renovat.ro

» » » » » » »


O camera perfecta fara reparatii capitale: trucuri vizuale si tehnici de design interior


Oare cum am putea corecta imperfectiunile peretilor, marii vizual o camera , sau inalta tavanul fara sa apelam la lucrari de renovare si reamenajare? Nu este niciun secret ca exista multe case si apartamente care sunt departe de a fi locuintele ideale si care intotdeauna vor avea mici imperfectiuni pe care vom dori sa le corectam.

Tapet cu imprimeu mare alb negru
O camera perfecta fara reparatii capitale: trucuri vizuale si tehnici de design interior

Galerie poze
 • Tapet cu imprimeu mare alb negru
 • Amenajarea unui dormitor fara ferestre
 • Baie mica cu perete cu oglinda, pereti albi si pardoseala cu model deosbit
 • Baie zugravita cu dungi orizontale pentru marirea spatiului
Galerie poze
 • Dormitor amenajat pe platforma de lemn inaltata prevazuta cu spatii de depozitare
 • Dungile verticale inalta vizual o camera joasa
 • Hol ingust decorat cu tablouri patrate
 • Hol ingust zugravit cu dung albe si negre orizontale si tavan albastru
 • Model 3 D pentru mascarea imperfectiunilor de pe pereti
 • Pereti cu defecte placati cu bucati de parchet
 • Pereti si tavan cu dungi pentru inaltarea spatiului
 • Scaune fara brate si spatar alungit pentru inaltarea camerei
 • Tavan zugravit cu bleu bal

Pentru astazi, va propun sa vedem impreuna o serie de sfaturi, speciale pentru cei care vor sa isi faca locuinta mai confortabila si mai frumoasa.

O camera mica

Pentru inceput , un spatiu mic poate fi marit vizual prin alegerea unor culori potrivite. Cea mai buna optiune de decorare a spatiilor mici o reprezinta culorile placute si deschise precum: alburi, bejuri, rozuri pale. Este necesar sa ne indreptam atentia si catre nuantele deschise de albastru si verde. Ele se potrivesc pentru iluzii optice , mai ales daca sunt aplicate pe pereti. Aceleasi se aplica si pentru nuantele de gri si albastru inchis, chiar si negru daca sunt folosite ca si culori pentru accentuarea unor pereti dintr-o camera mica. Specialistii ne indeamna sa fim inspirati si adaugam un sistem de iluminat cu LED, lustre, candelabre si spoturi pentru iluminarea si accentuarea diverselor zone din camera.

O camera ingusta

Tehnicile specificate anterior se aplica si unei camere inguste, insa se merita sa accentuam culorile vii cu ajutorul decoratiunilor. Intelept ar fi sa ne indreptam atentia catre tapetul cu dungi orizontale care parca impinge spre exterior peretii camerei. Pentru a face camera mai dinamica si pentru a distrage atentia de la defect putem alege un tapet cu dungi inguste , in culori aprinse. Ca si decoratiuni pentru o camera ingusta sunt recomandate tablourile sau fotografiile de dimensiune medie si cu forma patrata. Vor crea iluzia unei camere mai patrate. Aceleasi principii se aplica si pentru mobila. Daca este posibil ar fi bine sa alegem aceeasi forma.

Tavane joase

Dungile ajuta si in cazul tavanelor joase. Insa in acest caz dungile trebuie sa fie verticale. Pentru tavan, designerii de interioare ne propun sa alegem una din culorile dungilor de pe pereti. Aceasta asociere vizuala va  ascunde adevarata inaltimea a camerei.

O culoare potrivita pentru tavanele joase este albastrul deschis, deoarece creaza un sentiment de confort si bunastare, prin asocierea sa cu cerul senin si aerul curat. In plus nuantele de albastru, turcoaz si verde tind sa impinga vizual peretii sau tavanele.

De asemenea, problema camerelor joase este rezolvata prin acoperirea tavanelor cu suprafete lucioase sau oglinzi. O alta tehnica este decorarea tavanelor cu baghete decorative si crearea iluziei de volum suplimentar cu ajutorul scafelor decorative. Pentru aceste camere trebuie sa alegem etajere inguste sau dulapuri cu forma alungita. Deseori rolul de element de echilibru il joaca un scaun sau un fotoliu cu spatar inalt.

Pereti curbati si cu imperfectiuni

Atunci cand camera are peretii sau colturile curbate, tapetul cu dungi nu va face decat sa accentueze si mai mult defectul camerei. In acest caz, cel mai bine este sa renuntam la el si sa apelam la tencuiala decorativa. Daca doriti sa aplicati neaparat tapet alegeti spre exemplu unul cu imprimeu floral. Daca camera este spatioasa puteti folosi tapet cu pattern mare, insa in camerele mici se preteaza cel mai bine imprimeurile mici.

Daca nu este posibila aplicarea unui tapet sau  a unei tencuieli decorative, putem rezolva problema cu postere, poze cu imagini interesante, tablouri voluminoase si avangardiste, decoratiuni din lemn, sau masti decorative. Un ajutor pretios pentru peretii cu defecte ar fi stickerele decorative din vinil sau sabloanele pictate pe pereti.

O camera fara ferestre

Daca camera este privata de lumina naturala, atunci trebuie sa aveti in vedere un plan eficient pentru iluminarea ei. Accentuati tavanul, etajerele si mobilierul prin spoturi incorporate. Camera nu trebuie privata de lumina. Daca nu are ferestre atunci mobilierul trebuie sa fie putin, pentru a se crea iluzia de spatiu. Pentru o luminare buna a camerei, este indicat sa alegem culori deschise pentru zugraveala peretilor precum bej si argintiu. Folosirea unui element de accent luminos, ca de exemplu:un scaun, o canapea , o decoratiune de pereti sau tablie de pat poate avea un mare impact vizual.

Nu uitati de tehnica ferestrelor false, de care v-am mai povestit. Chiar are efect in transformarea unui spatiu fara ferestre.


Recomandari articole: tehnici design interior, ferestre, camere mici, iluminatul camerei, fotoliu, tavan, culori zugraveli interioare,

‹‹ Amenajarea unica a unui apartament de doar 16 metri patrati

32 de idei practice daca nu chiar geniale de depozitare pentru o baie mica ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro