renovat.ro

» » » » »


Mobilier bucatarie - modele chiuvete de inox


Odata cu alegerea mobilei de bucatarie ajungem si la momentul alegerii unui model de chiuveta de bucatarie. Este o etapa importanta in sirul mai amplu de lucrari de amenajari interioare.

Chiuveta de inox pentru bucatarie
Mobilier bucatarie - modele chiuvete de inox

Galerie poze
  • Chiuveta de inox pentru bucatarie
Galerie poze

In anii 70 si 80 se foloseau pe scara larga chiuvetele de fonta. Erau foarte rezistente. Dar si foarte grele! Pe masura ce tabla de inox a devenit mai ieftina, au aparut si chiuvetele de bucatarie de inox. Cum se monteaza chiuveta de bucatarie? Este descris in materialul indicat. Aici ne vom ocupa mai mult de modelele de chiuvete de bucatarie existente.

Chiuvetele de inox sunt in primul rand impartite in doua categorii: de masca sau de blat. Chiuveta de masca are margini inalte. Prinderea ei se face cu suruburi in masca de chiuveta. Materialul din care este fabricata poate fi lucios sau mat. Tabla de inox lucioasa are un aspect initial placut, in timp insa apar zgarieturile. Tabla de inox cu aspect matuit rezista mai bine la folosirea zilnica. De asemenea si petele de grasime se curata mai usor. Chiuveta de blat de bucatarie are marginile joase, aproape de nivelul blatului. Prinderea de blat se face cu un sistem de gheare care se strang in suruburi. Inainte de prindere se aplica un cordon de silicon sanitar. Din punct de vedere al bateriilor de lavoar se folosesc cele cu cartus de 40 de mm. Daca se doreste o baterie monocomanda cu pastila ceramica. Daca vrem o baterie cu doi robineti, exista astazi modele care nu mai folosesc celebrele obertainere. Un alt parametru pe care trebuie sa-l luam in considerare este dimensiunea chiuvetei: latimea, lunginea si adancimea. Un blat de bucatarie are de obicei o latime de 60 cm. Din punct de vedere al lungimii chiuvetei trebuie sa ne incadram in lungimea unui corp de mobila bucatarie dublu. Acesta poate fi 2x40 cm sau 2x45 cm, cele mai uzuale dimensiuni. Ca adancime, cuva chiuvetei nu trebuie sa depaseasca zona pentru acces la robinetii de trecere. Chiuveta poate avea o singura cuva sau cuva dubla. Cele cu o singura cuva au un suport pentru scurgerea apei de pe vasele de bucatarie, cele cu cuva dubla au capacitate dubla de spalare dar nu mai au portiunea orizontala de scurgere.

Am detaliat cateva aspecte mai importante pe care trebuie sa le avem in vedere atunci cand alegem o chiuveta de bucatarie. Gama larga de producatori de chiuvete de bucatarie aduce in magazinele de obiecte sanitare si mobila de bucatarie o oferta variata de chiuvete.

Intrebari si raspunsuri despre Mobilier bucatarie - modele chiuvete inox

Intrebare: Care este scopul si/sau avantajele inoxului microtexturat din care sunt facute unele chiuvete? Se curata mai greu din cauza ca murdaria poate intra in adancituri?
Raspuns: Poate ati observat ca pe chiuvetele din inox clasic se vad toate urmele de stropi de apa cand se usuca. Inoxul microtexturat este mat si nu prezinta acest dezavantaj, insa, intr-adevar, se curata mai greu murdaria din adancituri.


Recomandari articole: bucatarie, chiuveta, instalatii sanitare,

‹‹ Mobila de bucatarie pentru garsoniera

Design-ul pentru mobila de bucatarie ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro