renovat.ro

» » » »


Mobila pentru hol | Realizarea unui cuier la minut


Avem nevoie rapid de un cuier pentru a amenaja in interior un hol? Haideti sa facem impreuna unul. Vom face o mobila la minut in stil minimalist!

Iata de ce avem nevoie. Un blat ca suport, 6 cuiere - carlige - metalice, suruburi si uneltele de baza: surubelnita, bormasina, ciocan, ruleta, poloboc - nivela.
Blatul poate fi facut din diverse materiale: scandura de brad, PAL, etc. Am gasit in magazine un blat care se potriveste perfect cu cerinta: o fata de sertar de bucatarie!

Cuier cu carlige pentru hol
Mobila pentru hol | Realizarea unui cuier la minut

Galerie poze
  • Cuier cu carlige pentru hol
Galerie poze





Este din MDF - material foarte bun - si este rotunjit pe laterale - hainele nu se vor agata. Iar cei interesati pot citi un articol ilustrat despre cum se face montajul unui dulap de hol din PAL si MDF

Materiale pentru amenajare cuier hol
Materiale pentru amenajare cuier hol

Sa trecem la fapte! Dar cu masura...Masuram intai mijlocul placii de-a lungul ei. Acolo vom plasa carligele. Punem cate un carlig la 2 cm de laturi si masuram intervalul dintre centrele carligelor. Marcam cu un creion si apoi impartim in 5 parti egale intervalul gasit.

Masurarea blatului pe longitudinala

Masurarea blatului pe longitudinala

Mai avem nevoie de o msuratoare si un marcaj. Cel pe verticala. Trasam in cele 6 puncte gasite cate o linie perpendiculara pe cea longitudinala. Acestea ne vor ajuta sa montam vertical carligele.

Masurarea blatului pentru verticalitate
Masurarea blatului pentru verticalitate

Dupa ce terminam masuratorile, asezam carligele pe blat si facem o inspectie vizuala. Verificam sa nu ne fi scapat ceva. Si la mobila facem precum croitorul: masuram de 10 ori si taiem o data.

Verificarea carligelor cuierului
Verificarea carligelor cuierului

Ne apucam sa fixam carligele cuierului. Asezam intr-unul din punctele marcate un carlig si cu creionul marcam gaurile pe blat.

Pregatire gauri
Pregatire gauri

Cu un ciocan si un dorn (sau un cui, holzsurub) batem in punctele de gaurire sa nu fuga spiralul bormasinii. Daca aveam spiral de lemn, el avea in varf un ac metalic tocmai ca sa previna miscarea lui la gaurire. Dar cum nu am cumparat spiral de lemn, folosim aceasta metoda.
Si daca cineva ne intreaba de ce dam banii pe unelte noi stim: in amenajari interioare o unealta buna face jumatate din treaba!

Punctarea cu dornul
Punctarea cu dornul


Bormasina intra in actiune! Pe marcaje dam doua gauri cu un spiral mai mic (mai subtire) decat suruburile de prindere. Sub blat punem o scandura de lemn sa nu ajungem la podea cand dam gaurile. Stricam si podeaua si spiralul...Micul nostru atelier de mobila trebuie protejat.

Gaurirea cu bormasina
Gaurirea cu bormasina

Dupa gauri, prindem carligul cuierului cu doua suruburi. Infiletarea se face destul usor si cu surubelnita manuala.

Infiletare surub de prindere carlige
Infiletare surub de prindere carlige

Procedam asa pana prindem toate cele 6 carlige. Precizam aici ce dimensiuni am folosit: blat de 45 cm lungime, distanta intre carlige 7.5 cm.

Carlige prinse in blat
Carlige prinse in blat

Va iesi o mobila de hol super!

Ne pregatim sa finalizam stemul de prindere. Cuierul se poate monta pe hol pe un perete, pe un dulap, pe un blat de PAL sau MDF. Este astfel conceput astfel incat poate fi un element modular in amenajari interioare.
Surubul de mobila are filet cu pas mai mare, cap de insurubare cu inbus. Vom vedea.

Surub de mobila
Surub de mobila

Masuram centrul intre doua carlige de la un capat al cuierului. Marcam cu creionul, punctam cu dornul si apoi dam gaura cu un spiral subtire. Largim apoi gaura cu un spiral mai mare.

Masurare, marcare si gaurire pentru prindere pe hol
Masurare, marcare si gaurire pentru prindere pe hol

Gaura rezultata are conturul drept. Cu un spiral mai mare - de 12 mm diametru - "adancim" doar la suprafata pentru a intra capul surubului la nivelul blatului.

Finisare cu spiral gros
Finisare cu spiral gros

Adancirea o facem cu atentie, rotind spiralul cu mana fara a apasa foarte tare. Trebuie sa luam uniform din material.

Slefuire Gaura
 Slefuire Gaura

Rezulta o adancitura conica in care va intra capul surubului de mobila, cum se vede in imagine.

Adancitura pentru capul surubului de mobila
Adancitura pentru capul surubului de mobila

Surubul de mobila se insurubeaza cu un inbus hexagonal. Exista capacele de plastic care se ataseaza dupa insurubare pentru a masca surubul. Capacelele se gasesc in nuante diferite asortate la culoarea mobilei.

Capac pentru surub
Capac pentru surub

Dupa ce am gaurit blatul in ambele laturi, cu finisajele de rigoare, putem spune ca am terminat de realizat cuierul de hol. Ce era mai greu a trecut. Uf! Haideti sa mergem pe hol sa vedem unde-l atasam la mobila existenta. Dar asta, in episodul urmator: Montarea unui cuier de hol

Pentru amenajarea holului alegem mobilier de calitate, ce poate fi alcatuit din pantofarcuier, cateva rafturi de debara pentru depozitare.





Recomandari articole: amenajare hol, mic mobilier,

‹‹ 30 de Idei Ingenioase Pentru Aranjarea Mesei de Craciun

Montarea unui cuier pas cu pas ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro