renovat.ro

» » » » » » »


Modele de case moderne cu fatade cu tencuiala decorativa si lemn - idei in imagini


Atunci auzim termenul de case moderne , gandul ne duce direct catre solutiile de economisire a energiei. O astfel de casa are ca scopuri primordiale reducerea pierderilor de caldura prin invelisurile constructiei si diminuarea riscului de aparitie al puntilor termice.

Model de casa mica cu mansarda placata la exterior cu lemn
Modele de case moderne cu fatade cu tencuiala decorativa si lemn - idei in imagini

Galerie poze
  • Model de casa mica cu mansarda placata la exterior cu lemn
  • Casa cu fatada in doua culori alb si lemn
  • Casa moderna cu acoperis rosu si fatada alba cu lemn
  • Casa cu fatada alba si ardezie
Galerie poze
  • Casa mica cu mansarda si balcoane mari
  • Casa mica cu mansarda si terasa deasupra garajului
  • Terasa acoperita cu panouri din lemn pentru umbrire
  • Model de casa compacta cu fatada placata la parter cu lemn
  • Casa moderna cu fatada cu tencuiala minerala si placaj de lemn
  • Casa parter cu acoperis in 4 ape
  • Fatada cu perete din sticla tencuiala alba si lemn
  • Acoperis culoarea gri grafit si tencuiala alba
  • Model de casa cu bovindou placat cu textolit
  • Casa cu exterior culoarea cappuccino si lemn cires inchis
  • Fatada casa moderna cu klinker





Tocmai din aceste considerente proiectul unei case moderne va avea un design cu unghiuri cat mai drepte,cu o forma cat mai simpla, semanand cu un bloc compact fara prea multe elemente arhitecturale decorative.

In acest caz, daca elemente exterioare decorative nu avem, incepem sa ne gandim la alte solutii pentru infrumusetarea fatadei pentru a obtine o casa moderna nu doar eficienta dar si atragatoare.

Solutia pe care v-o propun astazi este decorarea cu ajutorul tencuielii decorative de exterior combinata cu fatadele de lemn. Care este motivul ? Pai , in primul rand pentru ca lemnul transmite caldura arhitecturii cladirii oferindu-i o eleganta si un design nemuritor si mai apoi pentru ca prin adaugarea catorva elemente de lemn pe fatada putem ajusta forma cladirii, infrumusetand-o si oferindu-i un plus de confort.

Haideti sa vedem concret prin cateva exemple cum putem asorta tencuiala decorativa si placile din lemn astfel incat sa cream cele mai frumoase fatade pentru casele noastre.

Cum asortam lemnul si tencuiala exterioara pe fatada? Iata mai jos cateva exemple in imagini care va vor ajuta sa va faceti o idee:

Peretele din sticla a fost imbracat in lemn pentru o incadrare a casei in peisaj si mai ales pentru corectarea unei fatade care vizual parea prea lata.

casa cu fatada in doua culori alb cu maro

Fragmentele de lemn de pe aceasta fatada , care impart structura cladirii in doua , par a fi incastrate in tencuiala. Divizarea fatadei coincide si cu delimitarea interioara a locuintei pe zone.


casa cu tabla rosie

Forma simpla dat totusi uluitoare a cladirii a fost creata cu ajutorul pietrei naturale. Cu toate acestea lemnul pare a fi elementul decorativ care lumineaza cel mai bine aceasta fatada.

Aici puteti gasi si alte modele de case din lemn si piatra

fatada alba cu ardezie gri

O casa cu design simplu cu un acoperis din tigla metalica in doua ape ce a fost finisata in conformitate cu ultimele tendite in domeniul amenajarilor. Combinatia de alb si placi compozite de culoare inchisa ofera acestei cladiri un plus de personalitate.

casa mica cu balcoane mari

Aceasta casa moderna are ca si caracteristica asocierea diverselor materiale pentru placarea fatadei: piatra , lemn si structurata alba si gri. Zona dormitoarelor aflata la mansarda a fost accentuata cu ajutorul profilelor din lemn inchis, foarte potrivit cu ideea de intimitate.

casa cu terasa deasupra garajului

Puteti citi mai multe despre proiectul acestei case mici cu mansarda si garaj

Cel mai mare avantaj al acestui proiect este zona de zi care se uneste frumos cu terasa creand un climat propice relaxarii in familie. Terasa placata cu lemn in nuante naturale se potriveste cu casuta de gradina.

terasa cu parasolare din lemn

Forma mica si compacta a acestei casute este sparta de fatada cu elemente din lemn finisat care reuseste sa o mareasca vizual. Datorita parterului placat cu lemn , culoarea alba luminoasa a mansardei este mai bine observata.

Recomandare: Modele de fatade case - galerie cu imagini

casa cu parter placat cu placi din lemn

O fatada moderna executata cu tencuiala minerala si placi prefabricate din lemn. Designul ei creaza o compozitie originala permitand casei sa se distinga in peisaj.

tencuiala minerala pentru exterior case

Datorita numarului mare de ferestre casa impresioneaza prin luminozitatea sa , subliniata si de perimetrul de fatada placat cu lemn in nuanta deschisa. Asocierea inedita a materialor folosite pentru placare subliniaza stilul elegant si modern al cladirii.

model de acoperis in patru ape

In aceasta casa mica cu mansarda a fost combinat in mod armonios lemnul si tencuiala structurata. Placile din lemn inchis de la exteriorul mansardei reduc optic dimensiunea cladirii oferindu-i un caracter primitor , suburban dar trainic totodata.

Mansarda placata la exterior cu placi termotratate

Forma compacta , simpla, acoperita cu un acoperis in doua ape , este punctata de ferestrele supradimensionate combinate cu lemn in nuante calde. Culoarea inchisa a lemnului accentueaza caracterul contemporan al acestei case cu etaj.

fatada cu perete din stcila

Sublinierea cu lemn a portiunii de mansarda si inramarea suprafetei vitrate ajuta la conectarea casei cu terasa. Fatada alba moderna este asortata cu succes cu acoperisul in culoarea grafitului.

acoperis culoare grafit si tencuiala alba

Zona de intrare in aceasta casa a fost intens accentuata prin placarea ei cu lemn. Aceeasi tema o gasim repetata in zona de mansarda pentru a crea un tot armonios alaturi de parterul dat cu decorativa alba.

Intrare in casa cu bovindou

O nuanta mai putin intalnita pentru o fatada de casa , cappuccino combinat cu lemn esenta de cires inchis , creaza o compozitie de mare finete. La prima vedere parterul poate parea puternic marcat de culoarea inchisa, insa avand ca destinatie zona de zi si cuprinzand o suprafata mare vitrata are lumina din plin.

Fatada culoarea cappuccino

O casa mica ca si dimensiune care a fost marita vizual prin folosirea mai multor materiale pentru exteriorul sau. Klinker inchis la culoare si elemente decorative din lemn ce contrasteaza puternic cu peretele exterior alb luminos.

fatada placata cu klinker

Dupa ce ati vazut exemplele de asortare a lemnului cu tencuiala structurata de divese culori va invit sa facem o trecere in revista a tipurilor de lemn utilizat la placarile fatadelor.

Se pot folosi panouri, placi compozite de lemn sau decking, lambriuri, sindrila, parasolare sau profile de lemn termotratat. O fatada din lemn este mult mai rezistenta decat fatadele din beton sau ipsos dar avantajele folosirii lor nu se opresc aici. O fatada prefabricata din lemn necesita lucrari de asamblare reduse de unde rezulta o durata mai scazuta pentru constructia casei.

O casa lambrisata in interior si izolata pe exterior cu lemn va avea consum redus de energie, deoarece lemnul va creste rezistenta termica a fiecarui perete exterior in parte.

Iata de ce sa alegi o casa de lemn - principalele avantaje
Atunci cand se foloseste lemn profilat pentru fatade, adica binecunoscutele lambriuri, pentru a se evita riscul de deformare, se recomamanda ca acestea sa aiba o latime maxima de 12 centimetri si o grosime cuprinsa intre 19 -25 milimetri. Lambriurile pot fi slefuite sau neslefuite iar lungimea acestora depinde de la un producator la altul, poate fi cuprinsa intre 4 si 5 metri lungime.

Un arajament vertical al lambriurilor este mai bun decat unul orizontal rezistand mai mult la conditiile de umiditate din atmosfera. Pentru o aranjare in plan orizontal a lambriurilor neaparat federul trebuie sa fie orientat in sus iar nutul in jos , asta pentru a va asigura ca umiditatea nu patrunde printre profile.

In cazul placarilor exterioare cu ajutorul placilor de lemn trebuie sa va asigurati ca acestea au o structura multistrat alcatuita din mai multe straturi transversale astfel incat sa fie echilibrate cat mai bine diferentele de tensiune aparute din cauza dilatarii si contragerii lemnului din cauza umiditatii si caldurii. Placile de lemn trebuie protejate cu substante corespunzatoare insistandu-se mai ales pe portiunea canturilor.

Daca optati pentru lemn tratat termic atunci trebuie sa va asigurati ca tratatarea termica a fost efectuata la temperaturi ridicate cu reducerea simultana a oxigenului. Aceasta operatiune asigura o mai mare stabilitate dimensionala astfel incat indiferent de clima de afara lemnul va lucra la o capacitate minima iar contragerea, dilatarea si fisurarea vor fi reduse.


Recomandari articole: proiecte case, fatade, case de lemn, tencuiala decorativa, ,

‹‹ Piscine exterioare: idei si sfaturi de amenajare care vor face impresie garantat

Solutii si idei pentru compartimentarea unei garsoniere - planuri si schite numai bune de folosit ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro