Podea din discuri de lemn - instructiuni de realizare pas cu pas
Imi place sa aflu lucruri noi in fiecare zi si articolul de astazi este un astfel de exemplu. A pornit de la o poza cu o podea din lemn cu adevarat inedita, pe care am vazut-o intamplator si care m-a determinat sa caut mai multe informatii. Asa am descoperit ca era o podea realizata de discuri ,rondele de lemn sau felii de busteni de lemn.

Un cuplu din Arizona a realizat o astfel de podea. Lemnul folosit provenea de la copacii de pin si ienupar cazuti in padurea din apropierea casei. Un cuplu din Arizona a realizat o superba podea din discuri de lemn.
Iata cum au facut....
Se iau busteni de diferite dimensiuni si se taie rondele cam de 2.5 centimetri grosime. Se slefuiesc bine pe ambele parti.
Se pregateste suprafata care urmeaza a fi pardosita. Se aspira bine si se aplica un strat de amorsa. Dupa aceea se incepe asezarea discurilor cat mai uniform acoperind cat mai bine podeaua, astfel incat sa nu ramana mult spatiu intre discuri. Jucati-va cu discuri de dimensiuni cat mai diferite.
Dupa ce ati asezat discurile pe suprafata se va incepe lipirea acestora cu adeziv direct de sapa. Se va folosi un adeziv special pentru parchet din lemn masiv. Dupa ce ati terminat de lipit si ati lasat adezivul sa se usuce, aspirati bine suprafata.
Aplicati apoi un strat de lac poliuretanic bicomponent pe suprafata discurilor. Acesta va da un luciu suplimentar pardoselii si in plus chitul ce urmeaza a fi aplicat in rosturi nu va adera pe suprafata feliilor de bustean.
Dupa uscarea lacului faceti un amestec de 80 % chit de roturi pentru parchet si 20 % rumegus si umpleti golurile ramase libere. Sfefuiti bine suprafata dupa intarierea chitului si aplicati 2-3 straturi de lac poliuretanic pentru finisare.
Rezultatul este minunat, sper ca veti fi de acord dupa ce veti vedea pozele din galerie.
O podea din busteni are multe avantaje: este frumoasa, foarte durabila, are un model unic nemaintalnit la nicio alta pardoseala din lemn si este foarte rezistenta in timp.
Dar ce este o podea din discuri de lemn?
Discurile de lemn sunt obtinute prin felierea bustenilor de copac si ramurilor care se vor aranja sub forma unui model pe suprafata ce urmeaza a fi pardosita. Important este sa se realizeze o sortare a bustenilor inainte de a fi folositi , iar cei cu crapaturi, fisuri, noduri sa fie inlaturati.
Pardoseala durabila
Acest tip de podea este foarte rezistent acesta fiind si motivul pentru care este atat de intalnit. In vechime a fost folosit pentru pavarea strazilor, aleilor de gradina chiar si in pavarea spatiilor industriale.
Cele mai frumoase podele
Podeaua din busteni are un model unic pe care nu il veti mai intalni la nicio alta pardoseala. Textura acesteia este foarte intensa iar lemnul poate fi lacuit, vopsit, baituit sau lasat natural. Instalarea si montarea unei astfel de podele nu este chiar usoara insa rezultatul final merita pe deplin. Se lipeste de sapa de beton cu ajutorul adezivilor pentru parchet iar lemnul poate fi protejat cu lacuri pentru protectie si plus de luciu, sau cu vopsele.
In continuare va invit sa vedeti imaginile din galerie cu etapele pas cu pas de instalare a unei podele din discuri de lemn, un proiect do it your self minunat, care merita incercat cel putin pe suprafete mai mici.
Recomandari articole: amenajari interioare, podea de lemn, amenajari lemn, parchet lemn masiv, amenajari rustice, ,
‹‹ Bucatarii cu blaturi din lemn
Case din busteni taiati - ce parere aveti? ››
Share daca va place
Raspunsuri si comentarii
Este o idee foarte buna care cred ca e excepțională am sa ancerc si eu acasă.Va multumesc👍👍👍
Ma intreb ,oare, daca ar merge in cazul in care ai incalzire prin pardoseala in casa.
Puteti sa-mi spuneti daca merge si la incalzirea in pardosea.
Posteaza!