renovat.ro

» » » » » » »


Parchet laminat


Din ce se face si ce este parchetul laminat? Este la fel ca parchetul masiv sau are diferente fata de acesta? Iata doua intrebari la care vom incerca sa raspundem in continuare.

Parchet laminat
Parchet laminat

Galerie poze
  • Parchet laminat
Galerie poze

Mai intai de toate trebuie sa ne familiarizam cu doi termeni: HDF si melamina. HDF-ul este o placa de densitate crescuta folosita ca suport de baza. Melamina este un material rezistent folosit pentru a proteja suprafata pe care se paseste. Sa pornim. Placa de parchet laminat este compusa in principal din patru straturi, fiecare cu o grosime si o destinatie diferita. Pornind de la suprafata de pasire avem:

- Foita subtire de malamina transparenta cu rol protector
- Foita subtire de hartie impregnata cu rol decorativ, da culoarea si modelul parchetului laminat
- Suport gros de sustinere din HDF, materialul de baza care are rolul de rezistenta a placii
- Strat mediu de carton tratat la umezeala cu rol de izolare fonica si pentru a reduce absorbtia umezelii

In mare, toti producatorii de parchet laminat respecta aceste patru straturi. Apoi, in functie de clasa de trafic a parchetului laminat sau in functie de nevoia de izolare termica si fonica, stratul de melamina poate fi mai rezistent iar cel de HDf mai gros. Pana acum am spus mereu melamina. Dar de ce se numeste laminat? In termen uzual, s-a ajuns la prescurtarea din melamina in a lamina. Undeva exista totusi o legatura, si anume faptul ca melamina se depune pe placa de HDF prin laminare!

Am inteles deci mai bine ce inseamna parchet laminat. Este mai bun decat parchetul din lemn masiv? Intrebarea este relativa, producatorii dau in medie un termen de utilizare de 10 ani. Avand in vedere faptul ca montajul parchetului laminat este mult simplificat iar costul de "raschetare" este eliminat, parchetul laminat aduce cu siguranta elemente de productivitate crescuta fata de parchetul din lemn masiv. Va propunem si cateva sfaturi pentru intretinerea parchetului laminat.

Intrebari si raspunsuri despre parchetul laminat:

Intrebare: Cum se curata si se intretine parchetul din material lemnos?
Raspuns: Pentru sfaturi de curatare si intretinere a parchetului din material lemnos, va recomandam articolul Intretinere Parchet din Lemn Masiv.

Intrebare: Va rog frumos daca imi puteti spune unde pot sa gasesc procesul tehnologic de fabricare a parchetului melaminat.
Raspuns: Parchetul laminat este de mai multe feluri, in functie de producator. Si producatorii va dati seama ca nu lasa secretele fabricarii unui anumit tip de material la indemana oricui. Deci, ar trebui sa contactati un producator de parchet, si sa intrebati daca va poate da aceasta informatie.

Intrebare: Am si eu o intrebare legata de montajul parchetului laminat. E vorba de un hol care are aproximativ 4,5 m lungime si latimea exact cat lungimea unei bucati de parchet (tinand cont ca am si spatiu de dilatare). Usa de la intrare e pe latimea holului. Pot pune parchetul pe latime, astfel incat sa beneficiez de modul cum se incadreaza o bucata de parchet? Multumesc anticipat.
Raspuns : Tehnic, puteti pune parchetul exact asa cum doriti; si pe diagonala se poate pune, daca vreti. Tine de preferintele dvs.


Recomandari articole: parchet, HDF, decorare casa, amenajare apartament, montaj,

‹‹ Copilul tau si-ar dori sa locuiasca aici? Iata o minunata casuta de joaca

HDF ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro