renovat.ro

» » » » » »


Profile decorative si ancadramente pentru ferestre din lemn sculptat - Minunatii pe cale de disparitie


Daca doriti sa va amenajati o casa de locuit sau una de vacanta in stil rustic atunci ati putea folosi profile decorative sau ancadramente pentru ferestre sculptate in lemn. Ferestrele, obloanele, lezenele, frizele, baghetele, cornisele realizate din lemn sculptat pot aduce un plus de originalitate unei astfel de case din lemn, reusind sa o scoata in evidenta intr-un mod foarte placut.

Casa rustica cu decoratiuni sculptate in lemn
Profile decorative si ancadramente pentru ferestre din lemn sculptat - Minunatii pe cale de disparitie

Galerie poze
 • Casa rustica cu decoratiuni sculptate in lemn
 • Ornamente ferestre din lemn sculptat
 • Ancadramente ferestre exterior din lemn sculptat si vopsit
 • Profil decorativ de exterior pentru incadrare fereastra
Galerie poze
 • Elemente decorative sculptate in lemn
 • Fatada casa rustica
 • Fereastra cu ancadrament din lemn
 • Fereastra infrumusetata cu decoratiuni sculptate
 • Fereastra rustica
 • Lezene ornamentale pentru ferestre
 • Fereastra cu obloane si ancadramente din lemn sculptat
 • Ferestre frumoase cu decoratiuni sculptate
 • Ferestre rustice sculptate din lemn

In cele ce urmeaza va vom prezenta o colectie de fotografii cu decoratiuni sculptate in lemn pentru ferestre, obloane si grinzi care speram ca vor fi o sursa buna de inspiratie pentru persoanele care doresc sa-si contruiasca o casa in stil rustic.

Profilele decorative de exterior pentru incadrarea ferestrelor si usilor sculptate in lemn vor putea sa infrumuseteze atat o casa veche pe care doriti sa o renovati cat si una nou construita. Aceste decoratiunile din lemn vor putea sa fie achizitionate de la anumiti mesteri locali, pretul acestora variind in functie de dimensiune sau complexitatea lucrarilor.

Recomandare: Sticla pictata - vitralii decorative pentru ferestre si usi dar si alte idei colorate si stilate

Decoratiunile pentru ferestre si obloanele vor trebui sa fie facute la comanda pentru a se potrivi cu dimensiunile ferestrelor pe care le aveti la casa. Pe langa aspectul deosebit, obloanele vor trebui sa aiba si o functionalitate buna si anume aceea de protejare a spatiilor interioare de intemperii sau de persoanele rau intentionate.

Aceste elemente decorative sculptate vor putea include diferite motive traditionale specifice zonelor unde locuiti, care de cele mai multe ori sunt inspirate din natura. Veti gasi asadar numeroase tipuri de flori si plante, dar si pasari, animale sau astri ceresti. Acestea vor fi combiate cu diferite forme geometrice precum romburi, patrate sau cercuri pentru a crea un design cat mai incantator.

Citeste si despre: Ferestre de acoperis si mansarda

Pentru a proteja profilele decorative pentru ferestre si cornise va trebui sa le vopsiti in diverse culori care sa se potriveasca cu decorul exterior sau sa folositi lacuri transparente speciale pentru lemn. Pentru a pune in valoare motivele naturale va trebui sa folositi nuante deschise precum alb, galben sau diferite tonuri de bej si crem care se aseamana cu nuantele naturale ale lemnului.

Pentru crearea unui decor contrastant puteti alege nunante mai inchise de maro pentru pereti si decoratiuni sculptate vopsite in tonuri deschise, iar pentru un decor armonios puteti alege diferite tonuri de crem si bej atat pentru pereti cat si pentru profilele sculptate. Pentru un decor mai deosebit veti putea sa solicitati pictarea elementelor decorative in diferite nuante vii precum verde pentru plante si alb, galben sau rosu pentru flori. 

Vezi si: Rolete sau rulouri textile - modele moderne pentru decorul ferestrelor

Speram ca v-au placut aceste fotografii cu profile decorative sculptate pentru ferestre, obloane si grinzi si ca le veti distribui si prietenilor vostri care apreciaza decorurile rustice si elementele decorative artizanale, iar daca cunoasteti mesteri care realizeaza astfel de lucrari minunate dar din ce in ce mai rare ne puteti scrie despre ei si lucrarile lor in rubrica Comentarii de mai jos.


Recomandari articole: ferestre si usi, profile decorative, lemn, mobila sculptata,

‹‹ Cum construiesti si amenajezi o cusca pentru cresterea iepurilor de casa

Pavaje si pavele pentru alei - preturi, tipuri, modele si mai ales cum sa le alegi pe cele mai bune ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro