Plante care ne binedispun, ne fac ziua mai frumoasa si ne aduc liniste si spor in casa
Europenii, dar si popoarele asiatice cred in puterea anumitor plante care ne aduc relaxare, liniste...Practic, ne fac zilele mai frumoase. Poate ca sunt plante decorative, dar au ceva ce ne binedispune. Si, mai mult decat atat, cercetarile in domeniu atesta ca plantele de interior purifica aerul, cresc puterea de concentrare, dar duc si la imbunatatirea somnului. Iata plantele despre care se vorbeste ca aduc calmitate si ne binedispun:

Aloe Vera
E foarte cunoscuta pentru beneficiile terapeutice, atat ale sucului, dar si ale frunzelor. Ei bine, aloe vera este cunoscuta ca si purificatoare a aerului, absorbind, totodata, energiile negative dintr-o locuinta. Ii place foarte mult soarele, va sta in pamant uscat, nu foarte des udat
Busuiocul
Putine sunt plantele care au proprietatea busuiocului: aceea de a elibera oxigen 20 de ore pe zi, absorbind gazele toxice de la fel de fel de produse chimice folosite in casa, inclusiv cele pentru curatenie. Busuiocul are proprietati antioxidante, antibacteriene, antifungice, antiinflamatoare. Se spune ca o astfel de planta crescuta in casa ar vindeca si spiritul.
Iasomia
Nu putea lipsi o planta a carui miros placut ne imbie de fiecare data. Ei bine, parfumul iasomiei ne face mai calmi, elimina starea de anxietate si alunga stresul. In mod normal, iasomia ar trebui sa stea in dormitor, asigurandu-ne un somn linistitor, odihnitor.
Recomandare: Iasomia de iarna - Jasminum Nudiflorum - planta rezistenta - ingrijire si inmultire
Bambusul
Bambusul este cunoscut in Asia ca aducand noroc si prosperitate, iar aceste aspecte se stiu de mii de ani. Este o planta care nu trebuie ingrijita cu prea mult efort. In mod normal, poate sta intr-un colt al sufrageriei, ferita de lumina directa a soarelui. Studiile arata ca, daca ai probleme cu stresul, poti incerca sa ingrijesti un bambus. Te va binedispune.
Orhideea
Cine nu are in casa macar o orhidee!? Foarte la moda, orhideele se gasesc usor, fac flori in nuante diferite, care de care mai frumoase si sunt admirate in orice colt din casa. Dau o nota de rafinament si eleganta incaperii. Orhideea este recomandat sa stea in dormitor deoarece noaptea elibereaza oxigen.
Aflati mai multe despre orhidee - inmultire, udare, ingrijire, transplantare
Anthurium
O stim ca floarea flamingo, fiind foarte indragita de cei care cresc plante in locuinte. Anthurium este o planta mare, cu frunze lucioase, flori rosii, roz sau albe. Infloreste constant, dar mai ales in perioada februarie - martie.
Gerbera
Poate cea mai intalnita in florarii, fiind folosita la amenajarea buchetelor florale, Gerbera arata minunat in casa. asta si datorita florilor de diferite culori vii. Infloreste primavara - vara, dar daca dispune de conditii bune de crestere, infloreste si toamna. datorita culorilor placute vii, da o nota de veselie. In plus, Gerbera filtreaza compusi toxici din aer. Totusi, pe cat de populara este, este si cam pretentioasa. Deci, atentie cum o ingrijiti!
Recomandare: Margareta africana sau Gerbera - ingrijire, inmultire, udare , daunatori
Bonsaiul
Acel mic pomisor este recomandat ca imbunatatind buna dispozitie a membrilor casei. Micul copacel trebuie crescut cu atentie, de aici si buna dispozitie in a-l ingriji.
Cactusii
Cactusii au diferite aspecte, sunt placuti si arata bine in casa. Totusi, sunt recomandati celor care nu asteapta florile plantelor, ci sunt inarmati cu rabdare.
Vezi aici totul despre catusi
Panselute si muscate
Tin minte ca nu era bunicuta pe strada mea care sa nu aiba muscate; fie ca le crestea in curte, fie pe pervazul casei. Multitudinea culorilor petalelor muscatelor si panselutelor aduc buna dispozitie, energii pozitive. intregesc foarte bine fiecare colt al locuintei. In plus, cresc ritmul cardiac, facandu-ne mai veseli.
Vezi : Cresterea si inmultirea panselutelor
Feng-shui-ul plantelor
Recomandari articole: muscate, trandafiri, orhidee, ingrijire, inmultirea plantelor, flori de interior, flori de gradina,
‹‹ Proiect de casa eleganta cu etaj
Defectiuni des intalnite la centrale termice: cauze si solutii. Chemam sau nu instalatorul? ››
Share daca va place
Raspunsuri si comentarii
Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!
Posteaza!