renovat.ro

» » » » » »


Prevenirea infiltrarii apei de ploaie sub tamplaria PVC cu geam termopan


De multe ori am observat ca dupa ce au fost termopanele montate, apare apa in interiorul camerei, sub tamplaria PVC, atunci cand ploua torential. Fenomenul este cel putin straniu si pe moment greu de inteles.

Astuparea cu dopuri de silicon a zonelor de inflitrare
Prevenirea infiltrarii apei de ploaie sub tamplaria PVC cu geam termopan

Galerie poze
  • Astuparea cu dopuri de silicon a zonelor de inflitrare
  • Termopane tamplarie pvc dibluri montaj gol geam
  • Hidroizolatia tamplariei pvc termopane  cu silicon bituminos pentru terase si acoperisuri
Galerie poze

Haideti sa vedem de ce se intampla acest lucru si ce putem face. Metoda clasica de montare a tocului de PVC este de fixare cu dibluri in zid. Fie ca a fost montat in locul unui toc vechi de lemn fie ca este montat intr-un gol de geam la o casa noua, metoda este aceeasi. Sa analizam in amanunt aceasta etapa.

Montajul in dibluri a tocului de la tamplaria PVC a termopanelor
Montajul in dibluri a tocului de la tamplaria PVC a termopanelor

In momentul cand se introduce diblul cu surubul autofiletant se gaureste o camera a profilului tamplariei PVC . Si anume cea din mijloc in cazul profilelor cu 3 camere. O secunda, camera se refera la delimitarea de aer din interiorul tocului, nu la cate camere are apartamentul nostru ...OK. Sa mergem mai departe.

Fixarea surubului se face in doua variante. Prima este atunci cand floarea surubului se opreste in partea de sus a tocului. In a doua varianta, atunci cand in zid apar goluri de aer, surubul strapunge partea vizibila a tocului si fixeaza partea interna a profilului. Aceste doua variante sunt folosite la fixarea cu diblu a tamplariei PVC.
Si acum sa vedem de ce intra apa.

Ca metoda de etansare intre geam si toc se folosesc garnituri de cauciuc. Atunci cand ploua, apa reuseste sa intre prin zona garniturii. Astfel, apare apa in partea de jos a tocului, ceea ce este un fenomen normal. Din fabricatie, tocul are prevazute din loc in loc orificii - fante pentru scurgerea apei in exterior. Atentie sa nu fie blocate de glaful exterior! Dar pana sa se scurga apa in exterior, datorita inclinarii tocului, deformarii suprafetei la gaurire, apa se scurge si pe langa surub sau prin gaura lasata de el la montare.

Ce putem face? Solutia este extrem de simpla. In jurul surubului, in prima varianta, sau in zona gaurii in varianta a doua, se aplica un dop de silicon. Putem aplica silicon sanitar sau universal.


Astuparea cu dopuri de silicon a zonelor de infiltrare a apei de ploaie
Astuparea cu dopuri de silicon a zonelor de infiltrare a apei de ploaie


Tot pentru prevenirea infiltrarii apei de ploaie pe sub tamplaria de termopan sau pe lateralul acesteia este realizarea hidroizolatiei cu silicon bituminos . Dupa aceasta hidroizolare a spumei poliuretanice se poate aplica tencuiala exterioara bine cunoscuta. In acest fel se reduce efectul permeabilitatii cimentului din adezivul de gresie sau polistiren folosit pe scara larga la aceasta etapa.

Hidroizolarea spumei poliuretanice pentru prevenirea infiltrarii apei de ploaie
Hidroizolarea spumei poliuretanice pentru prevenirea infiltrarii apei de ploaie

Si asta e tot! Speram ca am mai rezolvat o parte din problemele zilnice cu care ne confruntam dupa ce am amenajat in interior casa sau apartamentul cu tamplarie PVC si geam termopan.

Intrebari si raspunsuri despre prevenirea infiltrarii apei de ploaie sub tamplaria PVC:

Intrebare: Gaurile de scurgere din toc trebuie prevazute si la geamurile fixe?
Raspuns: Cea mai mare cantitate de apa intra intr-adevar pe la geamurile mobile. Pe la geamurile fixe intra o cantitate mai mica de apa, insa majoritatea geamurilor au o parte fixa si una mobila. Orice toc trebuie sa aiba o cale de evacuare a eventualelor acumulari de apa.

Intrebare: Buna, am montat acum cca 7 ani geam termopan cu tamplarie aluminiu (la vremea aceea nu se montau aeresitoare sau cam asa ceva cum se monteaza astazi la cele cu triplu strat PVC). De anul trecut au inceput sa mi se umezeasca geamurile prin interiorul casei si le sterg de cate ori am timp pe zi. Ma deranjeaza acest fapt, ce sa ma fac ? Deci nu se umezeste intre gemuri duble lipite, ci prin interiorul casei, imi plang efectiv geamurile De ce ? Ce sa fac ?

Raspuns
: Daca nu apare condens intre foile de geam, atunci nu este o problema a ferestrei sau a profilului, ci se datoreaza unui exces de umezeala in interiorul camerelor, din cauza plantelor de interior sau a altor surse. Pentru a verifica acest lucru, puteti cumpara un higrometru (aparat de masura care indica umiditatea relativa) sau o statie meteo de camera. Daca umiditatea relativa este mai mare de 60% in mod constant, atunci ar fi bine sa instalati un dezumidificator de aer Aerisirea incaperilor cat mai des este o alta recomandare importanta. Pentru mai multe informatii, va recomandam si articolul Condens Termopane

Intrebare: Cum pot sa hidroizolez un termopan montat la fata exterioara a blocului? Din dorinta de a avea un spatiu mai mare in interior, l-am montat prea in afara si la orice ploaie imi intra pe langa termopan apa. Unde pot gasi un picurator pt termopan si cam cat este?
Raspuns: Pentru a vedea cum se face hidroizolatia, va recomandam articolul Hidroizolatii exterioare pentru termopane cu bitum de terase si acoperisuri. Pentru produse, va recomandam sa contactati firmele de specialitate prezentate pe site.


Recomandari articole: hidroizolatie, ferestre, termopan, DIY,

‹‹ Hidroizolatii exterioare pentru termopane cu bitum de terase si acoperisuri

Reconditionare scaune din lemn ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii
marius j a scris:

Buna ziua. Cred ca am o problema similara cu cea de mai sus. Pe la usa de la terasa, intra apa in casa. Din cate am observat, la o ploaie directa pe usa, apa apare de undeva de sub toc.
In exterior este montata gresie, iar sub ea s.a facut o hidroizolatie de aproximativ 20cm(dinspre usa spre exterior) una din incercarile de a preveni urmatoarea infiltrare... dar fara succes.
Este posibil ca apa sa intre pe langa garnitura si apoi pe langa surubul cu care e prins tocul? Am vazut cateva poze atasate mai sus..
As vrea sa izolez de jur imprejurul usii cu silicon, sa elimin orice "suspiciune", dar e posibil ca apa sa intre pe langa garnitura..

Multumesc anticipat

reparatii infiltratii apa in balcoane a scris:

ALPINIST UTILITAR
Reparatii balcoane
Rosturi dilatatie
Reparatii dupa montarea termopanului
Reparatii glafuri termopan
Montam tabla atic
Montam tabla rostul dintre blocuri
Reparatii tencuiala
Montam demontam burlane
Reparatii jgheaburi si burlane
Reparatii acoperisuri
Montam cosuri de fum
Constatarea si deplasarea catre client este gratuita!
Pentru mai multe detalii ne putem auzi la tel 0767.857.385 VALABIL BUCURESTI

Andrey a scris:

Am o problema asemanatoare.
Pe la geamul termopan intra apa dar nu pe acolo unde ati zis dvs.
Apa intra pe acolo unde se deschide geamul.
NU PRIN PARTEA IN CARE E MANERUL!!

Marin a scris:

Buna ziua,
Daca am dat gaura gresit in tamplarie PVC cand am montat plasa de insecte, o pot astupa cu ceva. multumesc.

Cristina a scris:

Buna ziua,

Am o problema similara cu cea pe care o detaliati in descrierea infiltratiilor.
M-ati putea recomanda cu un meserias bun care sa ma ajute cu izolarea?

Va multumesc mult,
Cristina

Mihaela a scris:

Buna ziua .In urma cu 10 ani am montat termopan la balcon [mentionez ca stau la et 2 si ca sub termopan sa facut izolare cu extrudat ,plasa de rabit si tencuiala dupa care am pus lambriu ].Problema cea mai mare a aparut acum un an cand a inceput sa faca egrasie la imbinarile dintre termopan si izolatia de jos si a inceput sa ploua in cas [ apa curgea efectiv pe perete]. Intrebarea este ce pot face sa remediez problema ? O alta problema este ca s-a rupt garnitura de la rama gemului mobil .

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro