renovat.ro

» » » » » »


Mobila de Depozitare | Rafturi, Debarale, Dulapuri


Un designer de interior spunea ca orice obiect din casa trebuie sa fie ori util, ori estetic. Orice altceva este in plus. Daca ne place sa expunem obiectele estetice la vedere, pentru a infrumuseta aspectul locuintei, pentru celelalte, cele utile, avem nevoie de spatiu sau mobilier de depozitare astfel incat sa le avem la indemana.

Idei pentru mobila cu solutii inteligente de depozitare
Mobila de Depozitare | Rafturi, Debarale, Dulapuri

Galerie poze
  • Idei pentru mobila cu solutii inteligente de depozitare
Galerie poze





Mobila de depozitare are un rol foarte important in organizarea casei sau apartamentului. Amplasarea acesteia trebuie bine gandita inca din momentul realizarii design-ului interior, astfel incat sa se imbine cu amenajarile interioare.

Mai intai de toate, este bine sa stabilim un plan si sa facem o triere a obiectelor de care avem nevoie in fiecare camera, dupa functionalitatea lor. Diversitatea obiectelor utile pe care dorim sa le pastram determina diferite tipuri de mobila pentru depozitare.
Pentru pastrarea imbracamintei, avem de ales intre: sifonierul clasic , cu rafturi si bara pentru umerase, dulapuri suprapuse sau dulapuri inzidite. Amplasarea acestora se face fie intr-o camera separata, numita dressing, fie in dormitor. Mobila de dormitor include intotdeauna si un sifonier. Dulapurile suprapuse sunt formate, in general, din doua dulapuri, unul cu o inaltime usor accesibila, maxim 1,75 m, si unul mai mic asezat deasupra, in functie de cat permite inaltimea camerei. In dulapul de sus putem pastra lucrurile de care avem nevoie mai rar, iar in dulapul de jos, obiectele pe care dorim sa le avem la indemana. O varianta excelenta pentru a economisi spatiul este dulapul inzidit, care va ocupa un perete intreg pe toata inaltimea camerei, folosind peretii incaperii drept pereti laterali si in spate. Dulapul cu usi glisante a fost conceput tot pentru a economisi spatiu si se realizeaza la comanda, pe masura dorita.
Situatia este asemanatoare si pentru mobilierul de depozitare amplasat pe hol, numai ca dimensiunile difera. Un pantofar este o piesa de mobilier de depozitare foarte utila si poate fi facut la comanda, impreuna cu un cuier de hol.
Daca ne place sa mesterim prin casa, avem nevoie si de un spatiu de depozitare a uneltelor. In cazul in care apartamentul sau casa nu au fost prevazute din constructie cu o debara, atunci putem folosi un dulap pe balcon. Este bine ca acesta sa nu obtureze lumina naturala, asa ca va fi de dimensiuni reduse, evntual cu o inaltime care sa nu depaseasca nivelul zidului.
Daca insa suntem fericitii posesori ai unei debarale, mobilierul de depozitare din interiorul acesteia este constituit din cateva rafturi de debara din metal sau din lemn.
O alta incapere utila este camara, care trebuie sa fie adiacenta bucatariei, pentru a avea acces la obiectele si proviziile depozitate aici. Rafturile sunt simple, din lemn sau metal, usor accesibile si usor de intretinut.

In concluzie, mobila de depozitare trebuie adaptata in functie de spatiul de care dispunem pentru amenajare, de designul interior al locuintei si de tipul de obiecte pe care dorim sa le depozitam. Iar planul bine facut de la inceput usureaza mult munca de organizare de mai tarziu.


Recomandari articole: rafturi, debara, dressing, hol,

‹‹ Istoria Mobilei | Mobilierul in Antichitate

Sezlonguri de interior - modele inedite pentru living sau dormitor ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro