MDF| Emblema calitatii pentru mobilierul din panouri de fibre
Termenul "MDF" a devenit o emblema a calitatii atunci cand ne referim la mobila fabricata din panouri de fibre. Incercam sa exemplificam si sa explicam ce inseamna MDF si ce impact are asupra mobilierului nostru.

Mai intai de toate, trebuie sa spunem ca o mare parte din mobilierul fabricat astazi contine MDF. Asa dar, ce inseamna MDF? Termenul provine din engleza si este acronimul de la "Medium Density Board". Adica, placaj cu densitate medie. OK. De termenul densitate am auzit in clasa VII la ora de fizica pe cand profesoara ne povestea de Arhimede si de legile sale. Dar in acest caz? In primul rand, haideti sa vedem procesul general de fabricatie al placilor din fibre de lemn. Ca si material principal component, este lemnul. Dar nu lemnul in stare initiala ci lemn tocat marunt. Apoi, fibrele tocate de lemn sunt amestecate cu adeziv si presate in placi. Uscarea se petrece la o temperatura inalta. Acesta este, in mare, procesul tehnologic de fabricatie al MDF-ului. Densitate medie se refera deci la dimensiunea fibrei lemnoase care intra in compozitia placii. De ce este atat de utilizat in fabricarea mobilei? Deoarece permite finisarea sa in suprafete rotunde. Acest lucru il observam cel mai des la mobila de bucatarie unde usile corpurilor suspendate au marginea rotunjita.
Existenta MDF-ului in structura mobilierului este un semn al durabilitatii si calitatii, fiind astazi un material de baza pentru fabricarea acesteia.
Spor la treaba!
Intrebari si raspunsuri despre MDF
Ce material este mai bun pentru o mobila de bucatarie?
Raspuns: MDF-ul este consideram materialul optim pentru realizarea mobilei de bucatarie. Are avantajul rezistentei in mediu umed si se gaseste in numeroase culori si nuante. Un dezavantaj ar fi faptul ca, in timp, folia de melamina se poate dezlipi in unele zone.
Poate fi folosit mdf-ul pentru confectionarea unei mese de tenis?
Raspuns: Daca jucati tenis de masa doar ocazional, se poate sa reziste. Pentru folosinta intensa, zilnic, suprafata de melamina se poate zgaria.
Se foloseste si la usi din termopan?
Raspuns : MDF-ul n-are nici o legatura cu termopanul.
Recomandari articole: mdf, mobila, mobilier,
‹‹ PAL | Ce este si care sunt avantajele si dezavantajele utilizarii lui
Mobila din PAL melaminat sau PAL furniruit ››
Share daca va place
Raspunsuri si comentarii
Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!
Posteaza!