renovat.ro

» » » » » » »


Feng Shui: unde si cum se aseaza CORECT patul in dormitor - principii pe care trebuie sa le cunosti


Patul din dormitor nu se aseaza la intamplare, asta daca vreti sa tineti cont de principiile Feng Shui care ne ajuta sa avem un corp si o minte mult mai sanatoase. Insa cum se stabileste pozitia corecta a patului in dormitor? Va invit astazi sa trecem in revista cateva dintre cele mai importante principii in acest sens care ne ofera un somn mai mai linistitor si mai odihnitor.

Pat asezat cu fata inspre usa
Feng Shui: unde si cum se aseaza CORECT patul in dormitor - principii pe care trebuie sa le cunosti

Galerie poze
  • Pat asezat cu fata inspre usa
  • Birou amplasat in dormitor mascat prin paravan decorativ
  • Dormitor amenajat armonios cu decoratiuni in pereche
  • Dressing in dormitor cu perdea in loc de usa
Galerie poze
  • Modalitate de mascare a televizorului in dormitor
  • Pat asezat la perete cu doua noptiere in lateral si doua veioze mari
  • Patul nu trebuie asezat sub grinzi
  • Cum se aseaza patul corect in dormitor

Primul lucru care trebuie avut in vedere este asezarea patului cat mai departe de usa pentru ca acesta are impact asupra fluxului de aer din camera. Totusi pozitia patului ar trebui sa permita o buna vizibilitate asupra usii , si asta fara a necesita nicio schimbare de pozitie in pat. Acest lucru ofera un sentiment de confort si siguranta in timpul somnului. Este de retinut ca niciodata patul nu se aseaza pe acelasi perete cu usa.

Tablia patului nu trebuie nici ea sa fie indreptata catre usa deoarece energia care patrunde in camera ne va perturba gandurile si somnul. Nici partea dinspre picioare nu trebuie sa se afle in directia usii , caci va fi blocat fluxul de energie care nu va putea circula liber prin camera.

In niciun caz patul nu va fi amplasat in mijlocul camerei , pentru ca se va afla in centrul vartejului creat de circulatia de aer si in plus ii va lipsi protectia care ii trebuie in spate. Conform principiilor Feng Shui cea mai buna pozitia este cat mai departe de peretele cu usa, in diagonala fata de usa , cu tablia patului fixata de un perete si cu partea de la picioarele patului indreptatata catre un perete care sa nu aiba nici usa dar nici fereastra. Patul amplasat sub fereastra cauzeaza grave probleme de somn.

De asemenea patul nu va fi asezat niciodata sub un ventilator , un candelabru decorativ sau grinzi, deoarece in Feng Shui toate acestea creaza presiune si un efect negativ asura somnului. In cazul in care nu exista alta posibilitate se va folosi un fluier din bambus pentru eliberarea presiunilor de pe grinda.
Camera nu trebuie sa fie aglomerata in plus trebuie sa existe ordine si curatenie pentru ca in caz contrar circulatia aerului in camera va fi blocata si somnul perturbat.

Indiferent ca sunteti casatoriti sau nu, lucrurile din dormitor trebuie sa aiba pereche de exemplu: doua perne , doua noptiere, chiar si doua veioze pentru citit. In Feng Shui este foarte important sa pastram echilibrul si o anumita armonie.

In timpul zilei, deschideti ferestrele dormitorului sau folositi purificatoare de aer pentru a pastra aerul din camera curat si oxigenat. Totusi , pe timpul noptii ar trebui sa inchideti fereastra pentru pastrarea unei atmosfere optime in camera.
Nu folositi dispozitive electronice in dormitor pentru ca acestea perturba somnului. Daca totusi le aveti in dormitor, inainte de a merge la culcare ar trebui acoperite cu o husa.

Daca in dormitor aveti un colt amenajat cu birou pentru lucru este recomandata separarea acestei zone cu ajutorul unui paravan decorativ pentru a va pastra mintea relaxata in tmpul somnului.

In cazul in care dormitorul  are si baie, aceasta usa ar trebui pastrata inchisa pentru a nu transmite impuritati zonei de odihna si pentru a nu afecta atmosfera prielnica somnului.

In timpul somnului toate usile de la dulapuri ar trebui sa ramana inchise, la fel si draperiile si perdelele ar trebui sa stea trase. Conform principiilor Feng Shui usile lasate deschise in timpul somnului permit fluxului de aer sa iasa din camera , ceea duce la afectarea energiei noastre.


Recomandari articole: pat, feng shui, amenajare dormitor, reguli amenajare interioara, modele mobilier dormitor,

‹‹ Idei inovatoare pentru depozitarea hainelor

Amenajare baie mica: 6 idei geniale pentru a crea mult din putin ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii
Preda Marina a scris:

Buna ziua! Am citit cu mare interes articolul dar din pacate nu pot pune in practica absolut nimic din cele aflate. De exemplu in camera mea, pe peretele opus usii se afla fereastra, prin urmare nu pot aseza patul acolo pentru ca tablia ar fi pozitionata sub geam si implicit picioarele spre usa, ceea ce nu e bine. Sa-l asez pe mijloc iar nu e bine. Camera masoara 3m x 4m si practic patul, conform Feng Shui-ului, nu-si are locul nicaieri. Ajung la concluzia ca, oricat ti-ai dori, aceste principii nu se potrivesc tuturor apartamentelor.

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro