renovat.ro

» » »

Politica de confidentialitate si protectia datelor cu caracter personal



Politica de confidentialitate si protectia datelor cu caracter personal
 
renovat.ro respecta toate obligatiile legale care ii revin in legatura cu prelucrarea de date personale.
 
Prin transmiterea voluntara a oricaror date personale sau informatii prin intermediul site-ului, utilizatorii isi exprima consimtamantul pentru ca aceste date sa fie colectate, inregistrate, stocate, procesate in bazele de date ale renovat.ro.
 
renovat.ro respecta toate drepturile care sunt prevazute in favoarea persoanelor vizate de prelucrarile de date personale de catre Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, cu modificarile si completarile ulterioare si anume: dreptul de acces la date, dreptul de informare, dreptul de interventie si dreptul de opozitie.

 
renovat.ro se obliga sa dea curs oricarei solicitari a persoanelor vizate in vederea rectificarii sau stergerii datelor cu caracter personal sau restrictionarii prelucrarii sau a dreptului de a se opune prelucarii , precum si a dreptului la portabilitatea datelor.

 
renovat.ro  isi asigura utilizatorii ca nu va oferi, vinde sau face publice datele lor personale (nume, adresa, varsta, gen, adrese de email etc.) catre terti, decat in cazul in care acest lucru se face cu consimtamantul utilizatorului sau este solicitat de catre persoane indreptatite, in baza legilor in vigoare.

 

Cum sunt stacate si se folsoesc datele cu caracter personal pe  renovat.ro 


-datele cu caracter personal folosite în derularea contractului tău de servicii, (cum ar fi nume, prenume, telefon, email) nu vor fi transmise catre terti, fara acceptul tau expres.
- în conformitate cu prevederile Legii 677/2001, menționăm că poți beneficia de următoarele drepturi aferente prelucrării datelor cu caracter personal: (i) dreptul la informare, (ii) dreptul de acces la date, (iii) dreptul de intervenție asupra datelor, (iv) dreptul de opoziție, (v) dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale și (vi) dreptul de a te adresa justiției.
- renovat.ro isi rezerva dreptul sa trimita utilizatorilor inregistrati comunicari prin email (newslettere cu caracter periodic sau mesaje informative ori comerciale one-time din partea noastra sau a unor partneri), precum si acele mesaje prin email necesare pentru buna functionare a serviciilor oferite de plaforma (alerte, notificari). Utilizatorii se pot dezabona de la aceste mesaje.
- nu vom transmite adresa ta de email sau datele tale personale nimanui, dar e posibil ca uneori sa trimitem anumite email-uri de interes pentru tine, cu privire la imbunatatirile site-ului, sau oferte comerciale ale partenerilor
- vei putea oricand sa te dezabonezi de la Newsletter-ul renovat.ro, facand acest lucru optand pentru "dezabonare" in subsolul mesajelor trimise de noi, putand folosi in continuare serviciile 
- in cadrul platformei, utilizatorii isi pot trimite mesaje, insa adresele lor de email nu apar destinatarilor
- singura situatie in care inregistram adresa ta de domiciliu este in cazul in care obtii puncte, sau faci alte actiuni, in urma carora oferim o recompensa. Adresa ta nu e folosita in alt scop si nu este oferita altor companii sau entitati.
-  parolele folosite in cadrul platformei sunt stocate criptat si nimeni nu le poate folosi pentru a accesa contul respectiv
-  serverele pe care sunt stocate datele sunt urmarite de un specialist IT si protejate de virusi si vulnerabilitati si actualizate la zi
-  daca doresti ca informatiile tale sa dispara de pe renovat.ro  poti solicita acest lucru oricand, noi urmand sa stergem total informatiile din site, inclusiv din baza de date
-  bazele de date ale site-ului renovat.ro unt stocate la MxHost.ro unul dintre cei mai siguri provideri de servicii din Europa
-  site-ul renovat.ro  are configurat si instalat un certificat SSL, care asigura o comunicare criptata intre browser si server
- pentru asigurarea costurilor legate de mentenanta si dezvoltare renovat.ro, prin firma operatoare FluxSoft SRL, are contracte de publicitate cu Google
- renovat.ro nu ofera niciodata date cu caracter personal partenerilor de publicitate. Reclamele distribuite pot fi insa targetate comportamental si in functie de alte criterii datorita modului in care AdSense (Google) functioneaza.
- datele de trafic ale renovat.ro  sunt analizate prin Google Analytics, prin anonimizarea datelor despre utilizatori
- daca vreo practica legata de folosirea site-ului, inclusiv cele legate de datele utilizatorilor, sunt neclare sau aveti sugestii de imbunatatire, puteti sa sesizati acest lucru la contact@renovat.ro 
- site-ul stocheaza de asemeni IP-urile utilizatorilor la momentul plasarii pe site a intrebarilor si raspunsurilor. Aceste IP-uri si alte date (timestamp si semnatura browser) nu sunt utilizate decat in situatii care necesita moderarea site-ului (eliminarea de conturi duplicate utilizate in activitati de "trolling", hartuire, intimidare, etc.) sau pentru activitati care contravin legislatiei romane. Aceste date nu sunt distribuie niciunui tert, cu exceptia situatiilor in care o autoritate competenta nationala le solicita in baza legislatiei, pentru rezolvarea unor situatii care contravin legislatiei.

renovat.ro acorda o atentie deosebita in privinta utilizatorilor minori (pana in 16 ani) care acceseza serviciile platformei. In acest scop, renovat.ro informeaza cu privire la riscurile la care sunt expusi minorii in mediul online:

Ca reguli generale de buna practica si prevenire a potentialelor atingeri ale drepturilor minorilor, recomandam:
a) atentia parintilor cu privire la intreaga activitate a copiilor pe internet, cel putin pana la varsta de 16 ani.
b) renovat.ro monitorizeaza tot continutul postat si ia masuri de moderare daca se observa actiuni de intimidare, hartuire sau alte actiuni de atingere a drepturilor minorilor, inclusiv notificarea autoritatilor competente;
c) orice activitate cu potential de hartuire sexuala sau violenta va rugam a fi notificata la adresa contact@renovat.ro si vom analiza urgent (in maxim 24 de ore) situatia indicata;

Este interzisa inscrierea minorilor cu varsta sub 12 ani.
Pentru minorii cuprinsi intre 12 si 16 ani (neimpliniti), renovat.ro solicita acordul parintilor/tutorelui in vederea inscrierii. Se solicita la inscriere o adresa a parintelui sau a reprezentantului legal al minorului, distincta de adresa minorului, la care acesta trebuie sa-si exprime acordul in termen de 30 de zile calendaristice.
In situatia in care parintele, sau reprezentantul legal al minorului, doreste stergerea continutului postat de acesta, se va da curs cererii de indata, cu o minima verificare a relatiei dintre cei doi pentru a evita abuzurile.
In cazul minorilor, care au implinit 16 ani se considera ca au capacitate partiala de exercitiu in privinta chestiunilor civile si se considera consimtamantul prezumat al parintelui sau reprezentantului legal in astfel de situatii. Solicitam insa parintilor sau reprezentantilor legali sa continue observarea activitatii minorilor in mediul online, iar daca observa nereguli, sa ne contacteze pentru a gasi acele masuri care sa garanteze securitatea online si buna dezvoltare psihologica a copiilor.




Care sunt drepturile tale

 
Lista drepturilor pe care le ai:
- Dreptul la informare – poti solicita informatii privind activitatile de prelucrare a datelor tale personale;
- Dreptul la rectificare – poti rectifica datele personale inexacte sau le poti completa;
- Dreptul la stergerea datelor ("dreptul de a fi uitat") – poti obtine stergerea datelor, in cazul in care prelucrarea acestora nu a fost legala sau in alte cazuri prevazute de lege;
- Dreptul la restrictionarea prelucrarii - poti solicita restrictionarea prelucrarii in cazul in care contesti exactitatea datelor, precum si in alte cazuri prevazute de lege;
- Dreptul de opozitie – poti sa te opui, in special, prelucrarilor de date care se intemeiaza pe interesul nostru legitim;
- Dreptul la portabilitatea datelor - poti primi, in anumite conditii, datele personale pe care ni le-ai furnizat, intr-un format care poate fi citit automat sau poti solicita ca respectivele date sa fie transmise altui operator;
- Dreptul de retragere a consimtamantului – in cazurile in care prelucrarea se intemeiaza pe consimtamantul tau, ti-l poti retrage oricand. Retragerea consimtamantului va avea efecte doar pentru viitor, prelucrarea efectuata anterior retragerii ramanand in continuare valabila;
- Drepturi suplimentare aferente deciziilor automate: poti cere si obtine interventia umana cu privire la respectiva prelucrare, iti poti exprima propriul punct de vedere cu privire la aceasta si poti contesta decizia 


 
In cazul în care dorești să îți exerciți aceste drepturi poți înainta o cerere scrisă, datată și semnată către: contact@renovat.ro sau la următoarea adresă de corespondență: Flux Soft SRL, București, str. Sfintii Constantin si Elena nr 50, sector 1. 
Renovat.ro se obliga sa raspunda in mod prompt oricarei cereri legate de drepturile persoanei legate de protectia datelor sale personale. Orice cerere va fi tratata cu prioritate.
 


Securitatea datelor cu caracter personal 
 
- renovat.ro certifica faptul ca indeplineste cerintele de securitate a datelor cu caracter personal;
- renovat.ro utilizeaza metode si tehnologii de securitate pentru a proteja datele cu caracter personal colectate conform prevederilor legale in vigoare;
- Accesul la computerele ce conţin baze de date cu caracter personal este restricţionat cu cont/user si parola, iar accesarea acestora se poate face doar din sediul sau punctul de lucru al firmei si doar de anumite persoane din cadrul firmei 
- Serverele pe care sunt stocate bazele de date cu caracter personal sunt actualizate din punct de vedere al aplicatiilor software (sistem de operare si aplicatii)
- Serverele utilizate sunt securizate prin aplicatii de firewall si sunt monitorizate in mod continuu de personal calificat (administrator de system) 
- Exista un log al acceselor pe aceste servere pentru a determina in mod clar cine si cand a accesat aceste servere 
- Aplicatiile de gestionare a bazelor de date sunt instalate pe servere speciale care nu pot fi accesibile prin intermediul Internetului. 
- Atat pe statiile de lucru, cat si pe servere sunt instalate programe antivirus si antispyware actualizate cel putin o data pe zi.
- Serverele pe care se stocheaza bazele de date cu caracter personal sunt gazduite in conditii de securitate intr-un datacenter ce permite doar accesul personalului certificat si autorizat. 
- Datele cu caracter personal nu vor fi instrainate sub nicio forma terţelor persoane straine, iar accesul la bazele de date este permis doar persoanelor autorizate in acest sens; 


ALTE CLAUZE

Intreaga responsabilitate pentru păstrarea confidenţialităţii asupra parolei asociate contului personal de pe portalul renovat.ro îî revine în exclusivitate utilizatorului. Utilizatorul acceptă să nu împrumute niciodată parola (password) unui alt utilizator, pentru propria protecţie şi pentru validitatea informaţiilor transmise. De asemenea, acceptă să nu utilizeze niciodată parola unui alt utilizator pentru a-i accesa contul şi a beneficia de serviciile renovat.ro în numele unui alt membru.
 
Utilizatorul este în intregime responsabil de toate informaţiile care sunt făcute publice din contul său. În cazul accesării neautorizate a contului de către terţe persoane, renovat.ro nu îşi asumă nici o responsabilitate faţă de consectinţele care pot apărea.
 
La solicitarea scrisă a utilizatorului, trimisă pe adresa contact@renovat.ro, renovat.ro se obligă să corecteze, să actualizeze, să şteargă sau să transforme în date anonime şi să înceteze, în mod gratuit, prelucrarea datelor personale ale utilizatorului, în conformitate cu prevederile Legii nr. 677/2001.

renovat.ro se obligă să nu facă publică adresa de e-mail a utilizatorilor şi să nu o dezvăluie unei terţe părţi, dacă aceasta nu se află între partenerii agreati în mod expres, în afara situaţiei în care acest lucru este necesar pentru a respecta legea şi/sau procedurile judiciare.

Pentru orice nelămurire sau informații suplimentare în legătură cu prezentul document sau cu prevederile acestuia, va rugăm să vă adresați în scris către:

SC FLUX SOFT SRL 
Str. Sfintii Constantin si Elena nr 50
contact@renovat.ro

PENTRU UTILIZAREA ACESTUI SITE ESTE NECESARA CITIREA SI ACCEPTAREA ACESTOR REGULI IN TOTALITATEA LOR.
 
VIZITAREA IN CONTINUARE A ACESTUI SITE PRESUPUNE CA INTELEGETI, SUNTETI DE ACORD SI ATI ACCEPTAT TERMENII SI CONDITIILE MENTIONATE IN ACEASTA PAGINA.

 



Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro