renovat.ro

» » » »


Proiect inedit de cladire cu o fatada unica in stil vintage - intalnirea dintre arta si arhitectura


Am ales sa va prezint acest proiect pentru ca am ramas impresionata de frumusetea si originalitatea lui. Este vorba despre o cladire cu o fatada neobisnuita, de fapt partea frontala a acestei cladiri este o fotografie imensa.

Proiect de fatada de cladire cu imagine integrata
Proiect inedit de cladire cu o fatada unica in stil vintage - intalnirea dintre arta si arhitectura

Galerie poze
  • Proiect de fatada de cladire cu imagine integrata
  • Vedere frontala cladire
  • Imagine a fatadei cladirii din Australia
  • Proiect de bloc cu apartamente
Galerie poze
  • Element arhitectural lampadar pentru iluminat stradal
  • Terasa pe acoperis cu mese din sticla si scaune cu sezut de panza alba
  • Living open space cu iesire pe terasa
  • Idee de amenajare a unui living open space cu bucatarie
  • Baie cu pereti de sticla si cada pe stativ ovala

Cladirea situata in centrul orasului Melbourne, numita "Building 2 Girls" , este rezultatul unei colaborari frumoase intre firma australiana de arhitectura Kavellaris Urban Design ( KUD) si fotograful Samantha Everton, unde fatada unei cladiri a devenit baza pentru aplicarea unei imense fotografii.

Idea conceptuala a integrarii unei imagini pe fatada unei cladiri ii apartine lui Peter Cahill, care a fost inspirat de vizita la expozitia de fotografie a Samathei  numita: "Vintage Doll". Admirand frumoasele fotografii, a decis sa puna in practica o idee cu adevarat inedita: o fotografie imensa nu lipita in mod trivial de o suprafata vitrata ci, o fotografie care sa fuzioneze cu intreaga cladire.

Elementele compozitiei creaza o a treia dimensiune. Anumite elemente din fotografie, precum perdelele rosii au fost mutate in partea superioara a cladirii. Ornamentul tapetului a fost repetat pe peretii din beton. Idea originala de design a fuzionat alaturi de arta devenit o a treia dimensiune, rezultand ceva nu doar estetic dar si functional.

Investitia se ridica la impresionanta suma de 9 milioane de dolari. Cladirea cuprinde 15 apartamente cu 1 camera la parter, si 15 apartamente cu doua si trei camere , si cateva duplexuri cu terasa pe acoperis. De asemenea mai exista si 3 spatii pentru birouri la parter.

Imaginea reprezentand 2 tinere intr-un peisaj baroc, atrage privirile trecatorilor. Fatada de beton este in relief creand o arta blurata si impletind ingenios arhitectura si arta.

Cele trei lampadare mari de la partea superioara a structurii etajului adauga un element suplimentar dramatic dar si o iluminare eficienta pe timp de noapte.
Naratiunea nu se termina la exterior ci se continua si in holul de la intrare care se aseamana cu scena unei galerii de arta. Peretii coridorului vor gazdui picturi si fotografii contemporane locale in timp ce chiar coridoarele insele au fost construite cu o latime de 2.5 metri pentru a adauga galeriei senzatia de spatiu si aerisire.

Daca sunteti interesati de achizitionarea unui apartament in aceasta cladire trebuie sa stiti ca preturile pornesc de la 375.000 de dolari si urca pana la 745.000 de dolari. Cladirea de pe strada Lithgow face parte dintr-un program de revitalizare a unei zone mai marginase care va beneficia de mai multe proiecte de acest gen.


Recomandari articole: fatade, proiecte case,

‹‹ Placile ceramice imprimate digital - Noul trend pentru personalizarea faiantei si gresiei

Cum amenajezi un duplex la mansarda - idei pentru un design in stil scandinav ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro