Pardoseli din lemn pentru bai moderne, calde si naturale
Atunci cand trebuie sa ne alegem tipul de pardoseala pentru baie, cei mai multi dintre noi nici nu stau macar pe ganduri alegand din prima optiunea de a le finisa cu placi de gresie , travertin sau marmura. Toate acestea sunt finisaje durabile, nimic de comentat, insa au marele dezavantaj de a fi foarte reci.
O baza solida este punctul de pornire pentru orice baie functionala si frumoasa, si cum pardoseala este un element cheie in ceea ce priveste functionalitatea si estetica oricarei bai, va sfatuiesc sa alegeti intelept si doar dupa o prealabila documentare. Va invit astazi sa descoperim un nou trend in materie de pardoseli pentru baie ? pardoselile din lemn , pentru niste bai naturale si moderne. O pardoseala din lemn in baie creaza un sentiment de caldura si de confort care ce-i drept cam lipseste in baile reci si sterile placate cu gresie si faianta.
Va veti intreba poate cum va rezista lemnul la umezeala din baie, fara sa se deformeze si fara sa creeze sub el mucegai. Ei bine, exista un tip de parchet din lemn tratat impotriva umezelii care este foarte rezistent la apa. Lemnul pentru acesta este tratat in mod diferit si este laminat cu mai multe straturi decat in mod normal. Exista tipuri de parchet din lemn impermeabil mai rigid si mai flexibil, in functie de destinatia acestuia. Poate fi folosit in toata locuinta insa el a fost creat special pentru spatiile cu multa umezeala precum baia, bucataria si holul de la intrare. Este 100 % impermeabil , este antistatic , deci mult mai silentios decat un parchet laminat clasic. In plus izoleaza foarte bine termic si fonic si poate fi folosit cu succes si pentru placarea unor balcoane sau terase acoperite sau inchise.
Haideti sa vedem in continuare o clasificare succinta a acestui tip de parchet.
Parchetul stratificat si triplustratificat
Acest tip de parchet este ideal daca doriti sa montati incalzire prin pardoseala. Este un parchet uscat bine , avand trei starturi care impiedica orice fel de infiltrare a apei. Prezinta si avantajul unei montari foarte usoare. Si cel mai important... are si un pret atractiv.
Parchetul de bambus
O varianta foarte potrivita la parchetul din lemn masiv sau la parchetul stratificat este si parchetul din bambus. Lemnul de bambus este unul din cele mai dure materiale naturale. Are o elasticitate si o densitate foarte bune , ca sa nu mai vorbim despre provenienta lui din zonele tropicale, ceea ce il face sa reziste in conditii de umiditate excesiva nelucrand in timp asemenea parchetului clasic din lemn care se poate umfla, dilata, contracta sau deforma. Parchetul triplustratificat din bambus poate fi folosit pentru placarea pardoselii din baie insa trebuie totusi sters de apa dupa fiecare utilizare a dusului, de asemenea baia trebuie aerisita foarte bine zilnic.
Parchetul pietrificat
Acest tip de parchet a fost creat in mod special pentru spatiile cu umiditate in exces precum baile, bucatariile, balcoane sau terase precum si holul de la intrare si este un material cu adevarat inovator. Ce are nou fata de alte tipuri de parchet? Compozitia lui este compactata pe mai multe staturi si cel mai important placile acestuia dupa ce au fost montate sunt etansate cu ajutorul unei garnituri. In ceea ce priveste intretinerea lui , aceasta este extrem de facila.
Parchetul din PVC
Exista si un tip de parchet din PVC - tip aqua-step- foarte rezistent la apa , antiderapant si mult mai silentios decat un parchet laminat standard. Se poate monta chiar si peste sapa umeda, pretandu-se chiar si pentru incalzirea prin pardoseala. Intretinerea este foarte usoara, ceea ce il face potrivit pentru bai. Exista modele ce imita perfect lemnul de pin, tek, stejar sau wenge. Un alt aspect important si demn de luat in seama este ca unii producatori ofera o garantie chiar si de 15 ani.
Parchetul flotant
Special pe el l-am lasat la urma.... parchetul flotant sau de acoperire. Il gasim sub forma de lamele sau dale. Este un parchet cu trei straturi avand stratul de la suprafata din lemn. In general grosimea lui este intre 8 si 15 mm. Nu este potrivit chiar pentru toate tipurile de bai, poate doar pentru cele de serviciu care nu sunt atat de intens folosite. Am tinut totusi sa amintesc de el pentru ca poate fi montat si demontat cu mare usurinta si pentru ca se intretine usor. De asemenea rezista foarte bine la schimbarile de temperatura si de aceea poate fi folosit in baile neincalzite care sunt date in folosinta doar ocazional pentru musafiri.
In continure va invit sa priviti cateva imagini cu bai superbe si cu adevarat spectaculoare placate cu pardoseli din lemn. Cu siguranta va vor inspira!
Recomandari articole: parchet, pardoseala, podea,
Mobila cu aspect antichizat ››
Share daca va place
Raspunsuri si comentarii
gat costa ocada cu soclu
Posteaza!