Proiect de casa cu lucarne - un plus de personalitate
Pentru astazi am ales sa va prezint un proiect cu personalitate - o casa cu lucarne la mansarda. Clasica lucarna are un rol extrem de important pentru orice mansarda atat din punct de vedere estetic cat si functional.

Si pentru ca nu toata lumea este familiarizata cu acest termen , inainte de a incepe prezentarea casei alese voi incerca sa va fac o scurta introducere asupra acestui termen.
Ce este o lucarna?
Conform definitiei sale din DEX lucarna sau lucarne reprezinta o fereastra mica, amenajata in acoperisul cu panta mare al unei constructii, cu rolul de a lumina si a aerisi podul sau camerele aflate la nivelul podului. Mai exact este o ferestra in plan vertical integrata in panta acoperisului , avand diverse inclinatii si fiind protejata de o rama sau un acoperis al sau.
Care este rolul lucarnelor?
Nu voi intra in detalii despre avantajele si dezavantajele lucarnelor sau care optiune ar fi mai buna intre fereastra de mansarda si lucarna. Promit sa abordez cat de curand aceste subiecte intr-un articol separat. Astazi nu vreau decat sa fac un scurt rezumat al notiunii de lucarna. Rolul lucarnelor este de a lumina mansarda si de a o aerisii . Pot avea forme, marimi si design-uri diferite: infundate, piramidale, arcuite sau tip fronton. Sunt o extensie a cladirii iesind din acoperisul inclinat creand in unele situatii un mic pavilion.
Casa cu lucarne la mansarda
Aceasta constructie cu mansarda este conceputa pentru loturile de teren ce au expunere sudica. Se adreseaza familiilor de 4 pana la 6 membri ce doresc o casa traditionala cu acoperis in doua ape si lucarne in loc de ferestre de mansarda. La parter se afla un living open space cu bucatarie si dining , o baie, o camara si o camera tehnica pentru centrala termica dar si pentru depozitare, ce comunica cu garajul cu loc pentru o masina.
La mansarda exista trei dormitoare spatioase , o baie , o spalatorie si uscatorie pentru haine precum si o camera care poate fi adaptata in functie de nevoi.
Proiectul are si o versiune cu garaj dublu sau o varianta mai mica si mai economica fara garaj. - puteti vedea pozele lor in galeria de imagini de mai sus.
La exterior fatada casei este acoperita cu tencuiala decorativa structurata si caramida klinker. Acoperisul poate fi din tigla ceramica sau tigla din beton.
Modele de case moderne cu fatade cu tencuiala decorativa si lemn
Parter
1/1 Vestibul 4,5mp
1/2 Hol 14,6mp
1/3 Living open space cu bucatarie si dining 31,7mp
1/4 Bucatarie 9,2mp
1/5 Camara 1mp
1/6 Baie 3,3mp
1/7 Camera 13,1mp
1/8 Camera tehnica 6,6mp
1/9 Garaj 20,9mp
Suprafata totala utila parter fara garaj: 84 mp
Mansarda
2/1 Hol 7,7mp
2/2 Camera 16mp
2/3 Camera 16,7mp
2/4 Camera 13,1mp
2/5 Spalatorie 4,5mp
2/6 Baie 5,8mp
2/7 Pod 11,4mp
Suprafata totala utila mansarda: 75.2 mp
Suprafata totala utila a casei fara garaj : 159.20 mp
Recomandare: Daca v-a placut aceasta casa , va invit sa vedeti si alte proiecte de case similare
Recomandari articole: proiecte case, case cu 3 dormitoare, ferestre mansarda, constructie casa, garaj, case cu mansarda,
‹‹ Proiect de casa cu living mare cu semineu - detalii si imagini
Cum aprinzi un foc cu ajutorul unui cui - bine de stiut in caz de nevoie! ››
Share daca va place
Raspunsuri si comentarii
Pret estimativ 95mii euro ,casa la cheie.
Posteaza!