Perne decorative | imagini cu idei super creative foarte usor de pus in practica
Majoritatea elementelor decorative dintr-o locuinta pot fi catalogate ca fiind placute privirii, si doar putine dintre ele pot fi considerate a avea si o utilitate, de acord nu? Daca este sa ma gandesc la niste accesorii decorative din casa mea care pe langa estetica sa aiba si o utilitate, clar , pernele decorative de pe canapeaua din living, sau cele de pe patul din dormitor sunt marele castigatoare.

Iata de ce: pentru ca sunt frumoase dar si confortabile. Ele ne fac fericiti atunci cand dupa o zi grea te afunzi in ele si te relaxezi putin citind o carte sau privind la televizor.
Pernele acestea decorative mi se par o mare inventie. Le poti schimba aspectul ori de cate ori doresti, si facand acest lucru poti schimba radical intregul stil de amenajare al camerei. Baza lor practic ramane neschimbata, putand sa le schimbi doar aspectul exterior. Cu siguranta ca poti cumpara si perne noi, insa la un moment dat vei constata ca ai atat de multe perne incat nu mai ai pe unde sa le asezi. De aceea cel mai bine ar fi sa estimezi cam de ce ai de fapt nevoie si abia apoi sa te gandesti daca este potrivit sa investeti bani sa cumperi perne noi sau doar sa creezi fete noi de perna.
Chiar daca poate esti tentat sa crezi ca realizarea de perne decorative hand made este o adevarata acrobatie , sa stii ca unele idei sunt chiar elementare , altele necesita intr-adevar cunosterea unor tehnici dar care nu sunt atat de complicate. Lucrul cel mai important este sa fii dispus sa incerci si sa dedici putin timp acestei activitati foarte interesante.
Pentru a te ajuta sa iti creezi propriile perne pentru decorarea canapelei m-am gandit sa iti arat astazi o colectie impresionanta de idei creative. Idei care le poti pune in practica folosindu-te de tehnici simple si pernele pe care deja le ai in casa, si in nici o zi iti garantez ca vei obtine adevarate capodopere ce vor fi admirate de toata lumea.
Te sfatuiesc sa incepi cu ideea care ti se pare cel mai usor de pus in practica, si pe masura ce te specializezi sa treci si la cele care necesita mai multa indemanare.
Vei avea nevoie pe langa indemanarea ta la cusut si de ustensilele necesare si de niste fete de perna de dimensiune cam 40 x 40 sau orice alta dimensiune ai deja pernele , de diverse bucatele de materiale daca vrei sa incerci arta peticelor sau "quilting" (realizarea unei cuverturi din bucati imbinate), alte materiale decorative precum: pangligi, dantela, impletituri, franjuri pentru perdele, diverse cordelute decorative, modele adezive sau care nu necesita coasere, margele, paiete, bijuterii pe care nu le mai porti, perle, flori din materil textil, inclusiv din cele pe care le-ai primit pe la nunti, nasturi de diverse dimensiuni, catarame de la curele pe care nu le mai porti , curele din piele de la vechile posete, si orice altceva mai gasesti prin casa si care crezi ca ti-ar fi de ajutor. Si mai ai nevoie de ceva: de surse de inspiratie si idei creative pe care ti le ofer in continuare. Nu-i asa ca este minunat acest nou hobby?
Te invit sa vezi o multime de imagini cu perne decorative executate in diferite tehnici. Mie imi place cel mai mult perna cu copacul din nasturi.Te rog sa imi spui, preferata ta care este?
Recomandari articole: perne, decoratiuni, canapele, fotolii, mobila,
‹‹ Alegerea modelului potrivit de galerie pentru perdele: sfaturi + modele si idei de amenajare
Cumpararea pieselor de mobilier pentru sufragerie ››
Share daca va place
Raspunsuri si comentarii
foarte frumos
Posteaza!