renovat.ro

» » » »


Mobila de bucatarie de vara


Daca locuiti la casa si va place sa gatiti si sa luati masa in aer liber, atunci o bucatarie de vara este ideala pentru dumneavoastra. O astfel de bucatarie este alcatuita din toate componentele necesare pentru a fi functionala in aer liber. Sunt multe variante de amenajare a bucatariei de vara, de la un simplu gratar, cu masa si scaune de gradina, cu doar cateva accesorii, pana la o bucatarie complet mobilata si utilata. Sa vedem doua variante de amenajare a unei bucatarii de vara.

Bucatarie de vara cu mobila zidita
Mobila de bucatarie de vara

Galerie poze
  • Bucatarie de vara cu mobila zidita
Galerie poze

 Mai intai, stabilim locatia. Daca nu dorim decat o bucatarie minimala, unde sa pregatim si sa servim un gratar, atunci putem amenaja practic orice loc din gradina. Gratarul de curte va fi asezat pe un loc pietruit sau pavat cu dale, iar locul de luat masa se poate stabili intr-un chiosc de gradina. In magazinele de amenajari interioare si constructii de case si vile se gasesc chioscuri de gradina semi-asamblate, pe care le puteti monta acasa. O alta idee este amenajarea locului de luat masa sub o umbrela de gradina. Mobilierul bucatariei de vara se va compune din masa si scaune de gradina, fie din lemn masiv, special tratat sa reziste la umezeala, fie din metal sau fier forjat. Un dulap si cateva sertare se vor dovedi utile pentru a tine ustensilele de bucatarie la indemana.

A doua varianta este mai complexa si implica amenajarea unei bucatarii in toata regula. De fapt, va fi o incapere acoperita, cu latura exterioara deschisa, cu iesire direct afara. Pentru un aspect rustic, putem inlocui aragazul cu o soba de teracota prevazuta cu cuptor. Mobilierul va include dulapuri, corpuri suspendate, masa si scaune de bucatarie. Materialele trebuie sa fie alese corespunzator, pentru a rezista in aer liber. Mobila din lemn masiv completeaza atmosfera rustica si poate fi reconditionata periodic, sau chiar vopsita la nevoie. Alegem un model de blat de bucatarie tot din material natural si rezistent, cum ar fi lemnul, granitul sau marmura. Zona de luat masa poate fi amenajata in afara bucatariei, dar este bine sa fie si aceasta acoperita, in caz de ploaie.

V-am prezentat doua modalitati de amenajare si mobilare a bucatariei de vara. Prima include un gratar si locul de luat masa, iar cea de a doua este practic o bucatarie obisnuita cu iesire direct afara. Va dorim Pofta Mare!


Recomandari articole: amenajari exterioare, bucatarie,

‹‹ Mobila de bucatarie la comanda

Blat bucatarie termorezistent ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro