renovat.ro

» » » » »


Proiect de casa ingusta placata cu lemn de cedru - Casa Contrastelor


Situata intr-un cartier din Toronto, Canada, cu densitate mare de locuinte, Casa Contrastelor ( Contrast House) reprezinta o reabilitate moderna a unei case vechi de 125 de ani. A fost reconditionata de Dubbeldam Architecture + Design si conform celor declarate de arhitectii care au lucrat la proiectul casei provocarea cea mai mare a fost: intensificarea luminii naturale in interior, atat prin mijloace fizice cat si perceptuale.

Fata principala casa moderna renovata
Proiect de casa ingusta placata cu lemn de cedru - Casa Contrastelor

Galerie poze
 • Fata principala casa moderna renovata
 • Fatada laterala casa placata cu lemn de cedru negru
 • Biblioteca moderna ca si perete despartitor pentru scara
 • Bucatarie moderna ingusta si lunga
Galerie poze
 • Dinning si casa scarii
 • Dormitor cu forma atipica amenajat cu parchet de nuc si mobila alba
 • Hol ingust cu fereastra mare
 • Idee pentru amenajarea unui dormitor mic
 • Imagini cu o scara in spirala cu trepte flotante
 • Terasa cu ronduri de flori amenajata pe acoperis
 • Plan etaj casa ingusta
 • Plan etaj doi cu terasa pe acoperis
 • Plan parter casa
 • Plan subsol casa ingusta

Casa din lemn lunga si ingusta a fost reorganizata atat in plan cat si in sectiune, introducand noi linii dar si o extindere a planului initial atat de necesar unei familii mai numeroase. Numele proiectului provine de la numeroasele elemente contrastante imprastiate prin casa, ce au rolul de a lumina spatiul intern care nu are acces direct la lumina naturala.
 
Din punct de vedere fizic, casei initiale i-a mai fost adaugat un corp suplimentar de doar 3.5 metri latime, ce a fost proiectat cu ferestre mari care sa permita patrunderea luminii in intreaga locuinta.

Perceptual, au fost folosite multe contraste pentru a lumina spatiul interior care nu avea acces direct la razele soarelui. Elementele de contrast au fost asezate unele langa celelalte pentru a se produce un efect si mai intens. La fiecare etaj , scara interioara moderna este accentuata de un element de culoare neagra pentru a defini si mai bine spatiul  - biblioteca flotanta , sau peretele decorat cu vopsea lavabila cu efect de tabla de scris.

Paleta monocromatica, pardoseala din lemn de nuc, peretii albi si gri inchis accentueaza formele arhitectonice si liniile casei. Casa este insa adusa la viata prin piesele colorate de mobilier , accesoriile decorative , cartile sau jucariile familiei.

Tonurile si conceptul curg de la interiorul casei catre exterior astfel incat fatada principala a casei a fost placata cu scanduri verticale din lemn de cedru vopsite in negru . Au fost lasate mai inalte decat acoperisul, pentru a ascunde modesta terasa amenajata pe acoperis.

Partea nou construita este si ea puternic constrastanta cu anexa secundara a casei in stil Victorian, placata cu caramida rosie.  

Proiectul refacut, locatia scarilor si noile ferestre operationale sporesc ventilatia naturala , permit o mai buna patrundere a luminii naturale reducand atat nevoia de aer conditionat pe timpul verii, dar si necesitatea folosirii luminii artificiale pe timp de zi. Integrat cu pardoseala terasei, acoperisul verde al casei, absoarbe apa de ploaie furnizand un efect de racire pentru etajul superior, reducand astfel nevoia de utilitati.

In continuare va invit sa vedeti si cateva imagini cu aceasta casuta extrem de interesant proiectata si amenajata, care poate fi folositoare tuturor celor care avand un teren mic sunt nevoiti sa isi aleaga un proiect pentru o casa ingusta.


Recomandari articole: proiectare, case mici, lemn,

‹‹ Cum putem curata rapid si usor obiectele din cupru

Cresterea si inmultirea panseluletor ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro