renovat.ro

» » » » »


Plase de tantari pentru termopane


Nimic nu ne poate strica somnul intr-o noapte placuta de vara mai mult decat bazaitul sau intepatura tantarilor. La tamplaria de PVC sau AL ale geamurilor termopan se pot adapta mai multe tipuri de rame, fixe, demontabile, sau mobile, pe rulouri, iar plasa este o tesatura fabricata din fibra de PVC.

Plase de tantari pentru termopane
Plase de tantari pentru termopane

Galerie poze
  • Plase de tantari pentru termopane
Galerie poze

Atunci cand alegem plasa de tantari, trebuie sa avem grija sa fie suficient de deasa pentru a nu permite insectelor sa patrunda in camera, dar nici sa nu impiedice patrunderea aerului sau sa obtureze lumina.

Ramele fixe pentru plasele de tantari sunt perfect etanse, montate pe ferestre si, desi se pot demonta pe perioada iernii, nu se pot deschide. Daca dorim sa putem deschide rama pentru plasa de tantari, atunci optam pentru rama prinsa in balamale, ce se deschide cu usurinta, ca o fereastra normala. Mai exista si posibilitatea de deschidere prin glisare laterala, utila mai ales pentru usi. In toate cazurile, inchiderea trebuie sa fie cat mai etans, pentru a impiedica patrunderea tantarilor.

Avantajul acestui tip de rama este faptul ca poate fi demontata si spalata in baie, la jet de apa, chiar sub dus. La sfarsitul verii, cand insectele dispar, putem demonta rama plasei de tantari si o putem depozita cu usurinta intr-o debara.
Pentru termopane, exista si varianta de plasa de tantari pe rulouri. Acestea prezinta o caseta ce se monteaza in partea superioara sau laterala a ferestrei. In caseta gasim un tambur pe care se ruleaza plasa, atunci cand este stransa. Plasa de tantari se trage in jos cu un snur, acoperind in intregime si etans intreaga deschidere a ferestrei. In lateral, rama este prevazuta cu o sina, iar plasa culiseaza prin canalul sinei. Celor interesati le recomandam un articol ilustrat cu poze despre montare plasa de tantari pentru termopane. Pentru usi, putem alege modelul de plasa de tantari cu ruloul montata lateral. Unele plase de tantari pot fi folosite si ca parasolar, atunci cand sunt trase inlaturand efectul de reflectie. Acest tip de plasa de tantari cu rulou nu se demonteaza si nu avem nevoie de spatiu de depozitare pe perioada iernii.

Pentru un somn linistit, alegeti o plasa de tantari de calitate, ca si tamplaria PVC si termopanele.


Recomandari articole: termopan, ferestre, DIY,

‹‹ Glafuri de interior si exterior pentru termopane

Ferestre de acoperis si mansarda ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro