renovat.ro

» » » » »


Mobila de sufragerie


In mod traditional sufrageria este camera special amenajata si mobilata pentru luarea mesei. In realitate, de cele mai multe ori, aceasta incapere se foloseste pe post de camera de zi, living dupa termenul englezesc, camera in care ne primim ospetii, ne relaxam in fata televizorului si in care petrecem cel mai mult timp in familie. De aceea, mobilarea acestei incaperi este importanta in crearea unei atmosfere placute si confortabile.

Mobila sufragerie
Mobila de sufragerie

Galerie poze
  • Mobila sufragerie
Galerie poze

In general, mobila de sufragerie se alege in functie de spatiul in care dorim sa o amplasam: spatiul de luat masa sau spatiul de relaxare. Vom vorbi in cele ce urmeaza despre mobila pentru locul de luat masa.
Mesele de sufragerie le alegem in functie de spatiul de care dispunem si de restul amenajarilor interioare. Intr-o sufragerie mare, putem opta pentru o masa mare, din lemn masiv, cu picioare solide si blat gros. Putem fi siguri ca facem o investitie buna si pe termen lung. Pentru o sufragerie de apartament, este mai bine sa alegem un model mai usor, care sa nu ocupe foarte mult din spatiu. In ambele cazuri, se tine cont de cateva principii in alegerea mesei de sufragerie: se calculeaza o distanta de 0,55 m intre axele farfuriilor si un plus de 0,45 m pentru persoana din capul mesei.

Dimensiunile pentru mese sunt, cu aproximatie:

- pentru 2 persoane, daca alegem o masa de sufragerie rotunda, tinem cont ca diametrul sa aiba aproximativ 80 cm, iar daca dorim o masa patrata, atunci dimensiunile sa fie de 90X90 cm;
- pentru 4 persoane, masa de sufragerie rotunda trebuie sa aiba diametrul de 90 cm, iar cea patrata 90X90 cm; o masa dreptunghiulara poate avea 80X120 cm
- pentru 6 persoane, o masa de sufragerie dreptunghiulara de 1,40X0,80m
- pentru 10 persoane, masa dreptunghiulara are 0,90X2,50, iar o masa rotunda are diametrul de 1,50m

Mesele rotunde creeaza o atmosfera mai intima, insa trebuie asezate in centrul camerei. Daca dorim sa economisim spatiu, alegem o masa patrata sau dreptunghiulala, pe care o putem aseza si in lateralul camerei, cu una din laturi spre perete.

Putem opta si pentru o masa plianta, extensibila sau rabatabila, daca spatiul impune acest lucru.
Scaunele de sufragerie sunt in general cu spatar si se aseaza in jurul mesei. Le alegem comode, cu sezutul din lemn sau tapitat. Scaunele de rezerva (pliante) este bine sa le tinem intr-o debara sau intr-o camera unde nu ocupa mult loc, pentru a nu supraincarca sufrageria.

Fiind o camera sau, cel putin un spatiu de luat masa, avem nevoie si de un dulap in care sa tinem un set de farfurii, pahare, fete de masa. Traditionalul bufet cu sertare si vitrina va da un aer mai conservator sufrageriei, pe cand dulapurile joase sunt mai moderne.

Ambianta sufrageriei sau a locului de luat masa din camera de zi trebuie sa fie calda si placuta, sa imbie la relaxare si la o digestie usoara.


Recomandari articole: sufragerie, mobila, mese,

‹‹ 15 Idei de Mobilier pentru living care te vor lasa fara cuvinte

Amenajare hol | Idei pentru decorarea lui ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro