renovat.ro

» » » »


Montarea usilor de exterior


Usa de exterior indeplineste nevoia de siguranta si stabilitate, fiind reprezentativa pentru locuinta, casa sau apartament. In cele ce urmeaza, sa vedem cum se monteaza o usa de exterior, pas cu pas.

Montare usa de exterior la apartament
Montarea usilor de exterior

Galerie poze
  • Montare usa de exterior la apartament
Galerie poze

Mai intai, trebuie sa masuram inaltimea si latimea deschiderii in care vom monta usa. Avem grija sa masuram in mai multe locuri, deoarece este posibil ca deschiderea sa nu fie perfect dreapta din constructie. Mai trebuie sa luam cateva decizii: daca usa se va deschide spre interior sau exterior si in care parte: stanga sau dreapta. Cel mai bine este sa ne facem un desen, pe care sa notam dimensiunile si informatiile necesare. Cu schita pe care ne-am facut-o, pornim la cumparaturi! In comert gasim o mare varietate de usi de interior si exterior.

Ajunsi cu usa acasa, va trebui sa o montam. Incepem cu montarea tocului, sau a ramei. Asezam usa in deschizatura si marcam locurile in care vom prinde rama usii in dibluri, lasand aproximativ 50 cm distanta intre ele. Scoatem usa din balamale si, cu nivela, verificam planeitatea si verticalitatea ramei. Acolo unde este cazul, introducem pene de sustinere. Cu o bormasina, dam gaurile de fixare pentru tocul usii si in zid. Introducem diblurile si prindem rama in suruburi. Punem si usa propriu-zisa si verificam inchiderea si deschiderea acesteia. Urmatoarea etapa este rigidizarea ramei si umplerea rosturilor dintre toc si zid cu spuma poliuretan.

A mai ramas reglarea usii de exterior pe verticala si pe orizontala, prin suruburile din balamale. Avem grija sa lasam suficient spatiu jos, pentru ca usa sau podeaua sa nu fie deteriorate la deschidere.

V-am prezentat o lucrare de amenajari interioare cu etapele montarii usii de exterior. Intretinerea, repararea si reconditionarea usilor reprezinta o alta poveste...


Recomandari articole: usi, DIY,

‹‹ Amenajari interioare in alb si negru

Reconditionare usi de interior furniruite ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii
Dunei Adrian a scris:

Caut un meseriaș care sămi monteze ușa metalică antiefracție la exterior . Sunt din oraș Oțelu Roșu Jud Caraș Severin

Dunei Adrian a scris:

Vreau ca să montez o ușă exterior , căt îmi luați manopera ?

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro