renovat.ro

» » » » » »


Petele de cafea si petele de ulei. Cum scapi usor de ele?


Este foarte neplacut sa te patezi si sa nu mai poti purta o anumita haina sau sa folosesti alte elemente decorative (fata de masa, cearsaf, cuvertura, covor). Petele cele mai frecvente apar de la cafea sau de la ulei.

Indepartare pete de cafea de pe covor
Petele de cafea si petele de ulei. Cum scapi usor de ele?

Galerie poze
  • Indepartare pete de cafea de pe covor
Galerie poze

Petele proaspete de cafea dispar imediat daca obiectul vestimentar sau tesatura se spala imediat in acea zona cu apa rece. Dupa ce ati eliminat urma zatului de cafea sau pata generata de cafea, este bine sa spalati foarte bine acea suprafata cu apa si sapun solid sau lichid de fa??/de maini. Ingredientele din care este realizat sapunul ajuta la eliminarea totala a urmelor de cafea. Dupa ce ati frecat zona patata cu o carpa curata si apa cu sapun, clatiti foarte bine cu apa rece sau calduta ca de vara. Astfel veti obtine eliminarea totala a petei de cafea. Nu utilizati perie de unghii sau perie de dinti uzata pentru eliminarea petei cu apa si sapun, deoarece riscati sa scamosati tesatura.


Vezi si: Tehnici si metode de curatare a diverselor pete de pe suprafetele din inox


Petele vechi de cafea se elimina dupa un timp mai indelungat. Mai intai lasati sa se inmoaie in apa simpla, calduta ca de vara, zona in care este pata. Poate ramane in apa chiar si 12-24 de ore pentru ca pata sa se inmoaie si sa se revigoreze. Dupa aceasta perioada spalati zona cu apa si sapun folosind, fireste, o carpa curata si clatiti foarte bine zona de pe tesatura in care a fost pata. Dupa uscare veti observa ca pata a disparut. Utilizarea sapunului de fa??/maini in favoarea detergentului elimina posibilitatea decolorarii tesaturii.


Vezi si alte trucuri in gospodarie - PUN PARIU ca pe unele nici macar nu le banuiesti!!!!


In cazul in care dupa tratamentele descrise mai sus pata este inca vizibila, spalati zona cu apa sarata. In apa calduta dizolvati sare de bucatarie astfel incat solutia sa fie saturata. Se freaca suprafata cu o carpa si apoi se limpezeste cu apa curata.  


Petele de cafea de pe tesaturile de in, bumbac sau canepa (lenjerie, fata de masa) dispar foarte repede daca veti tampona zona cu apa oxigenata, apoi spalati in apa calduta si putin detergent de rufe (preferabil lichid) diluat in apa. Se clateste apoi tesatura cu apa calduta si se limpezeste cu apa rece.Petele proaspete de ulei dispar daca imediat dupa patare se freaca suprafata cu o carpa inmuiata in solutie saturata de apa si detergent de vase. Se aplica imediat pe pata si in jurul ei apa cu detergent din belsug si se freaca bine. Se clateste apoi cu apa calduta tamponand suprafata cu o carpa uscata. Se limpezeste cu apa rece tot prin tamponare. Se pot scoate astfel si pete de ulei/grasime din covoare sau mochete. Se poate folosit cu succes si un burete curat pe care ulterior il folositi pentru limpezirea cu apa rece a tesaturii/covorului.


Recomandare:  De la lume adunate si-napoi la lume date ....


Petele vechi de ulei vor trebui reinprospatate prin asezarea zonei patate in apa calda cu putin detergent. Se lasa 5-8 ore si se repeta operatiunea. Dupa ce pata s-a revigorat frecati foarte bine zona cu carpa inmuiata in apa calduta si detergent de vase. Se spala apoi prin tamponare cu apa curata si calduta, dupa care se limpezeste cu apa rece.  


ATENTIE!


Petele de cafea sau de ulei trebuie scoase de pe tesatura inainte ca acel obiect sa fie spalat in mod normal. Daca nu sunt eliminate anterior, petele risca sa se stabilizeze in tesatura. Este preferabil ca petele de cafea si ulei/grasime sa se elimine cat mai repede dupa ce pata a aparut.


Recomandari articole: scoatere pete, de la lume adunate, trucuri in gospodarie, solutii naturale pentru curatenie,

‹‹ Rosu la amenajari interioare - mic ghid de folosire a culorii

Constructia unei sobe mici pe lemne - Proiect DIY cu etape pas cu pas ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro