PAL | Ce este si care sunt avantajele si dezavantajele utilizarii lui
Mobila moderna se realizeaza astazi in marea majoritate din materialul de baza numit PAL. Dar ce inseamna PAL? De cand se foloseste si ce avantaje aduce?

Sa analizam rand pe rand fiecare aspect aducand si cateva exemple. Mai inatai, PAL este acronimul de la Placi Aglomerate de Lemn. Acest material de constructii si de realizare a mobilei a fost realizat in anii 30 ca raspuns la nevoile cerinta crescuta a pietei de constructii.
Placa de PAL
Din ce este realizat PAL-ul? Din particule mici de lemn tocat amestecate cu clei si apoi presate sub forma de placi. Uscarea se poate face la rece sau la o temperatura inalta. Finisarea ulterioara se face cu furnir sau melamina.
Marginile placilor de PAL se pot finisa cu cant-uri de melamina sau ABS. Ca avantaj, in industria mobilei se castiga din productivitate. De asemenea, pretul de fabricare al acestor placi de PAL este mai redus decat in cazul prelucrarii traditionale a lemnului.
PAL pentru fabricarea mobilei
Folosirea PAL-ului si-a dovedit eficienta in timp. Mobila realizata din PAL a atins acea rigurozitate in executie incat piesele existente la ora actuala pot concura cu succes traditionala mobila de lemn.
Recomandari articole: mobila, pal,
‹‹ Solutii pentru intretinerea pieselor de mobilier
MDF| Emblema calitatii pentru mobilierul din panouri de fibre ››
Share daca va place
Raspunsuri si comentarii
Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!
Posteaza!