renovat.ro

» » » » » » »


Modele inedite de zugraveli pentru pereti - transformarea unui spatiu intr-un mod original


Nu stiu daca v-ati gandit vreodata cate puteti face doar din putina vopsea lavabila si cateva instrumente improvizate, gasite prin apartament. Puteti transforma interiorul dincolo de orice imaginatie.

Pete de vopsea lavabila pe pereti
Modele inedite de zugraveli pentru pereti - transformarea unui spatiu intr-un mod original

Galerie poze
 • Pete de vopsea lavabila pe pereti
 • Perete de accent zugravit interesant
 • Pictura creativa pe perete
 • Tehnica originala de vopsire a peretilor de accemt
Galerie poze
 • Vopsea lavabila verde pe fundal alb
 • Living modern cu pereti vopsiti cu efect ud
 • Perete pictat precum un tablou
 • Pereti pictati in mod original
 • Pictura murata cu efect de perete umed
 • Aplicare vopsea lavabila cu buretele
 • Efect de stucco venetian cu ajutorul unei carpe
 • Efect pe zugraveala creat cu o perie pentru haine
 • Model facut pe zugraveala cu ajutorul unei carpe
 • Zugraveala colorata aplicata peste strat albe
 • Zugraveala cu efect creativ realizata cu buretele
 • Zugraveala realizata cu pensula cu peri lungi
 • Zugraveala aplicata cu ajutorul sabloanelor
 • Role de cauciuc cu model pentru zugraveli
 • Desene pe pereti facute cu carioca permanenta
 • Desene alb negru pe pereti
 • Perete zugravit cu vopsea cu efect de tabla de scris

Exista atatea tehnici de zugraveli interioare care nu numai ca transforma spatiul dar aduc cu ele si distractie, mai ales celor care participa in mod direct la proces.

Gata cu interioarele plictisitoare

Cu ajutorul vopselei lavabile , se pot crea modele exclusive, care nu exista niciunde. Aceasta permite crearea unui interior special , complet diferit de restul. Va puteti juca si experimenta cu diverse culori, nuante, forme si texturi. Totusi, atunci cand folositi mai multe culori este bine sa va amintiti cateva principii de baza:

- Combinati nuante diferite ale aceleiasi culori.
- Folositi intotdeauna nuante relationate, sau culori contrastante care se asorteaza una cu cealalta.

Astazi este la moda sa experimentezi nu numai cu schema de culori folosita. Designerii de interior incearca din ce in ce mai des diverse optiuni pentru pereti care de care mai indrazneate. De exemplu un perete ce imita zugraveala decorativa sau un perete aparent umed in nuante de bleu, roz sau tonuri diferite de verde.

Lasati-va imaginatia libera si creati pete extraodinare de culoare. Aplicati vopseaua doar pe un perete pentru accentuarea unei anumite zone din camera sau pe intreaga suprafata pentru a transforma camera in centru compozitional.

Efecte indraznete handmade

Pentru a crea efecte indraznete nu aveti nevoie de un designer profesionist, un artist sau un pictor. Nici de instrumente speciale nu prea aveti nevoie. Puteti crea un perete mai neobisnuit folosind un burete, o perie pentru haine sau o carpa. Pentru a crea texturi in relief profesionistii ne recomanda sa folosim adeziv sau vopsea lazura. Toate acestea le puteti folosi de abia dupa ce ati terminat cu aplicarea vopselei de baza, precum si dupa uscarea acesteia.

Cariocile si creta ne sar in ajutor

Din ce in ce mai des sunt folosite in interioarele moderne peretii si mobila vopsite cu vopsea cu efect de tabla de scris. Aceasta ne permite sa facem diverse insemnari pe suprafata dar si sa desenam tot felul de imagini, astfel incat decorul este mereu schimbat in functie de starea noastra de spirit.

Anumite tipuri mai noi de vopsele lavabile permit si scrierea lor cu ajutorul cariocilor permanente. Dupa ce stratul de baza s-a uscat complet , ceea ce se intampla cam in 7 zile , suprafata poate fi pictata cu ajutorul markerelor.

Pereti interesanti cu ajutorul sabloanelor

Peretii ii puteti vopsi si cu folosindu-va de sabloane pe care le puteti cumpara din magazinele de specialitate sau le puteti confectiona chiar voi. Pentru confectionare aveti nevoie de imaginatie, cartoane groase, un creion pentru trasarea modelului si o foarfeca. Un efect interesant se obtine pe pereti si cu ajutorul unei carpe impaturite in forma de sul cu care se aplica al doilea strat de vopsea lavabila.

Ce trebuie sa ne amintim inainte de a zugravi?

- Nu aplicati niciodata modelul dorit direct pe perete. Este cel mai bine sa testati culorile, precum si metoda de aplicare pe o suprafata mai mica sau pe o bucata de carton.
- Inainte de a va apuca sa zugraviti peretii acoperiti bine, ferestrele, plintele, prizele si intrerupatoarele iar peste pardoseala aplicati folie speciala sau ziare, astfel incat curatenia va fi mult mai usoara dupa.
- Atunci cand creati texturi pe pereti cu ajutorul unei vopsele lazura sau a lavabilelor amestecate cu adezivi incercati sa aplicati doua straturi mai subtiri decat unul gros, pentru a evita exfolierea.

Recomandare: Care este cel mai bun tapet?


Recomandari articole: zugraveli interioare, pereti pictati, culori pereti, idei handmade pentru casa, vopsea lavabila, tencuiala decorativa,

‹‹ Farfurii pe pereti - idei de decor pentru interioare interesante si originale

Ce corpuri de iluminat alegem pentru fiecare camera in parte ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro