renovat.ro

» » » »


Profil de PVC cu 5 camere pentru termopane


Suna haios pentru cineva care nu este obisnuit cu terminologia termopanelor. Totusi...sunt decomandate, semi-decomandate? Ce fel de camere sunt? Si unde incap 5 camere? Si de fapt, se refera la termopane sau la tamplaria PVC? Haideti sa vedem la ce se refera "termopane cu 5 camere".

Profil pvc 5 camere termopane
Profil de PVC cu 5 camere pentru termopane

Galerie poze
  • Profil pvc 5 camere termopane
Galerie poze

In primul rand, asa cum am identificat mai devreme, termenul se refera la tamplarie, nu la geamul termopan. Geamul termopan este realizat din doua foi de sticla low-e intre care se afla un gaz izolator termic, de obicei argon. Tamplaria PVC este construita pe baza conceptului de profil dreptunghiular.

Sa ne imaginam pentru simplitate un profil dreptunghiular simplu, o teava patrata. Este cel mai simplu tip de profil. In acest caz, una din laturile dreptunghiului va fi expusa in exterior, cealalta in interior. Intre exterior si interior se va afla asa dar aerul din interiorul profilului. Asa cum stim, aerul are un coeficient termic bun.

Insa, si acesta are totusi un grad de conductivitate termica. In cazul temperaturilor scazute din perioada iernii s-a dovedit insuficient un singur strat de aer. Solutia? Sa realizam mai multe straturi intermediare de aer intre exterior si interior. Cum putem face acest lucru? In interiorul profilului creem pereti despartitori. Privind din profil, se face astfel o delimitare a unui dreptunghi in mai multe sectiuni.

Acestea se numesc in limbajul de specialitate camere. Dimensiunile tamplariei PVC cu 5 camere pot fi mai mari decat cele pentru tamplaria cu 3 camere. Insa ele se incadreaza cu siguranta in grosimea unui zid.
Primele modele de profile PVC au fost construite cu 3 si apoi cu 5 camere. Din nou, acum stim, ne referim la sectiunile interne ale unui toc. In plus fata de peretii despartitori de PVC tocul mai contine in interior si un profil metalic pentru rigidizare. O data cu satisfacerea cererii acute de tamplarie pentru constructii, a intervenit necesitatea rafinarii ofertei. Astfel, producatorii de tamplarie PVC au introdus pe piata noul model, cel cu 5 camere. Bine inteles, acesta este mai eficient din punct de vedere termic decat cel cu 3 camere. Si uneori, spre bucuria cumparatorului, este la acelasi pret!

Cum se monteaza? Pasii de montare a tamplariei PVC cu 5 camere sunt similari cu cei ai tamplariei PVC cu 3 camere. Se aseaza tocul in zid, se prinde in suruburi si apoi se izoleaza pentru curentii de aer cu spuma poliuretanica . Apoi se hidroizoleaza si se tencuieste exterior si interior. Daca am explicat pe intelesul tuturor ce inseamna termopane cu 5 camere inseamna ca ne-am atins obiectivul. In episoadele urmatoare de amenajari interioare cu termopane vom dezbate si alte aspecte si termeni din acest domeniu.

Profil de PVC cu 5 Camere pentru Termopane

Intrebare
: Dovediti unde sunt pozitionate camerele de la 1 la 5 sau mai mult.
Raspuns: Desenul de mai sus arata destul de clar si schematic pozitionarea celor cinci camere ale profilului de PVC.


Recomandari articole: pvc, tamplarie,

‹‹ Geamuri termopan - etapele montarii tamplariei cu profil PVC + exemple in imagini

Cum se demonteaza tamplaria de lemn pentru inlocuirea cu termopane ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro