renovat.ro

» » » » » » »


Proiecte de case cu coloane - 3 modele de locuinte stilate


Casele cu coloane la intrare au un aer aparte, stilat si elegant, fiind preferate de multi dintre noi. Coloanele se potrivesc oricarui stil arhitectonic, nu numai celui clasice, dar si oricarei structuri de locuinte fie ca vorbim de case doar cu parter, case cu mansarda sau case cu etaj.

Casa cu mansarda si balcoane din fier forjat - I proiect
Proiecte de case cu coloane - 3 modele de locuinte stilate

Galerie poze
 • Casa cu mansarda si balcoane din fier forjat - I proiect
 • Casa cu 3 intrari - I proiect
 • Parter cu living open space cu semineu - I proiect
 • Etaj cu 4 dormitoare pe 80 mp - I proiect
Galerie poze
 • Casa parter cu coloane intrare - proiect II
 • Fatada casa cu bovindou - proiect II
 • Parter cu 2 dormitoare living si bucatarie - proiect II
 • Casa construita dupa proiect - proiect II
 • Living cu bovindou idee amenajare - proiect II
 • Living mic cu canapele stil shabby chic
 • Scara interioara in living - proiect II
 • Bucatarie alba cu gresie tabla sah - proiect II
 • Parter cu living mare cu bucatarie si semineu in mijloc - proiect III
 • Etaj de 56 mp cu 3 dormitoare - proiect III
 • Casa cu mansarda cu acoperis 4 ape - proiect III
 • Acoperis cu lucarne si ferestre mansarda - proiect III

Astazi doresc sa va arat 3 modele de case cu coloane la intrare, fiecare in stilul ei aparte dar toate la fel de interesante.

Casa cu mansarda si coloane la intrare

Primul proiect este cel al unei case cu o structura simpla si acoperis inclinat. Casa a fost proiectata pentru a indeplini toti parametrii unei case eficiente. La parter in partea din fata a casei se afla bucataria si diningul combinat cu livingul. Camera tehnica de la parter este completata de o alta camera suplimentara care poate avea rol de birou sau dormitor suplimentar. Tot la parter este amplasata si o baie cu cabina de dus, un dressing si un garaj pentru doua masini , o camera tehnica pentru centrala sau boiler si o camara.

casa mansarda cu balcoane fier forjat

Zona dedicata noptii se afla la mansarda si consta in 3 dormitoare pentru copii, o camera cu rol de dressing si o baie precum si un separeu generos pentru parinti format dintr-un dormitor matrimonial, dressing si baie.

Chiar daca aceasta casa are aproape 150 de mp utili ea poate adaposti fara probleme chiar si o familie de 6 persoane. Suprafata mansardei se poate recompartimenta dupa nevoile proprietarilor iar cele trei dormitoare pentru copii pot deveni 2 camere mai incapatoare.

Mai multe poze ale acestui proiect puteti vedea in galeria foto.

Alte detalii puteti consulta direct pe site-ul proiectantului http://pracownia-projekty.dom.pl/dm_puchatek_2g_ce.htm . Tot aici aflam un cost estimativ al constructiei de aproximativ 40000 Euro la rosu si de 85000 Euro la cheie.

Casa cu parter si coloane la intrare

Acesta casa este ideala pentru o familie tanara. Este o locuinta tip bungalow cu suprafata de 99 mp , cu garaj si posibilitatea de extindere a podului. Este destinata unei familii cu 3 membri si nu necesita un buget mare pentru constructie. In podul circulabil se mai pot face inca doua camere suplimentare. Livingul pe unul dintre pereti poate adaposti scara care sa conduca in pod. Astfel extinsa casa poate servi nevoilor unei familii cu 5 membri. Semineul amplasat central asigura o incalzire eficienta a locuinta si in consecinta costuri reduse.

casa parter cu coloane intrare

Parter:

1.1 Vestibul 5,55 mp

1.2 Camera 11,95 mp

1.3 Hol 2,58 mp

1.4 Camera 11,95 mp

1.5 Salon: 31,96 mp

1.6 Bucatarie: 11,95 mp

1.7 Baie 6,49 mp

1.8 Garaj 16,37 mp

1.9 Platforma 7,58 mp  

1.10 Terasa: 22,62 mp 

Mai multe detalii precum si poze cu o casa la exterior si la interior construita dupa acest proiect puteti vedea in galeria de imagini de mai sus:

Proiectul detaliat il gasiti pe:  http://lipinscy.pl/projekt/sofia/kosztorys . In ceea ce priveste costurile estimative pe site-ul proiectantului apar urmatoarele sume: 28000 Euro pentru constructia la rosu si 48000 Euro pentru constructia la cheie.

Casa cu mansarda si acoperis in 4 ape cu lucarne

Aceasta casa decorata cu coloane si lucarne cu siguranta isi va gasi multi fani printre cei ce apreciaza arhitectura stilata. La exterior casa impresioneaza prin forma interesanta a balcoanelor dar prin terasa de la coltul casei.

casa cu mansarda cu lucarne

La partea din partea din fata a casei este holul de intrare, o baie , o bucatarie si un hol mai mare care conduce direct catre un living open space cu dining. In partea din spate , alaturi de living se afla o camera suplimentara cu rol de birou sau dormitor ocazional.

Scara interioara ne conduce la mansarda unde intalnim zona de noapte formata din 3 dormitoare, o baie, un dressing room. Dormitorul matrimonial este spatios si are acces catre balcon si catre un dressing separat. Este o casa de dimensiuni medii ( aproximativ 130 mp utili) destinata familiilor compuse din 4-5 persoane.  

Mai multe detalii despre proiect puteti in galeria de imagini ce insoteste articolul.

Dar si pe site-ul proiectantului : http://pracownia-projekty.dom.pl/dm_rumcajs_n_ce.htm . Tot aici gasim un cost estimat de 35000 Euro pentru constructia la rosu si de 75000 Euro pentru constructia la cheie.

Atentie!!!

Toate preturile oferite sunt aproximative si estimative si provin din surse publicate online. Ele pot varia in functie de pretul de achizitie al materialelor de constructie precum si de tipul si de calitatea materialor folosite, precum si de tipul de structura al casei.

Toate aceste proiecte apartin site-urilor mentionate si sunt proiecte gata facute si vandute ca atare. Noi le prezentam doar cu rol informativ si pentru inspiratie, caci stim cat de greu este sa alegi proiectul perfect. Se pare ca se pot face modificari insa avand in vedere ca siteurile sunt straine si ca pot aparea discrepante legislative este recomandat sa sa apelati la o firma romaneasca de arhitectura care sa va elaboreze un proiect similar. In general preturile pentru un proiect complet de arhitectura (PT+DDE+DTAC) se obtine inmultind suprafata desfasurata a constructiei ( aria desfasurata construita ADC) cu tariful de proiectare al fiecarui proiectat. In general acest tarif variaza de la 8 la 12 Euro per metru patrat per ADC.  In acest pret trebuie sa fie inclus si proiectul DTAC (Documentatia tehnica pentru obtinerea autorizatiei de constructie).

Un proiect tehnic complet trebuie sa contina toate specificatiile de : arhitectura( partile scrise si desenate specifice, elaborate pentru faza DDE Detalii de Executie; rezistenta( toate partile scrise si desenate specifice, faza DDE, verificat de un verificator MLPAT;  instalatii ( proiectele de instalatii sanitare, termice si electrice, verificat de un verificator autorizat) ; deviz estimativ, parte componenta a documentatiei tehnice complete, continand listele cu necesarul de materiale si cu cantitatile de lucrari prevazute in proiectul tehnic.


Recomandari articole: proiecte case, gradina, case cu mansarda, case la rosu, autorizatii, constructii case,

‹‹ Bucatarii roz: cele mai frumoase interioare, elegante, dulci si atractive

Garduri fier forjat - modele pentru case cu stil ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro