renovat.ro

» » » » » »


Totul despre placarea fatadelor cu sindrila bituminoasa flexibila


Sindrila bituminoasa este un material care in mod normal se foloseste pentru acoperisurile caselor si a altor anexe. In ultima perioada insa au inceput insa sa apara si case ale caror fatade sunt acoperite cu placi de sindrila bituminoasa. Folosirea acestui material la fatade este destul de controversata, unele persoane spunand ca sindrila bituminoasa este prea costisitoare, ca va avea o durata scurta de viata pentru ca nu este conceputa pentru suprafetele verticale sau ca nu are un design atragator.

Casa moderna placata cu sindrila
Totul despre placarea fatadelor cu sindrila bituminoasa flexibila

Galerie poze
  • Casa moderna placata cu sindrila
  • Casa cu fatada din sindrila
  • Fatada casa din sindrila
  • Fatada cu sindrila bituminoasa
Galerie poze
  • Montara sindrila pe fatada
  • Pereti casa placati cu sindrila
  • Pereti placati cu sindrila
  • Sindrila bituminoasa
  • Montaj sindrila bituminoasa pe OSB

Alte persoane sunt insa incantate sa foloseasca sindrila bituminoasa la fatada casei, subliniind designul unic si rezistenta si durabilitate crescuta a acesteia.


Expertii confirma faptul ca placile de sindrila bituminoasa nu sunt potrivite pentru orice tip de casa. Pentru o casa cu forma si arhitectura clasica, caramida aparenta este materialul cel mai potrivit pentru fatada insa pentru casele cu forme moderne, in care acoperisul pare sa se prelungeasca pana la sol se poate folosi cu succes sindrila bituminoasa. Acoperisul si peretii vor fi acoperiti astfel cu acelasi material care va da impresia unui design armonios si elegant. 


Citeste si: Fatade case: Alegerea culorilor potrivite pentru exteriorul casei

 

Sindrila bituminoasa poate avea diferite modele si nuante, astfel ca va putea sa se asemene cu alte materiale precum caramida aparenta. Atunci cand montati placile de sindrila bituminoasa va trebui sa lasati un spatiu de ventilatie la fel ca in cazul acoperisurilor. Placile de sindrila vor fi montate cu ajutorul unor profile metalice de care se va prinde izolatia interioara, placile OSB si bariera de vant care va proteja cladirea de actiunile climatice.


Recomandare: Placi din fibrociment pentru fatade - care sunt avantajele si dezavantajele acestui tip de material


Durata de viata a placilor de sindrila bituminoasa poate sa ajunga si la 50 de ani, majoritatea prodcatorilor asigurand o garantie de 10 ani, astfel ca nu va trebui sa va faceti griji in privinta rezitentei la furtuni, inghet sau temperaturi ridicate. Pentru o mai buna rezistenta a placilor de sindrila montate pe suprafete verticale precum fatada caselor, va trebui sa folositi un numar cat mai mare de cuie zincate speciale cu floare mare si striatii pe toata suprafata. Se vor folosi pana la 10 cuie pentru fiecare placa de sindrila pentru a preveni despinderea acesteia pe timpul verilor cu temperaturi caniculare.


Vezi si: Modele fatade case - Galerie cu imagini pentru a capta atentia tuturor vecinilor


Pretul celor mai ieftine placi de sindrila porneste de la 20 de lei pe metru patrat si poate ajunge si la 85 de lei pe metru patrat pentru placile cu mai multe nuante care sunt fabricate de producatori mai cunoscuti. In ceea ce priveste designul, placile de sindrila pot avea modele dreptunghiulare, hexagonale sau in forma de solzi, intr-o singura nuanta precum maro, gri, albastru, rosu sau verde sau in doua tonuri complementare.Recomandari articole: sindrila bituminoasa, montaj, fatada casei, materiale de constructii,

‹‹ Idei DIY pentru organizarea eficienta a spatiului de spalat si uscat rufe din casa

Si-au dorit o casuta din lemn care sa fie practica. IATA si rezultatul final! ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro