renovat.ro

» » » » Prezentare - PFA STELA ONUT

PFA STELA ONUT


Contact

Persoana contact: Stela Onut
Telefon: 0742968976Detalii

Execut reconditionari de mobilier vechi pictat, repictari pe mobilier vechi sau pictura pe mobilier nou din lemn, diverse obiecte decorative pictate pe lemn (obiecte de uz casnic,rame de oglinzi),icoane pe lemn.
La restaurarea mobilierului vechi se poate opta pentru o minima interventie necesara stabilizarii picturii existente si apoi �hranirii� lemnului cu un strat de ulei de in pentru a da o noua viata lemnului uscat in timp si supus deteriorarii sau se poate opta pentru o interventie in sensul refacerii intregii picturi cu completarea elementelor decorative existente la origine cu tonuri de culoare identice celor existente (acolo unde suprafetele lipsa sunt mai mari )fara a interveni in micile puncte de pe fond pentru a putea pastra patina timpului.Tot pentru a pastra patina timpului pastrez crapaturile si micile parti lipsa din lemn, acolo unde aceste mici defecte nu deranjeaza, ba dimpotriva dau farmec si nota de autentic piesei.
In cazul pieselor vechi cu pictura complet distrusa sau nepictate le pictez cu motive de pe mobilier vechi din Transilvania sau cu motive vechi din ornamentica evului mediu sau altor epoci mai tirzii. Nu ma sfiesc sa imprumut motive chiar si din miniaturi sau de pe vechi bijuterii caci rezultatul final ramine pina la urma un act de creatie ( din punct de vedere compozitional si coloristic). Pot picta si la comanda clientilor (piese care le apartin sau sunt facute noi de un tamplar cu care colaborez). In acest fel se pot executa replici reusite ale unor piese vechi , caci esential este sa folosesti tehnica veche a picturii pe mobilier.

Tehnica folosita este veche de sute de ani- suprafaţa de lemn pregatita cu clei de oase,grund de ipsos şi creta, pigmenti naturali (paminturi şi oxizi) frecaţi cu emulsie de ou, verniu de ulei de in, ceara de albine ca ultim strat de protecţie.Lacul anticarii de sub stratul de ceara asigura o protectie definitiva lemnului pictat. Aceasta tehnica si-a dovedit rezistenta in timp, culorile pastrindu-se nealterate (spre deosebire de culorile cu ulei care se innegresc si isi pierd tonul initial).
Toate lucrarile sunt patinate , amintind astfel de piesele vechi, autentice.
Prin aspectul lor vechi, aceste lucrari pot arata foarte bine si intr-un spatiu mobilat modern, unde ar da o binevenita pata de culoare , alungind monotonia .
Mobilierului vechi i se poate da si o alta intrebuintare decit cea pentru care a fost conceputa � un dulap vechi pictat poate deveni bar , iar o lada de zestre poate deveni masuta pentru cafea.Poze - PFA STELA ONUTContact

Persoana contact: Stela Onut
Telefon: 0742968976

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro