renovat.ro

» » »


Padurea clientilor Barlinek a crescut cu peste 45.000 de copaci, in urma actiunii "Plantam fapte bune in Romania" - 2017


Pe 18 noiembrie 2017, pentru al treilea an consecutiv, Barlinek Romania s-a alaturat initiativei nationale de impadurire bazata pe voluntariat si implicare sociala,  sustinand proiectul �Plantam fapte bune in Romania�. De asemenea, la actiune au participat peste 50 de voluntari ai Barlinek Romania, care au contribuit alaturi de Asociatia ACTIV la impadurirea zonei Moinesti din judetul Bacau.

1 Padurea Barlinek 2017
Padurea clientilor Barlinek a crescut cu peste 45.000 de copaci, in urma actiunii

Galerie poze
  • 1 Padurea Barlinek 2017
  • 2 Padurea Barlinek 2017
  • 3 Padurea Barlinek 2017
  • 4 Padurea Barlinek 2017
Galerie poze
  • 5 Padurea Barlinek 2017
  • 6 Padurea Barlinek 2017
  • 7 Padurea Barlinek 2017

Astfel, dupa trei ani de implicare in campaniile de impadurire, padurea Barlinek din Romania numara peste 130.000 de copaci.

Grupul Barlinek, lider in productia de parchet stratificat la nivel global, si-a luat angajamentul sa se implice in mod activ, in influentarea pozitiva a vietii oamenilor. In centrul preocuparilor sale se afla asigurarea pe termen lung a unui echilibru intre prelucrarea materiei lemnoase si reimpadurire. De asemenea, compania depune eforturi ca tehnologiile folosite si produsele finite  sa fie neutre din punct de vedere al impactului asupra mediului inconjurator.

Pentru conservarea resurselor forestiere, Grupul Barlinek a initiat programul de impadurire cunoscut sub numele de "Regula 1 pentru 1". Scopul acestui proiect este de a compensa natura pentru materia prima valoroasa, respectiv lemnul folosit de companie pentru fabricarea produselor sale, prin plantarea unui copac pentru fiecare pachet de parchet Barlinek, marcat cu logo-ul actiunii.  Astfel, clientii companiei au motiv dublu de bucurie. In primul rand, se pot bucura de podeaua frumoasa din lemn natural si, in al doilea rand,  au satisfactia ca, datorita lor, sunt plantati copaci. 

Padurea clientilor Barlinek se extinde astfel, in fiecare an. Unii copaci cresc deja de zece ani, iar altii noi, apar constant.  Datorita initiativei Barlinek, "Padurea Clientilor" are deja 13 milioane de copaci plantati in intreaga lume.

Din 2015 compania implementeaza si in Romania programul  "1 pentru 1" cand in colaborare cu Asociatia de Proprietari de Padure Valea Sieului, au fost plantati peste 45.000 de puieti, din care: 35.900 stejar, 3.100 frasin, 3.300 nuc, 2.700 salcam. Toate plantarile s-au facut in regiunea Bistrita Nasaud.

Din 2016 compania Barlinek si-a unit fortele cu Asociatia EcoAssist si a contribuit la plantarea a 42.500 de copaci in cadrul programului "Plantam fapte bune in Romania". Colaborarea si implicarea au continuat si in acest an, avand ca rezultat plantarea a peste 45.000 de copaci tineri, care s-au alaturat celor deja plantati in anii precedenti, pentru bunastarea generatiilor viitoare.

Implicarea de peste 17 ani in programe de protectie a mediului este un element important in strategia de dezvoltare pe termen lung a grupului Barlinek, prezent in 55 de tari de pe 5 continente. Mai multe detalii despre Barlinek, proiectele ecologice derulate, inspiratie si idei pe site-ul Barlinek.


Recomandari articole: advertorial,

‹‹ Decorarea spatiului de la capatul patului - cateva idei creative si pline de imaginatie

Corpuri de mobilier cu rafturi folosite pentru impartirea camerelor - idei economice si foarte practice ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro