renovat.ro

» » » » »


Miros urat tevile din baie? Iata care este cauza si ce trebuie facut...


Dupa o perioada mai mare dupa ce renovam baia, apare un miros neplacut de la tevile de la chiuveta din baie. Acest lucru il sesizam atunci cand dam drumul la apa sa curga in chiuveta. Mai mult atunci cand curge apa calda, mai putin atunci cand curge apa rece. De ce si de unde vine mirosul la tevile din baie?

Miros urat tevi baie instalatii sanitare
Miros urat tevile din baie? Iata care este cauza si ce trebuie facut...

Galerie poze
  • Miros urat tevi baie instalatii sanitare
  • Cum scap de birosul urat din baie
Galerie poze

Sa vedem acum de unde vine acest miros urat in baie. Initial, in etapa de finalizarea a instalatiei sanitare, la montarea chiuvetei de baie se foloseste la scurgere un racord flexibil nou . Pentru a preveni intrarea mirosului de la teava principala de scurgere, racordul flexibil se modeleaza in forma de U pentru a forma bine cunoscutul "sifon"! Ca orice lucru, aceasta metoda are atat avantaje cat si dezavantaje. In timp, in acest cot se aduna resturi si in combinatie cu acea ciuperca de culoare neagra care este omniprezenta in mediile umede, genereaza acest miros urat si neplacut.

Cum scapam de acest miros de la tevile de baie. Simplu! Inlocuim racordul flexibil de scurgere de sub chiuveta. Chiar asa de simplu. Daca totusi ne codim sa demaram aceasta lucrare, putem apela la o echipa de instalatori profesionisti pentru a ne ajuta. De multe ori, lucrurile simple rezolva inconveniente care par greu de rezolvat.

Sa fii mester! Devine mai usor ...

Intrebari si raspunsuri despre mirosul tevilor de instalatii sanitare:

Intrebare: Eu am racordul nou, e fix, in forma de U, totusi cand dau drumu la apa la bucatarie vine miros de canal prin chiuveta.

Raspuns: La chiuveta de bucatarie mai este un racord mic pentru preaplin. Trebuie curatat si acela. De asemenea, ventilul (rondela de scurgere) trebuie curatat inainte de fixarea racordului flexibil. Si, nu in ultimul rand, dupa ce se spala o cratita sau o oala cu ulei sau grasime, pe racord se va depune ulei, care va degaja un miros neplacut. O alta cauza poate veni din faptul ca racordul flexibil de scurgere nu intra etans in teava de scurgere. Daca stati la casa si aveti statie de epurare verificati ventilarea corecta a statiei si modul de aerisire a coloanei. Daca tot ansamblul este perfect curat nu mai ramane decat o singura cauza: apa ! Verificati luand apa intr-un pahar si observati daca miroase urat sau nu. Asadar, sursele pot fi multiple. Insa cauzele sunt doua: depuneri pe tevile de scurgere/miros de la canalizare sau apa menajera.

Pentru mai multe informatii pe aceasta tema, va recomandam si articolul miros fosa septica

Intrebare: Am si eu o problema, dar in dormitor. Seara, cand dau drumul la caldura, incepe sa miroasa a mortaciune in camera, mirosul vine de la tevile care traverseaza camera. Precizez ca am centrala si stau la ultimul etaj, deci nu cred ca am contact cu apartamentul de jos. De la ce poate fi?

Raspuns: Verificati daca nu cumva mirosul are alta sursa si se intensifica atunci cand camera se incalzeste (la caldura, mirosurile se propaga). Poate fi mucegai/igrasie pe perete in zona respectiva sau ceva degradabil cazut in calorifer.

Intrebare: Am si eu o problema cu mirosul urat in baie si cred ca vine pe la scurgere. Pot sa scap cumva de el?

Raspuns: Cel mai probabil, este nevoie sa inlocuiti sau sa curatati sifonul de scurgere (sau racordul sub forma de U de sub chiuveta). Pentru mai multe informatii si poze din timpul fiecarei etape a lucrarii, va recomandam urmatoarele articole: demontare racord flexibil chiuveta baie (prima etapa), sifon chiuveta baie (curatarea scurgerii) si apoi montare sifon scurgere chiuveta baie

Intrebare: Problema mea este cu scurgerea din pardoseala baii de la parter, care emana mirosuri grele. Este un patrat in pardoseala pe unde iese cotul unei tevi de evacuare. Acel patrat ar trebui sa fie plin cu apa? La mine, momentan, nu este...

Raspuns : Da, ar trebui sa fie cu apa. Apa actioneaza ca un izolant pentru miros. Contactati un instalator pentru rezolvarea problemei. Intrebare: Locuiesc intr-un apartament la nivelul 3 din 4 al unui bloc. Acum cateva luni vecinul de deasupra mea a realizat niste lucrari de modernizare a apartamentului, baia fiind inclusa in aceste lucrari. Am observat ca dupa finalizarea lucrarilor zilnic se degaja un miros de canal in baie. Am noroc ca am geam la baie si pot aerisi. Pe langa acest aspect, s-a colorat si tavanul in zona apropiata ghenei in maroniu. Din ce mi-au spus vecinii, au inlocuit sifonul, dar in jurul lui este uscat si au mai instalat un filtru la o teava din ghena. Spun ca din acesta cauza ar fi condens si asa s-ar explica pata maronie. eu nu stiu exact ce tevi sunt in ghena si la care din ele au umblat. Poate ma ajutati sa inteleg care ar fi cauza degajarii mirosului neplacut si aparitia petei maronii. Multumesc anticipat.

Raspuns (ing. Ionita Cristian): Mirosul de canalizare... vecinul dumneavostra a daramat peretele (slitzul) de aerisire, iar mirosul din subsol si de la vecinii de sub dumneavostra se capteaza la dumneavostra!

Iar chestia cu pata maronie... pot fi infiltratii datorita proastei izolatiii: sifonul de pardoseala, ghena? Nu stiu. Cel mai bine chematii un specialist, iar el poate sa spun care sunt cauzele.


Recomandari articole: instalatii sanitare, obiecte sanitare, baie,

‹‹ Demontare si inlocuire robinet de gradina defect

Cum se taie teava de cupru ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii
Cristina a scris:

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema. Acum aprox. 8 luni m-am mutat intr-un apartament cu 3 camere, la etajul 7. La mutare, am renovat bucataria, varuit, faianta, mobilier. Bucataria este pastrata curata, gunoiul aruncat imediat, etc....
De cateva luni persista in bucatarie si in holul de la intrare un miros extrem de neplacut, de alimente in putrefactie, sau ceva similiar. Mirosul nu se simte in scara blocului, ci doar dupa ce este deschisa usa apartamentului.

Vedeti vreo o solutie rapida? daca nu, imi puteti recomanda o firma care sa ma ajute cu aceasta problema?

Iuliana a scris:

Va rog sa imi recomandați un specialist. Menționez ca miroase in bucatarie a canal si nu vine de la chiuveta. Multumesc!

Steluta a scris:

Buna ziua. Locuiesc la bloc. Anul trecut administratia a inlocuit complet coloana de canalizare de la baie si de atunci mirosul in baie este insuportabil. Am verificat burduful de la wc (sa nu fie spart), am umplut cu chit la ambele capete ale burdufului, l-am impachetat in banda adeziva, am verificat sa nu fie gauri pe langa tevi... nu mai stiu ce sa fac. Peretele care desparte baia de coloana a fost inlocuit in urma reparatiei cu unul din rigips; Ar putea sa treaca prin acest rigips mirosul? Multumesc!

Laura a scris:

Va rog sa imi recomandați un specialist pt a rezolva o problema legată de miros de canal la țevile comune. Multumesc anticipat!

Pute a scris:

Pute de afara mai nu e de la tevi. Ai grija la stomac ca te cam doare de la acel miros.

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro