Ia


Recomandari articole: mansarda, blocuri, fatade, fatade, acoperisuri,

‹‹ Izolatia interioara pentru case de lemn

Panouri solare fotovoltaice ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro