Mobila de bucatarie in doua culori - Imagini cu modele pentru inspiratia ta
Sa alegi dintr-un numar infinit de scheme de culori posibile, tocmai pe cele potrivite pentru bucataria ta, poate fi o sarcina placuta si interesanta,dar si putin dificila. Intrebarea este cum te poti decide ce culoare s-ar potrivi cel mai bine in bucataria ta.

Parca nu ai alege nici clasica combinatie de negru cu alb pentru ca vrei ca bucataria ta sa nu fie identica cu cea a prietenelor tale.
Ca sa iti vin in ajutor ti-am pregatit pentru astazi cateva mici trucuri care sa te ajute sa te decizi mai repede si mai bine. Aceste sfaturi sunt utile, insa te rog sa nu le respecti ad literam. Alege-le doar pe acelea care ti se potrivesc si combina-le cu bucatele din propria personalitate - doar asa vei obtine bucataria viselor tale.
Mobila de bucatarie in mod normal consuma mai mult de jumatate din bugetul alocat ( niciodata nu am intees de ce mobila de bucatarie este atat de scumpa) si ocupa aproximativ 40 % din spatiul vizual al acestei incaperi. Da.... de aceea este bine sa incepi mai intai prin a alege culoarea. Sa fie una care sa se potriveasca cu personalitatea ta dar si cu stilul general al casei. Dupa aceea te poti decide si ce alte culori mai poti folosi in bucatarie sau ce alte accesorii mai poti alege , ca de exemplu ce model de lustra s-ar potrivi.
Alegerea aparaturii electrocasnice si a culorii pentru acestea este un lucru de care nu trebuie sa uiti. Si asta chiar inainte de a cumpara mobila. Frigiderul, plita, cuptorul si chiuveta sunt elemente de atentie si au un impact major asupra schemei de culoare.
Blatul de bucatarie - un aspect foarte controversat. Blatul de bucatarie este foarte aproape de nivelul ochilor si va ocupa o mare portiune din spatiul tau vizual. Atunci and il alegi ai grija sa pleci de acasa si cu o mostra din culoarea dulapurilor. Doar asa vei putea alege o culoarea care sa se asorteze.
Alt aspect de care nu trebuie sa uiti este culoarea pardoselii. Acesta trebuie sa se coordoneze perfect cu dulapurile, cu blatul de bucatarie, cu aparatura electrocasnica dar si cu pardoseala din celelalte camere.
Pana in acest punct culorile pentru bucataria ta sunt aproape puse la punct. De ce spun aproape? Pentru ca nu trebuie sa uiti de culoarea peretelui din spatele zonei de lucru. Aici treaba este putin mai complicata. Sunt atatea variante pentru placarea acestui perete , cu sticla, cu mozaic, cu lemn, cu faianta, incat trebuie sa te documentezi foarte bine inainte de a alege. Daca chiar nu stii ce sa alegi poti apela la sfatul unui designer profesionist care sa iti dea o mana de ajutor, nu poate fi prea costisitoare o ora de consultanta.
Deseori uitati , peretii, isi spun cuvantul in completarea schemei de culoare in bucatarie. Acestia pot juca un rol vital, chiar daca sunt acoperiti de dulapuri in marea lor majoritate, este de preferat sa alegi o culoare care se asorteza armonios cu pardoseala, mobila si peretele din spatele zonei de lucru.
Dupa ce mobila a fost instalata trebuie sa alegi modelul de robinet de la chiuveta. Chiar daca nu este obligatoriu , este bine sa-i asortezi cu dulapurile si cu blatul de lucru.
Dar ce este o mobila de bucatarie in culori? Poate fi multicolora sau in doua nuante , oricum ar fi,contine doua sau mai multe combinatii de colori.
Daca dicutam despre o mobila clasica din lemn masiv , atunci combinatia de doua culori , cea mai des intalnita, este : dulapurile de bucatarie intr-o culoare si insula de bucatarie in alta culoare. In cazul mobilei moderne de bucatarie culorile sunt folosite chiar la dulapuri prin diferite combinatii. Fronturile o culoare si lateralele alta culoare, sau alte combinatii coloristice posibile.
Bucatariile in doua culori au un trend crescator in ultimii ani. De fapt s-a demonstrat ca si dimensiunea medie a unei bucatarii este in crestere in ultima vreme , de aceea este si firesc sa apara culori suplimentare la paleta coloristica a unei bucatarii. Bucatariile mari sunt echipate cu insule de bucatarie care se asorteaza cu dulapuri de bucatarie in doua tonuri, in timp ce dimensiunea camerei permite o mare mare activitate vizuala.Avand deja o gramada de culori la pardoseala, blat, faianta, pereti , sa adaugi o a doua culoare la mobila de bucatarie nu este un lucru chiar atat de revolutionar pe cat ai crede. De fapt , cele mai multe dintre bucatariile moderne au un design mai simplu al pieselor de mobilier si o paleta coloristica mai complicata.
Utilizarea si intretinerea unei mobile de bucatarie in doua culori depinde foarte mult de culorile pe care le vei alege. Asemenea unei bluze frumoase albe , mobila alba de bucatarie va necesita o mai mare atentie din partea ta, pentru ca petele se vor vedea imediat. Sa nu crezi ca la o mobila de bucatarie inchisa la culoare vei munci mai putin. Nu, deloc. Pe o mobila neagra sau maro inchis se va vedea imediat praful sau petele de apa uscate. Daca vei analiza bine inainte , vei scuti mai tarziu multe ore de munca si te vei putea bucura pe deplin de noua ta bucatarie in doua nuante.
Mai jos ti-am pregatit o galerie de bucatarii atat clasice cat si moderne, ce au in comun faptul ca toate sunt fabricate in doua culori. Te rog sa le privesti! Chiar sper sa te inspire :)
Recomandari articole: bucatarie, mobila, culori, blaturi,
‹‹ Perdele moderne pentru bucatarie
Canapele modulare - modele frumoase si colorate ››
Share daca va place
Raspunsuri si comentarii
Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!
Posteaza!