renovat.ro

» » » » » » »


Pat matrimonial in garsoniera: Cateva idei si exemple interesante de amplasare si amenajare


In general indiferent cat de mare sau mica este locuinta noastra , ea trebuie sa contina anumite zone functionale - living, bucatarie, dining, dormitor, uneori poate chiar si un mic birou.

Garsoniera cu dormitor ascuns in spatele unor usi glisante
Pat matrimonial in garsoniera: Cateva idei si exemple interesante de amplasare si amenajare

Galerie poze
  • Garsoniera cu dormitor ascuns in spatele unor usi glisante
  • Idee delimitare pat cu ajutorul perdelelor in garsoniera
  • Dormitor delimitat ingenios cu perdele
  • Perdele transparente ca separator dormitor
Galerie poze
  • Solutie optima asezare pat in garsoniera
  • Partitie din rigips si geam pentru mascare pat in apartament cu 1 camera
  • Partitia din sticla nu intervine asuora integritatii vizuale din interior
  • Dormitor mic delimitat prin pereti din sticla
  • Etajera cu rafturi ca si element de delimitare a zonei de dormit
  • Partitie din gips carton si platforma inaltata pentru amenajarea patului
  • Nisa construita din placaj din lemn pentru amenajare dormitor in garsoniera
  • Pat ascuns sub platforma inaltata
  • Pat loft deasupra canapelei
  • Apartament cu tavan inalt cu scara interioara
  • Pat suspendat cu dressing amenajat in spatiul de sub el
  • Pat pe platforma inaltata cu spatii de depozitare in partea de jos





In acest caz cele mai problematice sunt garsonierele -ele sunt locuintele cel mai greu de amenajat si cu dormitor si cu living separat, si asta din cauza spatiului insuficient. Insa daca veti citi si mai ales daca veti analiza imaginile pe care vi le-am pregatit pentru astazi, calvarul vostru a luat sfarsit. De maine veti putea avea un minunat pat matrimonial chiar la voi in garsoniera alaturi de un living relaxant cu dining, poate chiar si un mic spatiu de lucru cu birou. Sa vedem deci, cateva exemple de amenajare a unui dormitor in garsoniera dar si cateva idei cu modul ideal de amplasare si asezare a patului intr-un apartament micut.

In spatele unei perdele

Cea mai usoara si mai ieftina modalitate de a izola patul este mascarea lui in spatele unei perdele. In acest caz cel mai bine este sa alegem un material usor , transparent, astfel incat spatiul deja mic sa nu para neaerisit si inghesuit. Este important sa nu alegeti un material textil prea incarcat pentru perdea care sa atraga atentia.

In spatele unei partitii din sticla

Uneori o perdea nu este suficienta pentru obtinerea unei atmosfere intime. In acest caz, puteti folosi partitii din sticla. Va ajuta sa va mentineti integritatea vizuala a spatiului si in acelasi timp va permite sa aveti intimitate. Puteti folosi sticla mata sau cu model sau sa atasati peretilor din sticla o perdea pe care sa o folositi atunci cand va doriti sa aveti parte de o atmosfera intima.

Etajere ca separatoare de camera

Un ajutor pretios pentru delimitarea spatiilor mici il reprezinta etajerele cu rafturi in forma de zabrele. Acestea permit patrunderea luminii, nu inghesuie camera si sunt excelente ca si spatii de depozitare. Puteti pastra pe ele carti, fotografii dar si articole mai mici asezate in cutii sau cosuri. In plus, acestea atrag atentia si astfel zona de dormitor poate fi cu usurinta mascata.

Panouri decorative si separatoare

Pentru un look stilat si atragator puteti folosi panouri decorative. Acestea poate fi confectionate din rigips, panouri de pluta sau din lemn. Exista modele mobile, fixe, care se impaturesc sau pe rotile.

Nisele

Puteti improviza un dormitor excelent in spatiul dintr-o nisa. Unii designeri chiar construiesc astfel de structuri din placaj, un material foarte popular in ultima vreme in designul interior. Aceste nise va permit sa creati adevarate mini dormitoare complet echipate, in care sa va puteti relaxa. Importanta in acest stil de design interior este iluminarea corespunzatoare a nisei. Cele mai potrivite sunt aplicile si corpurile de iluminat incastrate.

Platformele inaltate si podiumurile

Am mai vorbit de platformele inaltate si podiumurile ca tehnica de delimitare in spatiile foarte mici. Va invit sa recititi articolul despre amenajarea spectaculoasa a unui apartament de 16 metri patrati. Veti vedea acolo un exemplu foarte eficient unde a fost folosita aceasta metoda a podiumului pentru amenajarea bucatariei, in timp ce patul a fost amplasat si ascuns sub platforma. Foarte ingenioasa si ideea de ajustare a dimensiunii spatiului de dormit si de folosire a canapelei in timpul zilei.

Pat loft

In garsonierele situate in cladirile mai vechi, cu tavan inalt puteti crea un alt doilea nivel pe care sa asezati patul. Sub acesta va puteti organiza un dressing , un birou sau puteti aseza o canapea pentru primirea invitatilor.
Pe langa imaginile pe care le-am colectionat pentru voi si pe care le gasiti mai sus in galeria foto, va invit sa vedeti si un alt exemplu de pat loft dintr-un apartament studio de doar 21 de metri patrati, in a carui amenajare interioara au mai fost folosite si alte tehnici interesante care chiar merita sa le puteti in practica in spatiile mici.


Recomandari articole: pat, amenajare garsoniera, usi de sticla, panouri decorative, etajere,

‹‹ Cum iti pregatesti de pe acum gradina pentru primavara viitoare

Canapea rosie, pat suspendat si o multime de solutii de amenajare pentru spatii mici ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro