renovat.ro

» » » » »


Planta tigareta - Cufea


Cuphea Ignea sau Planta Tigareta este o planta raspandita in zonele calde ale Mexicului si Jamaicai ce creste sub forma de arbust foarte bogat. Florile sale rosii sunt interesante prin forma lor alungita si lipsa petalelor. A fost aclimatizata ca planta decorativa de interior ce impodobeste si locuintele din tara noastra.

Cuphea ignea rosie
Planta tigareta - Cufea

Galerie poze
  • Cuphea ignea rosie
  • Floare Cufea
  • Planta tigareta cu flori rosii
Galerie poze

Scurt istoric

Increngatura
: Magnoliophyta
Clasa : Magnoliopsida
Ordinul : Myrtales
Familia : Lythraceae
Genul : Cuphea
Specia : Cuphea ignea
Alte specii cunoscute: Cuphea carthagenensis, Cuphea cyanea, Cuphea epilobiifolia, Cuphea hookeriana, Cuphea jorullensis, Cuphea laminuligera, Cuphea micropetala, Cuphea procumbens, etc.

Aspect exterior
Ca planta decorativa de interior Planta Tigareta sau Cufeaua are aspectul unui arbust cu frunzis bogat ce se dezvolta chiar din radacina. Frunzele sale verzi au forma ovala, sunt lucioase si au nervurile usor rosiatice. Florle plantei sunt cele care atrag atentia prin forma si colorit, deoarece sunt lungi, tubulare, de culoare rosie si lipsite de petale. Florile nu au miros.

Plantare si ingrijire

Aceasta planta se achizitioneaza din florarii si are nevoie de lumina puternica si vas adecvat dezvoltarii sale. Poate fi pozitionata in fata ferestrei sau in timpul verii scoasa pe balcon, pentru a primi lumina si caldura de la soare. Are nevoie de apa din abundenta, motiv pentru care trebuie udata o data la 3 zile in timpul infloririi, din iunie pana in noiembrie.

Cand este inflorita se recomanda pulverizarea cu apa a frunzelor o data la doua trei zile. Daca apa este cu un nivel crescut de clor (apa de chiuveta) este bine ca apa sa fie initial fiarta, apoi, dupa racire se poate utiliza pentru stropirea frunzelor; altfel frunzele capata pete albe si se pot ofili. Anual este bine sa ii schimbati ghiveciul cu unul mai mare, pentru a-si putea dezvolta radacinile care au crestere rapida.

Pamantul adecvat este mranita pentru muscate, ce trebuie sa permita aerarea si drenajul corespunzator. Pentru a inflori bogat, se adauga o data pe luna ingrasamant pentru muscate pe toata perioada infloririi. 

Inmultire

In lunile mai sau aprilie, cand planta nu este inflorita, se schimba ghiveciul si implicit pamantul. Tot atunci, planta se curata de ramurile si frunzele uscate, se taie butasi care au cel putin 3 noduri care se infig in pamantul dintr-un ghiveci mai mic; 1 nod afara si 2 noduri in pamant, udandu-se din belsug cu apa in care s-a adaugat putin ?radistim? cu scopul stimularii dezvoltarii radacinei. Se aseaza ghivecele in spatii cu multa lumina si se ingrijeste asemenea plantei adulte.


Recomandari articole: cufea, plante apartament, intretinere,

‹‹ Covoare cu fir lung - confort la superlativ

Solandra - ingrijire si inmultire ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro